"Star Storage" lansează un centru de date cu investiţii de peste 4 milioane euro

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 septembrie 2009

"Star Storage", leader în soluţii pentru stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente) în România, anunţă lansarea unui centru de date de ultimă generaţie prin intermediul căruia va furniza companiilor din ţară atât infrastructura necesară cât şi un portofoliu complex de servicii externalizate de protecţie şi management al datelor şi aplicaţiilor. Portofoliul de servicii este dezvoltat pe criterii care ţin de eficienţa economică şi acoperă zonele "critice" în interiorul unei organizaţii. Centrul de date Star Storage este situat în Bucureşti şi este construit conform celor mai exigente standarde internaţionale în vigoare specifice centrelor de date Tier III (TIA 942, -Telecommunications Industry Association şi Uptime Institute).

Cătălin Păunescu, director general al "Star Storage", declară: "În opinia noastră va avea loc o schimbare dramatică a business-ului în următorii ani. Presiunea tot mai mare pe creşterea eficienţei operaţionale şi implicit reducerea drastică a costurilor este doar unul din factorii de schimbare. Creşterea complexităţii tehnologiei, nevoia de automatizare, standardizare şi simplificare eficientă a operaţiunilor precum şi orientarea către resurse dinamice, scalabile sunt doar câteva tendinţe care influenţează modul în care companiile vor aborda problematica centrelor de date. Pe de altă parte, posibilitatea utilizării infrastructurii şi aplicaţiilor sub formă de servicii fără efectuarea de investiţii semnificative (SaaS - Software as a Service, IaaS - Infrastructure as a Service) fac din serviciile externalizate una dintre opţiunile strategice tot mai frecvent adoptate la nivel de top management (CEO, COO şi CIO)."

Star Storage anticipează aceste tendinţe şi pregăteşte un nou model de business, cu o ofertă integrată de "infrastructură plus servicii", în care s-au investit peste 4 milioane de euro, numai în locaţia din Bucureşti, precizează domnul Păunescu. De asemenea, compania intenţionează să deschidă un al doi-lea centru de date regional până la sfârşitul lui 2011 cu o investiţie estimată tot la 4 milioane de euro.

"Platfoma de servicii pe care o pregătim pentru lansare în perioada imediat următoare va permite companiilor o tranziţie rapidă şi eficientă, din punct de vedere costuri, către modele de servicii cum sunt SaaS (Software as a Service), IaaS (Infrastructure as a Service), MSSP (Managed Security Services Provider) etc. Centrul de Date Star Storage, bazat pe tehnologie de ultimă generaţie, combinat cu experienţa acumulată în cei peste 9 ani de activitate în domeniul stocării, arhivării şi managementului de date şi documente permite dezvoltarea unui portofoliu complex de servicii externalizate cu valoare adăugată care va fi promovat sub brandul "StarVault", mai spune directorul companiei.

Comunicatul de presă remis redacţiei, mai precizează: "Externalizarea serviciilor IT către platforma Star Storage reprezintă o alternativă mai sigură şi mai puţin costisitoare decât dezvoltarea şi întreţinerea unei infrastructuri proprii sau a unor aplicaţii dezvoltate in-house sau achiziţionate pe bază de licenţă, scenariu în care sunt necesare resurse financiare şi umane considerabile. În plus, în varianta Star Storage, cea a serviciilor externalizate, costurile sunt minime şi predictibile, cheltuielile de capital sunt excluse, resursele companiilor putând fi focalizate pe funcţiile strategice. Mai mult, modelul oferit de Star Storage este rapid în implementare, fiind un plus pentru companiile care urmăresc rezultate imediate."

Centrul de Date Star Storage este scalabil, suprafaţa iniţial lansată fiind de peste 800 mp, oferind toate facilităţile unui centru de date de nivel 3 (Tier 3) în concordanţă cu cerinţele standardelor internaţionale în vigoare TIA-942 (Telecommunications Industry Association) şi Uptime Institute. Centrul de date Star Storage oferă facilităţi complete de redundanţă pentru furnizarea de energie electrică (UPS şi electroalimentare de urgenţă cu generatoare diesel) şi sistemul de climatizare şi control al mediului precum şi sisteme avansate de securitate, protecţie antiseismică şi prevenire / stingere incendiu. Sistemele de securitate şi control sunt organizate în jurul unui singur punct de intrare, cu acces pe bază de sisteme biometrice şi de proximitate, monitorizare video şi sisteme avansate de detecţie al intruziunilor. Centrul de date beneficiază de prezenţa principalilor furnizori naţionali de servicii de date şi internet.

"Star Storage" este o companie românească, capital 100% privat, activă pe piaţa soluţiilor de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente). Încă din anul 2000, data ce îi conferă poziţia de pioner în domeniu, "Star Storage" dezvoltă soluţii proprii pe baza tehnologiei şi produselor a peste 20 de parteneri de top la nivel internaţional. Complementar, compania oferă o gamă variată de servicii externalizate prin intermediul unor centre tehnologice proprii, dezvoltate pe baza ultimelor tehnologii în domeniu: Centrul de Conversie Documente, Centrul de Producţie Documente şi Comunicare Personalizată cu Clientul/Cetăţeanul, Centrul de Date, Centrul de Soluţii. Soluţiile şi serviciile oferite de Star Storage sunt utilizate de cele mai mari companii din România, atât din domeniul public cât şi privat, din cele mai diverse domenii de activitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb