Statele UE reduc cu 35% emisiile de CO2

F.B.
Internaţional / 10 octombrie 2018

Statele UE reduc cu 35% emisiile de CO2

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns în noaptea zilei de ieri la un acord pentru o reducere cu 35% a emisiilor de CO2 ale autovehiculelor noi până în 2030, însă unele ţări şi-au exprimat dezamăgirea faţă de lipsa de ambiţie după publicarea unui raport alarmant al experţilor ONU cu privire la încălzirea climei, transmite AFP.

"După 13 ore de negocieri am ajuns la un acord", a anunţat cu puţin timp înainte de miezul nopţii ministrul austriac al Mediului, Elisabeth Köstinger, la sfârşitul unei luni zile de discuţii cu omologii săi europeni reuniţi la Luxemburg.

Preşedinţia austriacă a Consiliului UE a obţinut în cele din urmă votul favorabil al 20 din cele 28 de state membre pentru propunerea sa de compromis care prevede o reducere de 35% a mediei emisiilor autovehiculelor noi până în 2030, comparativ cu valoarea din 2021, şi de 30% pentru camionete, a indicat Elisabeth Köstinger.

Urmează ca statele membre să demareze astăzi negocieri cu Parlamentul European pentru a ajunge la o variantă definitivă care va fi impusă constructorilor de automobile. Aceste negocieri se anunţă cu atât mai dificilă cu cât Germania împreună cu ţările din Estul Europei au format un grup care nu vrea o scădere mai mare de 30%.

"Este un mare pas înainte în realizarea angajamentelor noastre asumate în cadrul summitului de la Paris", a salutat comisarul european pentru Mediu, Miguel Arias Canete.

Cu toate acestea, mai multe ONG-uri s-au arătat dezamăgite de obiectivele modeste convenite de statele UE, mai ales după publicarea unui raport al experţilor ONU care cer o transformare fără precedent pentru a putea ţine sub control încălzirea climei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Solutia reducerii emisiilor de CO2 si de diminuate a emisiilor nocive este CALEA FERATA ELECTRIFICATA nu incurajarea vanzarii de autoturisme. In Romania dupa revolutie nu s-a mai construit nici o cale ferata electrificata desi 10 km de cale ferata costa mai putin decat unul de autostrada, transportul in comun este imbunatatit doar prim cumpararea de autobuze chipurile mai putin poluante . Solutia este transportul in comun decent.

    Se poate citi pe Wikipedia sau alte surse ca in aer este o concentrație de 0.03-0.04% de CO2 pe glob , cu fluctuații in sus si in jos dar in acest interval iar CO2-ul se dizolva in oceane si fotosinteza. Deasemenea chiar si dacă s-ar dubla concentrația nu ar fi dăunător pentru sănătatea omului.

    "unei luni zile "...probabil "unei lungi zile" ! In rest ader la opinia 2

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb