Statul Islamic a atacat Parlamentul iranian

A.C.
Internaţional / 7 iunie 2017

Teheran (Sursa foto: Wikipedia)

Teheran (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 12:32 Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatele coordonate din Teheran

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatele coordonate, care au zguduit atât clădirea legislativului iranian, cât şi mausoleul Ayatollahului Khomeini din Teheran, informează Reuters.

Într-un comunicat transmis de agenţia Amaq, afiliată grupării ISIS, se arată: "Luptătorii Statului Islamic au atacat mausoleul Khomeini şi legislativul iranian din Teheran".

(M.I.)

-------

Actualizare 12:18 Guvernatorul Teheranului anunţă că un atacator s-a detonat, iar ceilalţi au fost arestaţi în legislativ şi la mausoleul Khomeini

Guvernatorul Hossein Hashemi a anunţat că un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibili în incinta mausoleului Ayatollahului Khomeini, în vreme ce unul a fost împuşcat mortal de către forţele de securitate şi ceilalţi au fost arestaţi atât în clădirea Parlamentului, cât şi în mausoleul situat la câţiva kilometri în Teheran, relatează Reuters.

(M.I.)

--------

Actualizare 11:19 Un număr de şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului

Agenţia Tasmin transmite că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran. Nu există informaţii clare despre numărul atacatorilor care au luat cu asalt legislativul iranian, presa relatând iniţial că ar fi vorba de un singur atacator, în vreme ce un parlamentar a văzut trei atacatori înarmaţi cu arme AK-47, transmite Reuters.

Un atac armat are loc în acelaşi timp la doar câţiva kilometrii distanţă, unde doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul ayatollahului Khomeini, potrivit sursei citate.

Conform sursei, nu există informaţii despre numărul persoanelor decedate în mausoleu, iar autorităţile iraniene nu au confirmat nicio informaţie până în acest moment şi datele contradictorii domină în presa de la Teheran.

(A.C.)

--------

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri dimineaţă că un suspect înarmat a început să tragă focuri de armă în clădirea legislativului iranian, iar un paznic a fost împuşcat mortal în urma incidentului de la Teheran. De asemenea, există informaţii cu privire la focuri de armă şi panică la mausolelul ayatollahului Khomeini, transmite Reuters.

Până în acest moment nu sunt cunoscute motivele şi identitatea atacatorului înarmat de la Parlament. Alte două persoane - posibili civili - au fost rănite în urma incidentului de securitate din legislativul Republicii Islamice, potrivit sursei citate.

Martorii susţin că forţele de ordine au luat cu asalt legislativul şi incidentul s-a terminat la scurt timp, deşi un incident similar pare să aibă loc într-o altă zonă din Teheran.

Potrivit primelor informaţii, mai multe persoane au fost rănite după ce un suspect a deschis focul în maosoleul dedicat ayatollahului Khomeini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb