Strabag intră în "hora imobiliară" de la noi

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 24 septembrie 2015

Raiffeisen evolution a vândut în 2011 SkyTower către Raiffeisen Property InternationaI GmbH.

Raiffeisen evolution a vândut în 2011 SkyTower către Raiffeisen Property InternationaI GmbH.

Compania austriacă a preluat echipa Raiffeisen evolution, dezvoltatorul Sky Tower şi Promenada Mall

Grupul austriac Strabag SE, cunoscut pentru activitatea din domeniul construcţiilor, a decis să intre pe piaţa autohtonă a dezvoltărilor imobiliare, prin preluarea echipei locale a Raiffeisen evolution, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Reprezentanţii companiei au spus că noii angajaţi vor fi integraţi în filiala românească a grupului, Strabag SRL, şi vor constitui o divizie separată.

"Din punct de vedere organizatoric, această nouă entitate devine parte a diviziei de dezvoltare imobiliară a grupului Strabag, divizie care include şi activitatea companiei germane de dezvoltări imobiliare Strabag Real Estate (SRE)", conform surselor citate.

Thomas Birtel, CEO al Strabag SE, a declarat: "Am reuşit să ne asigurăm intrarea pe piaţa românească prin această echipă experimentată care a dezvoltat Sky Tower şi Promenada Mall din Bucureşti. De aceea sunt sigur că vom continua să dezvoltăm proiecte de succes în România - la fel cum realizăm în Germania şi în Austria".

Prin preluarea Raiffeisen evolution, Strabag a dorit să îşi consolideze poziţia pe piaţa europeană a dezvoltărilor imobiliare, potrivit comunicatului companiei, care a mai precizat: "De la intrarea sa pe piaţa dezvoltărilor imobiliare, în anul 1965, grupul a finalizat peste 450 de proiecte, însumând un volum total al investiţiilor de peste şase miliarde de euro".

Raiffeisen evolution a fost fondată în 2003 cu scopul dezvoltării de proiecte de birouri şi de spaţii comerciale în Austria şi Europa de Est. În România, compania a dezvoltat cea mai înaltă clădire - Sky Tower şi centrul comercial Promenada, vândut anul trecut pentru 150 de milioane de euro către fondul de investiţii NEPI.

În data de 21 noiembrie 2011, Raiffeisen evolution a finalizat vânzarea SkyTower către Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membră a concernului Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Acţionarii Raiffeisen evolution sunt Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB), cu 40% din acţiuni (a 3-a cea mai mare bancă din Austria), Raiffeisen Holding NÖ-Wien (entitate juridică din grupul Raiffeisen, sub forma unei "cooperative"), UNIQUA Insurance AG şi Strabag, toate cele trei având 20% din capitalul social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb