Studiul IDC arată că IT-ul "verde" ia amploare în Europa

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 octombrie 2008

Potrivit unui studiu amplu realizat în cadrul organizaţiilor IT din Europa de Vest, aproape jumătate din companiile europene au implementat deja o strategie formală pentru soluţiile IT ecologice. În medie, aceste companii estimează că îşi vor reduce costurile efective cu 14,5% în următoarele 12 luni. Barometrul "Green IT" privind implementarea soluţiilor IT ecologice, realizat de IDC şi sponsorizat de Dell, a fost realizat cu participarea a 459 de directori IT din cadrul mai multor companii europene cu peste 1.000 de angajaţi şi care operează cel puţin un centru de date. Bugetul IT mediu al fiecărui respondent pentru anul în curs este de 160 milioane de euro, astfel că organizaţiile care au implementat o strategie IT ecologică estimează că vor economisi aproape 23,2 milioane de euro pe an.

Nathaniel Martinez, Director de Program în cadrul European System and Infrastructure Solution Group, IDC, a afirmat: "Sustenabilitatea a devenit un subiect de discuţie esenţial în deciziile corporative privind investiţiile majore. Înţelegerea motivaţiilor care determină implementarea unei strategii "verzi", precum şi identificarea obstacolelor cu care se confruntă organizaţiile şi implementarea celor mai bune practici sunt subiecte extrem de relevante în mediul economic actual."

Dell doreşte ca barometrul "Green IT" să devină o modalitate de evaluare anuală a progresului corporativ în adoptarea unor politici IT sustenabile şi ecologice. Dave Marmonti, vicepreşedinte senior al Dell şi preşedinte al Dell EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) a declarat: "Dell produce tehnologii care sprijină utilizatorii în îmbunătăţirea performanţei din punct de vedere al impactului asupra mediului şi, într-o măsură tot mai mare, în reducerea costurilor. Această primă ediţie a barometrului arată că reducerea costurilor printr-o strategie IT "verde" este o realitate, dar nu este garantată. Strategia IT ecologică trebuie să fie integrată în cultura unei companii pentru ca aceasta să reprezinte un succes."

Presiunile legate de costuri şi conformarea cu reglementările în domeniu sunt principalele motivaţii ale iniţiativelor IT "verzi"

Barometrul "Green IT" realizat de IDC a identificat doi factori principali, externi şi interni, care motivează investiţiile în iniţiative IT ecologice.

1. Conformarea cu reglementările în domeniu (72% dintre organizaţiile europene respondente)

2. Presiunile legate de reducerea costurilor (75%) prin implementarea unei infrastructuri IT eficiente din punct de vedere energetic, reciclabile şi sustenabile (68%)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb