Surse: Creditorii Greciei revin la Atena după reuniunea de primăvară a FMI

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2017

Surse: Creditorii Greciei revin la Atena după reuniunea de primăvară a FMI

Statul elen i-a predat companiei germane "Fraport" controlul a 14 aeroporturi regionale

Echipa de experţi ai creditorilor internaţionali ai Greciei vor reveni la Atena după data de 23 aprilie pentru reluarea negocierilor pe marginea celei de-a doua revizuiri a acordului de asistenţă convenit anul trecut, anunţă publicaţia Real.gr, citând surse guvernamentale anonime, care menţionează că revenirea va avea loc după reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional (FMI), programată să aibă loc în 21 - 23 aprilie, la Washington.

În reuniunea respectivă, FMI va decide cu privire la sustenabilitatea datoriilor Greciei. Între timp, guvernul de la Atena trebuie să adopte măsurile de austeritate asupra cărora s-a înţeles recent cu creditorii.

Săptămâna trecută, Grecia şi creditorii săi internaţionali au făcut un pas major în negocieri, stabilind elementele cheie ale reformelor menite să deblocheze acordarea de noi fonduri, conform anunţului preşedintelui Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Discuţiile dintre Grecia şi creditorii internaţionali s-au concentrat pe tăierile de pensii şi reforme în domeniile energiei şi pieţei muncii.

Executivul elen vrea ca acordul pentru deblocarea banilor să fie realizat la începutul lunii mai, în cadrul unei reuniuni extraordinare a Eurogroup.

De menţionat că statul elen i-a predat săptămâna aceasta, companiei germane "Fraport" AG, controlul a 14 aeroporturi regionale. Predarea controlului aeroporturilor vine la patru ani de la lansarea licitaţiei internaţionale de vânzare.

În luna februarie, Comisia Europeană a aprobat transferul acestora către un consorţiu condus de firma germană "Fraport" şi a anunţat că acum este de competenţa autorităţilor de la Atena să finalizeze acordul.

"Fraport" şi partenerul său din Grecia, "Copelouzos Group", iau în concesiune şi vor administra timp de 40 de ani aeroporturile regionale din Salonic, Mykonos, Santorini, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Kefalonia, Kos, Lesbos, Skiathos, Samos, Chania, Kavala şi Aktio.

Consorţiul va face, acum, o plată de 1,2 miliarde de euro către Agenţia de privatizare din Grecia.

Luna aceasta, "Fraport" va derula operaţiuni ample de curăţare şi renovare a aeroporturilor. Lucrările la infrastructură vor începe în toamnă.

Programul de investiţii al "Fraport" se ridică la 400 de milioane de euro, în primii patru ani, din care 95 de milioane doar în aeroportul Makedonia din Salonic. Aici urmează să fie construit un terminal nou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb