SYMANTEC: Companii energetice americane şi europene, vizate de o campanie de spionaj informatic

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 septembrie 2017

Hackeri cu experienţă au vizat companii energetice europene şi americane, într-o campanie de spionaj informatic care, în unele cazuri, a permis spargerea sistemelor de bază care controlează operaţiunile de contraspionaj, au avertizat cercetători de lacompania de securitate Symantec, citaţi de Reuters, potrivit News.ro.

Campanii de virusare din e-mail au fost folosite pentru a obţine acces în companii din SUA, Turcia, Elveţia şi, probabil, şi alte ţări, se arată în raportul Symantec publicat miercuri.

Atacurile informatice, care au început la sfârşitul lui 2015, dar a căror frecvenţă a crescut în aprilie, probabil că lucrează pentru un Guvern străin şi poartă urmele grupului de hackeri Dragonfly, a afirmat un cercetător pentru securitate informatică de la Symantec, Eric Chien, într-un interviu.

Studiul alimentează îngrijorarea că grupuri industriale, inclusiv furnizori de energie electrică şi alte utilităţi, pot fi vizate de atacuri cu obiective distructive, în cazul unui conflict geopolitic major.

În iunie, Guvernul american a avertizat companiile mari din sectoarele nuclear şi energetic în legătură cu o campanie de atacuri informatice. Autorităţile au explicat că hackerii trimit mail-uri de phishing, pentru a se putea infiltra în reţelele dorite.

Chien crede că alerta s-a referit, probabil, la campania urmărită şi de Symantec. Potrivit lui, zeci de companii au fost vizate, iar o parte dintre ele, inclusiv din SUA, au fost compromise la nivel operaţional. Acest nivel de acces înseamnă că motivaţia este "singurul pas rămas" către "sabotarea furnizării de curent", a subliniat expertul.

Cu toate acestea, alţi cercetători au pus sub semnul întrebării concluziile. Deşi sunt îngrijorătoare, atacurile sunt "departe de nivelul de a putea stinge lumina, deci nu este nevoie de alarmă", a spus Robert M. Lee, fondatorul companiei americane de securitate a infrastructurii critice Dragos Inc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb