Târgul care i-a convins pe oficialii din MADR să lanseze programul "Usturoiul" revine la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 14 septembrie 2021

Târgul care i-a convins pe oficialii din MADR să lanseze programul "Usturoiul" revine la Buzău

Cel mai important târg al producătorilor din judeţul Buzău va fi din nou organizat, după o pauză de un an de zile, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Este vorba despre Toamna Buzoiană, un eveniment care anul acesta se va organiza în perioada 19-25 septembrie şi care va aduna într-un singur loc peste o sută de producători locali de fructe şi legume, dar şi producători de produse tradiţionale pe bază de legume sau pe bază de carne precum şi meşteri populari. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, alături de ceilalţi organizatori printre care şi Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău. Acesta a făcut precizarea că, în trecut, târgul l-a determinat pe fostul ministru Daea să lanseze programul "Usturoiul", un program la care judeţul Buzău este campion la atragerea de fonduri.

"Prin programul Usturoiul, şi as vrea să subliniez că lansarea acestui program a plecat de la Buzău. A plecat de la nişte producători din Buzău pe care i-am adus la Târgul Toamna Buzoiană şi stând de vorbă cu fostul Ministru Daea, au lansat ideea şi s-a şi concretizat prin programul de usturoi. Anul acesta suntem pe locul unu ca producători, ca şi anul trecut, iar prin program ca şi suprafaţă avem peste 250 de hectare de usturoi. Subliniez prin program, pentru că suprafaţa este mai mare", a spus Cosmin Florea.

Ediţia din acest an a târgului "Toamna Buzoiană" va debuta în doar patru zile, iar organizatorii au pregătit un program cu totul special. Vizitatorii care vor intra fără nicio restricţie, doar purtând măsca de protecţie, vor găsi pe tarabe legume şi fructe culese direct din curtea cultivatorilor dar şi bunătăţi gătite după reţete vechi de sute de ani. Serile vor fi completate de spectacole cu muzică populară românească, dar unde accesul se va face pe baza certificatului de vaccinare sau a unui rezultat negative la testul COVID-19.

"Vom avea fructe proaspete, legume noi, din toate soiurile, care sunt indispensabile, vom avea fructe chiar în premieră, nu vreau să stric supriza. Venind acolo veţi descoperi, e foarte important ca lumea să vină să vadă. Vom avea plăcintuţe, zacuscă, toată gama de murături. Vrem ca nimic să nu lipsească, să aducem gospodarul în faţa cetăţeanului buzoian. Trebuie să încercăm să nu mai mergem la mall, să luam fructe şi legume proaspete. Preţurile vor fi mai mici ca în piaţă, asta e şi ideea", a spus Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău.

Şi dacă în timpul zilei târgul va fi deschis gospodinelor aflate în căutarea celor mai bune produse pentru cămără, serile vor aduce distracţie. Pe scenă vor urca artişti cunoscuţi atât din România cât şi din Republica Moldova.

"În perioada 18-25 septembrie în Drăgaică o să se desfăşoare Toamna Buzoiană, o să fie opt zile în care o să se îmbine posibilitatea de a cumpăra de la producătorii locali cu momente artistice. Aşa cum ştiţi, strategia noastră culturală impică toate categoriile de public. Iubitorii de muzică populară vor putea întâlni invitaţi renumiţi precum Taraful de la Clejani, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Nicolae Botgros şi orchestra sa, lăutarii, Andreea Haisan, Nemuritorii şi mulţi alţi artişti din judeţul nostru. Cu siguranţă vom respecta toate normele sanitare din această perioadă", a spus Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

În prima zi a evenimentului vor fi aşteptate şi oficialităţile din cadrul Ministerului Agriculturii. Potrivit directorului Cosmin Florea, până acum nu s-a primit nicio confirmare din partea reprezentanţilor MADR, însă, primarul Constantin Toma a anunţat, la rândul său, că cel puţin fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea va veni la Buzău.

"Puteţi să veniţi să faceţi aprovizionarea pentru iarnă, dar de ce nu, mai ales în vremurile acestea este şi un prilej de bucurie, o întâlnire de socializare. Vom aduce şi un client important, se numeşte Petre Daea, care va fi prezent în prima zi, publicul l-a apreciat şi îl apreciază acum şi mai mult când nu mai este Ministrul Agriculturii. Omul acesta are un mesaj cel puţin pentru producători. Va fi prezent la 15.30 la deschidere", a mai spus primarul Constantin Toma.

La Buzău, după o pauză de mulţi ani, tradiţia Evenimentului a reînviat în anul 2016, atunci când, în perioada 15-16 octombrie, Primăria Municipiului, Consiliului Judeţean şi Direcţia Agricolă Buzău au organizat a XI-a ediţie a târgului, în Piaţa Daciei, sub denumirea: Toamna Buzoiană. În anii 2017 şi 2018, târgul a avut loc mai devreme, în luna septembrie, la Drăgaică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu sunt psd-ist ! Sigur !

    Dar e bine ce faceți !

    Și psd-ul ar trebui să aplaude realizările primarilor pnl , să îndemne populația să se vaccineze , etc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb