Terfelirea lui Johannis

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 15 octombrie 2009

Podul Minciunilor din Sibiu

Podul Minciunilor din Sibiu

Sibienii îndureraţi că o soartă crudă le-a smuls primarul, pe Klaus Johannis şi l-a aruncat în maşina de terfelit a miticilor de la Bucureşti, şi-au şters lacrimile la ora cinci dupămasa: preşedintele Traian Băsescu a spus, la televizor, că nu vrea un guvern de tehnocraţi, ci, dimpotrivă, că partidele ar trebui să-şi asume guvernarea şi că guvernarea trebuie să fie politică şi că responsabilitatea pentru perioada dificilă care urmează nu poate fi aruncată pe umerii unor tehnocraţi şi că partidele să nu se ascundă pe după ei.

Implicit, asta însemna şi că Băsescu este ostil propunerii ca Johannis să devină şeful Guvernului.

Aşa că sibienii au putut juca Hora pe Podul Minciunilor.

Dar nu toţi.

Unii sibieni nu plângeau după Johannis.

De pildă, preşedintele Bursei din Sibiu Teodor Ancuţa.

- Treizeci şi opt de angajaţi avea primăria în 1989, spune domnul Ancuţa, continuând: Acum are cinci sute!

- Dar a făcut centrul!, i-am replicat.

- Cu ce costuri? A cercetat cineva?

- Traian Băsescu l-a decorat anul trecut!

- Nu se mai înţeleg.

- Dar, prin decembrie, a apărut, chiar, zvonul că Johannis a intrat în PDL!

- Nu, o fi fost vorba, dar s-au răcit când PDL-ul le-a luat primarul Mediaşului din Forumul Democrat al Germanilor din România, Daniel Tellman, bietul de el a murit de câteva zile la patruzeci şi nouă de ani.

- Înţeleg că Băsescu l-a apreciat pe Johannis.

- L-au apreciat toţi, l-au vizitat şi Geoană şi Antonescu; e o vorbă, că atunci când sunt doi români, atunci unul este în plus; poate ne uneşte neamţul...

- Este gospodar...

- Da, când are loc Consiliul Primăriei, te întrebi - unde au dispărut saşii din oraş? - , iar răspunsul este - sunt în şedinţă.

- Este clar, nu vă place primarul...

- Aţi aflat de falsurile în documente, de procese? Da, poate-i bun de premier...

Sincer, îmi părea rău după acest candidat la "primăria" României. La rândul meu, m-am mai liniştit la ora şase seara, când Mircea Geoană şi Crin Antonescu şi ceilalţi au anunţat, după discuţiile cu Traian Băsescu, că ei îl susţin în continuare pe Klaus Johannis. Că nu guvern politic necesită negocieri complicate care ar putea să ţină până după alegerile prezidenţiale şi ar continua să nască suspiciuni cu privire la imparţialitatea organizării alegerilor.

Desigur, Geoană nu putea să se dezmintă în privinţa capacităţii sale intelectuale, care este notorie.

După ce ne-a zis că Johannis este independent, ne-a mai învăţat şi că un premier fără o minimă statură politică nu ne-ar putea reprezenta în negocierile cu organismele financiare internaţionale.

E-n regulă, noi înţelegem.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sa accepti sa fi prim ministru numai 2 luni .sa-ti pierzi si functia de primar in timpul asta,trebuie sa fi ori mare dobitoc ori sa-l urasti pe Basescu la maxim.Adevarul ca atunci cind a fost intrebat de programul de guvernare toata poleiala ia disparubde vpe fata lasin imaginea nauca a unui om strain de problemele tarii.Mie persona l acest Johannis mi-a ADS AMINTE DE TARANUL PE CARE-LADUSESE fLUTUR LA MINISTERUL AGRICULTURII ca si consilier.Spar ca gestul lui Antonescu si al lui Gioana sa-i ttermine politic

    1. Sa dea Domnul ! 

    cel mai bun interviu de pana acum :))). I-ati luat interviu unui medic veterinar, mare specialist in turism si in finante, contracandidat la primaria sibiului al lui Johannis :)))) sunteti deosebiti

    make, esti bun; din nou pot spune ca articolul tau mi-a facut placere; cit priveste comentariul anterior, cred ca omul nu prea a inteles despre ce este vorba, sau se face ca nu intelege; oricum, nu prea am fost impresionat de realizarile de la sibiu si nu stiu de ce iohannis ar fi mai bun decit altii ca premier

    1. Esti un timpit ii spunea Lache lui Mache, intr-o shita binecunoscuta. Cum iti permiti monser sa-i faci mitici pe Boc, Hurezeanu,Bela, Frundo, Antonescu, Geoana, Fenechiu etc. Ei sint romani si sunt de acord sa-l numeasca premier pe Johanis, tot un roman, este adevarat de etnie germana. Este cel mai normal lucru . Asa cum americanii si-au ales un american de etnie keniana. Vii tu cu mizeria asta de articol si ne stmpilezi ca in lagarele hitleriste. Ca nu te duce mintea este clar. Ii copiezi pe altii care au inventat o asa bazaconie. Urmeaza sa propui sa ne extermine ca sintem romani , chiar daca suntem de etnii diferite. Felicitari d-le Johanis ca ati acceptat o astfel de oferta. Ati considerat ca va face cinste. Noi suntem onorati sa va sustinem, asa cum i-am sustinut pe Carol I, pe Ferdinand, fara sa ne fi simtit de categorie inferioara asa cum incearca sa ne conviga aceasta puslama.

      Lache , Lake... pe ce lume traiesti ? La ora cand ai postat, Johannis era detronat ! 

      Acest Ancuta este un ecscroc. De ce inainte de a judeca pe altcineva nu spune ce a facut pe la Paltinis. Presa a scris destule. s aspuna ce smecheriia facut si face la loteria pe care o numeste Bursa. Cum este cu apolitismul in cazul lui, care pretinde ca conduce (sic!) o institutie de interes public.

      Monser,ai un umor involuntar.Daca mi-ai cunoaste etnia,atunci ti-ar fi rusine de ceea ce ai scris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb