Toxiinfecţie cu Salmonella la şase pacienţi internaţi în Constanţa

S.A.
Miscellanea / 30 decembrie 2015

Aceştia au mâncat preparate din Auchan

Şase din cele 12 persoane internate la Constanţa după ce au mâncat preparate de la sectorul de gastronomie al Auchan au avut toxiinfecţie alimentară cu Salmonella, hipermarketul fiind amendat de DSP întrucât în secţie s-au găsit germeni şi bacterii, inclusiv în probe luate de la angajaţi.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, în perioada 23-26 decembrie, la secţiile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase s-au prezentat 16 pacienţi ca urmare a consumului de alimente de la hipermarketul Auchan - sectorul de gastronomie.

În urma investigaţiei epidemiologice, reprezentanţii DSP au stabilit că aceste persoane au consumat preparate de la Auchan în 22, 23 şi 24 decembrie, printre mâncărurile respective aflându-se musaca de cartofi cu carne de porc sau pasăre, carne de pui la grătar (pulpe/aripioare/piept) cu cartofi prăjiţi, pizza, fasole cu cârnaţi.

"La 4-16 ore de la consum au apărut primele simptome de boală, greţuri, vărsături bilio-alimentare, scaune diareice, febră, frisoane, cefalee, lipotimie. Bolnavii au încercat, iniţial, tratament la domiciliu, în conformitate cu recomandările primite de la personalul Serviciului de Ambulanţă, medici din serviciile medicale private. Din cei 16 pacienţi prezentaţi la serviciul de internări al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase au fost 12 internaţi, 4 au refuzat internarea. În urma tratamentului cu soluţii perfuzabile, simptomatice - antispastice, antiemetice, antialgice, antibiotice, evoluţia a fost favorabilă", se arată în comunicatul DSP.

Marţi a mai fost internat, în regim de spitalizare de zi, un copil în vârstă de cinci ani care a mâncat musaca de cartofi cu carne, cumpărată de la Auchan şi consumată acasă în 24 decembrie.

Astăzi, o singură persoană mai este internată în spital.

Şase dintre bolnavi au fost externaţi cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară cu Salmonella grup D, sindrom de deshidratare, iar la ceilalţi şase bolnavi nu s-a identificat germenul.

În 23 decembrie, ca urmare a prezentării primelor două cazuri la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, o echipă de inspectori de la Serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP s-a deplasat la hipermarketul Auchan pentru evaluarea condiţiilor igienico-sanitare. În 26 decembrie, când la spital au fost internaţi încă cinci bolnavi, echipa de control a DSP s-a deplasat din nou la unitate pentru recoltarea de probe.

Pentru deficienţele constatate, DSP Constanţa a aplicat o amendă în valoare de 3.000 de lei.

În urma controlului, a fost găsită la comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare - orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la grătar - care nu respectau condiţiile de depozitare. De asemenea, inspectorii CJPC au găsit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniţă şi cremă de zahăr cu termenul de valabilitate depăşit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb