Tragedie la Frontieră: Moartea unei fetiţe de 8 ani din cauza, urmare a ignorării unor rigori medicale

A.F.
Internaţional / 2 iunie 2023

Tragedie la Frontieră: Moartea unei fetiţe de 8 ani din cauza, urmare a ignorării unor rigori medicale

Într-un caz tulburător, personalul medical al Poliţiei de Frontieră (Border Patrol) a refuzat să examineze dosarul unei fetiţe în vârstă de 8 ani, care suferea de o afecţiune cardiacă cronică şi o tulburare rară a sângelui, înainte ca aceasta să pară că face o criză şi să moară în a noua zi de detenţie, arată o investigaţie internă, conform nbc12.com.

Agenţia Vămilor şi Protecţiei Frontierelor (U.S. Customs and Border Protection - CBP) a afirmat că părinţii copilului au furnizat istoricul medical autorităţilor pe 10 mai, o zi după ce familia a fost luată în custodie, dar cu toate acestea, un asistent medical a refuzat să examineze documentele despre fetiţă în ziua în care aceasta a murit, conform declaraţiei iniţiale a Biroului de Responsabilitate Profesională al CBP, făcută ieri, cu privire la decesul din 17 mai, conform sursei.

Anadith Tanay Reyes Alvarez, ale cărei părinţi sunt din Honduras, s-a născut în Panama cu o boală cardiacă congenitală, ea a suferit o intervenţie chirurgicală acum trei ani, pe care mama sa, Mabel Alvarez Benedicks, a descris-o ca fiind de succes într-un interviu acordat Asociaţiei de Presă (The Associated Press) pe 19 mai, dar cu o zi înainte să moară, Anadith a avut o febră de 40,5 grade Celsius (104,9 grade Fahrenheit), potrivit raportului CBP.

Un sistem de supraveghere video de la staţia Harlingen din Texas nu a funcţionat din 13 aprilie, încălcând legea federală şi împiedicând colectarea de dovezi, conform Biroului de Responsabilitate Profesională, asemănător cu biroul de afaceri interne al unui departament de poliţie.

Cu toate acestea, raportul s-a bazat pe interviuri cu agenţi ai Poliţiei de Frontieră şi personal medical contractat pentru a ridica o serie de întrebări noi şi îngrijorătoare cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cele nouă zile în care fetiţa a fost în custodie, depăşind în mod clar limita de 72 de ore stabilită de agenţie, conform sursei..

Investigatorii nu au dat nicio explicaţie pentru deciziile luate de personalul medical şi păreau lipsiţi de cuvinte şi "În ciuda stării fetiţei, a preocupărilor mamei sale şi a seriei de tratamente necesare pentru gestionarea afecţiunii, personalul medical contractat nu a transferat-o la un spital pentru îngrijiri de nivel superior", a declarat Biroul de Responsabilitate Profesională.

Troy Miller, comisar interimar al CBP, a declarat că investigaţia iniţială "furnizează informaţii noi şi importante cu privire la această moarte tragică" şi a reafirmat măsurile recente, inclusiv revizuirea tuturor cazurilor de persoane "fragile din punct de vedere medical" aflate în custodie, pentru a se asigura că acestea sunt eliberate din custodie cât mai curând posibil.

"Această moarte a fost o tragedie profundă şi inacceptabilă. Putem şi vom face mai bine pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla", a declarat Miller.

Dr. Paul H. Wise, profesor de pediatrie la Universitatea Stanford, care a fost în Texasul de Sud săptămâna trecută pentru a investiga circumstanţele în jurul a ceea ce a numit o moarte "prevenibilă", a declarat că nu ar trebui să existe ezitare în privinţa trimiterii copiilor bolnavi la spital, în special a celor cu afecţiuni cronice.

Mama lui Anadith a declarat pentru că a informat personalul despre starea copilului său, care includea anemie falciformă, şi a solicitat în repetate rânduri asistenţă medicală şi o ambulanţă pentru a o duce pe fiica sa la spital,dar cererile au fost respinse până când copilul ei a căzut în inconştienţă. Karla Marisol Vargas, avocata Texas Civil Rights Project care reprezintă familia, a declarat că agenţii Poliţiei de Frontieră au respins cererile de medicamente până în ziua în care fetiţa a murit, conform sursei.

"Refuzau să examineze documentele care arătau bolile pe care fiica sa le avea", a spus Vargas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb