Traian Băsescu a discutat cu Mark Mobius despre Fondul Proprietatea

F. A.
Comunicate de presă / 20 noiembrie 2012

Franklin Templeton (FT) Investment Management Limited, anunţă că preşedintele statului, Traian Băsescu, s-a întâlnit ieri cu dr. Mark Mobius, Executive Chairman al Templeton Emerging Markets Group şi cu dl. Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea (FP), potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Discuţia s-a concentrat pe diverse subiecte cheie pentru obiectivele pe termen lung ale FP, cum ar fi listarea companiilor de stat şi numirea managerilor profesionişti şi a consiliilor de administraţie independente, şi dezvoltarea pieţei locale de capital.

Mark Mobius a declarat: "A fost o întâlnire foarte constructivă şi sperăm că angajamentul puternic al Preşedintelui României faţă de reformarea companiilor de stat va fi pus în aplicare, având în vedere faptul că succesul Fondului depinde într-o mare măsură de progresele înregistrate în cadrul acestui proces. Suntem încrezători că, venind pe piaţă şi numind un management profesionist, aceste companii se vor afla mai aproape de atingerea potenţialului lor maxim, fapt care, ulterior, se va reflecta pozitiv asupra economiei româneşti".

Greg Konieczny, Manager de Fond al FP, a adăugat: "Ne bucură sprijinul arătat de către Preşedinte faţă de măsurile destinate îmbunătăţirii performanţei şi eficienţei companiilor de stat. Sperăm că listările viitoare şi standardele mai bune de guvernanţă corporativă vor ajuta în mod semnificativ la deblocarea valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, care ar trebui să sprijine în cele din urmă competitivitatea economiei româneşti pe termen lung. Aşteptăm cu interes să lucrăm îndeaproape cu autorităţile române, pentru a duce aceste planuri la bun sfârşit".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb