TRAIAN BĂSESCU: "Nu am nici o problemă să scriu în formular că nu am colaborat cu Securitatea"

A.P.
Politică / 3 august 2020

"Nu am nici o problemă să scriu în formular că nu am colaborat cu Securitatea"

Traian Băsescu a declarat luni că va scrie în formularul obligatoriu pentru candidaţii la alegerile locale că nu a colaborat cu Securitatea, deşi o decizie în primă instanţă arată că şi-a turnat foştii colegi de la Institutul de Marină, conform g4media.

"Nu am nici o problemă să scriu în formular că nu am colaborat cu Securitatea", a spus Băsescu la Digi 24 când a fost întrebat despre dosarul său. "Voi scrie de zece ori că nu reflectă colaborarea cu Securitatea. Eram în anul 1, institut civil. Ne făceam veacul în Mamaia, unde erau tabere cu studenţi din statele socialiste. E o copilărie ce a scris acel ofiţer de securitate în nota analizată de CNSAS", a mai spus Băsescu.

Băsescu a mai spus că decizia administrativă a CNSAS, care l-a declarat colaborator al fostei Securităţi, "a fost un abuz. Nu aveam nici o restricţie să ne întâlnim cu omologi de vârstă în Nordul Mamaiei".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a pierdut în septembrie 2019 în primă instanţă procesul cu CNSAS, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti stabilind că el a fost colaborator al Securităţii ca poliţie politică. Băsescu a atacat decizia şi se judecă acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Că să poată candida la primăria Bucureşti, Băsescu trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia nu a colaborat cu Securitatea ca poliţie politică, conchide g4media.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Nu are nicio in a problema sa scrie un formular ca nu a colaborat cu securitatea. Nici nu ma mir.La cat e de mitoman....

    In acelasi mod cu celebra minciuna nerusinata: "Nu l-am lovit pe copil nici in plex nici cu pumnul in fata", Petrov poate sa declare senin, oricand: Nu am colaborat cu Securitatea! Pt ca intr-adevar, el n-a fost niciodata colaborator al Securitatii, ci ofiter acoperit al acesteia, cu toate privilegiile ce decurg de-aici!

    1. Si cand te gandesti ca mai exista tampiti care îl mai cred și îi iau apărarea.....Incredibil!

      "Prosti, da' multi!", spunea pe buna dreptate, Alexandru Lapusneanu!

      Eu de exemplu sunt un asemenea " tâmpit " cel puțin în acuzația privind " lovirea copilului "lansată de mizeria de Dinu Patriciu si dusă mai departe de turnătorul Sorin Roșca Stănescu. Priviți atent "filmulețul ". Cadre care se derulează nefiresc de repede ca să pară o lovitură puternică, absența grimasei copilului lovit etc. Eu cred că Băsescu a avut doar o atingere ușoară, pe care o faci după ce îi spui copilului "băi smechere ".Chiar nimeni nu poate rezolva o așa problemă simplă? Sa nu verifici ce susține Patriciu și Sorin Roșca Stănescu?

      Si tu mergi, tot pe pista cu "pixelul albastru"?

      Aștept si comentariile așa ziselor persoane feminine care te susțin!

      L-o fi lovit usor pe copilul acela(desi nu trebuia sa o faca),insa in poporul roman a lovit la greu.L-as pune pe acelasi calapod cu Iliescu (oricum, se trag din aceeasi ramura de securisti comunisti),insa parca Basescu e mai parsiv.A dus politica romaneasca la cel mai jos nivel.Nici nu stiu cum se poate iesi din aceasta mocirla.In plus,spre deosebire de Iliescu care este politician de cariera,convins de ideologia sa,asta a facut tot felul de aliante(si cu dracu) pentru a se capatui.Si nu-i mai ajunge.As vrea totusi, sa traim timpul in care sa nu mai auzim pomenindu-se despre numele sau.

      Ce comentariu e ăsta?Poti ,si nu te condamn, să nu-ți placă niciunul dar să compari un prorus notoriu, cu un poamerican dovedit ?

      Eu m-am referit in primul rand la ''binele'' pe care l-au facut amandoi tarii noastre.Ca Iliescu este un prorus notoriu,nu te contrazic si nici nu mai are importanta.In ceea ce-l priveste pe Basescu ,el este''pro-propria persoana''.El si numai el conteaza.Dupa el potopul.Acum ii tataie fundul ca-i fuge scaunul de sub picioare.Este un ipocrit.Macar Iliescu a ramas consecvent ideologiei sala.Cand Basescu era securist comunist,tot proamerican dovedit era?

      Iliescu nu e un politician" consecvent" ideologic el a rămas impietrit in ideologia " luptei de clasă " a anilor1945-1948 și asta explică comportamentul față de Rege,față de partidele istorice. Ti se pare ca este un comportament al unui politician de stânga sau comportament de comunist?

      Pentru Iliescu moartea celor aproximativ 1100 de tineri nu a însemnat nimic, nu are mustrări de conștiință și,consecvent, chiamă minerii, adică muncitorii, adică lupta de clasă continuă. Ăsta e om politic? Nu cred  

      Iliescu nu e un politician" consecvent" ideologic el a rămas impietrit in ideologia " luptei de clasă " a anilor1945-1948 și asta explică comportamentul față de Rege,față de partidele istorice. Ti se pare ca este un comportament al unui politician de stânga sau comportament de comunist?

      Pentru Iliescu moartea celor aproximativ 1100 de tineri nu a însemnat nimic, nu are mustrări de conștiință și,consecvent, chiamă minerii, adică muncitorii, adică lupta de clasă continuă. Ăsta e om politic? Nu cred  

      Și, în plus mizeria de Iliescu că sa-si fidelizeze minerii le-a ridicat salariile la 10.000 lei, salariul mediu fiind atunci de 2500lei.Alte beneficii:o masă gratuită, transport gratuit,curent electric gratuit pentru încălzire ( în Valea Jiului nu era gaz) Apoi tacit scutirile medicale au devenit un fenomen de masă ,practic nu mai mergeau la servici. Poate esti tânăr și nu știi lucrurile astea!

      Dar eu nu l-am laudat pe Iliescu!L-am pus pe acelasi calapod cu Basescu in ceea ce priveste "binele"pe care l-a facut tarii noastre.Sa-i ia dracu pe amandoi!

      Cat timp astepti, ca sa nu te plictisesti, nu vrei sa ei o felatie, Anonimule? Caci stiu, cat de mult le adori, mai nebunaticule?

      ''iei'',nu ''ei''.Invatati conjugarea verbului ''a lua''!Daca nu,puneti-i pe politicieni sa va invete fiindca sigur se pricep!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb