Traseismul politic a ajuns la cote alarmante... pentru PDL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 5 aprilie 2012

Plecările de la un partid la altul ale unor lideri politici importanţi riscă să bulverseze viitoarea campanie electorală pentru alegerile locale. Permutările din ultimele două săptămâni au ameţit alegătorii, în actualele condiţii fiind inutil ca un politician să mai vorbească despre doctrine sau orientări de stânga, dreapta sau centru. Combătut aprig în ultimul ciclu parlamentar, traseismul a revenit în forţă în această primăvară. Cel mai afectat de această stare de fapt este Partidul Democrat Liberal, care este departe de aşteptările membrilor în sondajele de opinie, mulţi lideri din judeţe temându-se că vor obţine rezultate foarte slabe la "locale".

După ce Sorin Frunzăverde a decis să se mute "cu arme şi bagaje" la PNL, mai mulţi membri ai PDL au părăsit partidul sau au anunţat că nu mai doresc să candideze pentru nicio funcţie. Schimbări au loc de la o zi la alta.

Exemplele sunt multiple. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fost lider PC, dar care îşi anunţase candidatura din partea UNPR în 2012 susţinut şi de PDL, a decis în cele din urmă că va candida din partea USL pentru un nou mandat. Preşedintele Consiliului Jude-ţean Neamţ, Vasile Pruteanu, prim-vicepreşedinte al PDL Neamţ, a anunţat că se va înscrie în PNL şi va candida din partea USL pentru un nou mandat. Preşedintele PNL Neamţ, Dorin Ursărescu a anunţat că Vasile Pruteanu va candida din partea PNL, susţinut de USL, pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean. El a arătat că înainte de se înscrie în PDL Vasile Pruteanu a fost membru PNL şi că sunt discuţii de mai mult timp pentru o candidatură a acestuia din partea liberalilor.El a spus că, din câte ştie, aproximativ 20 de primari PDL din judeţ îl vor urma pe Pruteanu la USL. Fostul primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a demisionat din PDL, pierzând astfel funcţia de edil, şi şi-a anunţat trecerea la PSD, spunând că va candida din partea USL pentru un nou mandat. Toate aceste schimbări au avut loc în ultima săptămână, până la începerea campaniei fiind aşteptate multe altele.

Chiar dacă rămân în partid, alţi "grei" au decis să nu se mai angreneze în bătălia electorală, motivând în mod diferit gestul. Liderul PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a anunţat că nu va mai candida la următoarele alegeri parlamentare, iar până la sfârşitul anului va renunţa la funcţia de preşedinte al filialei doljene: "Vreau să vă spun că nu mai candidez la următoarele alegeri parlamentare, pentru că este suficient. Eu la sfârşitul acestui an şi al acestui mandat de parlamentar împlinesc 23 de ani de când sunt parlamentar şi cred că este suficient. Trebuie să vină tineret şi în Parlament şi cred că este bine să nu stai prin Parlament până când nu mai ştii bine ce se întâmplă pe acolo. Eu l-am văzut pe Alexandru Bârlădeanu, demult, demult, pe Oliviu Gherman mai încoace, mai văd şi pe alţii pe care de data asta nu vreau să îi mai numesc ca atare, dar dacă vă uitaţi în lista Senatului o să îi vedeţi pe cei care au nişte vârste memorabile şi care văd că mai vor încă un mandat. Eu fac parte dintre cei care cred că mai există şi alt-ceva de făcut pe lume decât politică. Am de gând să ies din politica la vârf, dar nu am de gând să plec din PDL, deşi am auzit că a fost aşa un fel de zvon". Senatorul Mihaela Popa a declarat că şi-a depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al PDL, precizând că în continuare va activa ca membru simplu de partid, fiind dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde. Vasile Blaga, şeful de campanie al PDL, este decis să oprească acest val de plecări, care în ciuda aparenţelor nu face foarte bine nici opoziţiei, dispusă să accepte o situaţie pe care a criticat-o aspru în ultimii ani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. FrunzaVerde loboda si-a colorat PeNeLe si a devenit un PAPAGAL hazliu care bulverseaza calculele (si interesele) clicilor politice.

    1. FRUNZA VERDE - UNDA VERDE. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb