TRĂSNĂILE: EU ZIC... Precizările rabinice ale Curţii Constituţionale

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2012

Precizările rabinice ale Curţii Constituţionale

Eu zic să amâne Curtea Constituţională până pe 6 decembrie 2014 pronunţarea asupra validităţii Referendumului, pentru că atunci va fi gata şi recensământul şi dacă ne-am grăbi, atunci ar fi posibil să fie operaţionalizat şi Registrul Electoral şi, în plus, în acea zi s-ar încheia şi mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu, astfel că decizia va întruni toate calităţile - vor fi luate în calcul listele corecte şi indiferent că ar valida sau nu Referendumul, nimeni nu s-ar mai supăra atunci.

Eu zic că minte Curtea Constituţională când spune că i-a cerut Guvernului "listele actualizate", iar nu "actualizarea listelor" pe baza cărora s-a desfăşurat Referendumul, ascunzându-se după această distincţie rabinică, astfel încât să nu se vadă că s-a răzgândit în cele patru zile scurse între cele două comunicări (2 august şi res-pectiv, 6 august).

Eu zic că nu putea Curtea Constituţională să-i dea Guvernului un răgaz de 29 de zile, ca să-i transmită "listele actualizate", pentru că de la Palatul Victoria, la Casa Poporului, este o distanţă de 10 minute cu maşina şi o jumătate de oră de mers pe jos.

Eu zic că, dacă nu este vorba despre "actualizarea datelor", atunci Curtea se poate pronunţa şi mâine, hai, poimâine, asupra validităţii Referendumului, iar nu la 31 august, cum s-a răzgândit vineri, devansând termenul pronunţării stabilit iniţial la 12 septembrie.

Eu zic că 29 de zile date pentru "actualizarea listelor" nu este un termen rezonabil pentru un recensământ, dar dacă Ceauşescu ar fi cerut-o, atunci s-ar fi făcut şi cred că la asta s-a gândit iniţial Curtea Constituţională.

Eu zic că Antonescu asta şi-o fi închipuit, că este vreun Ceauşescu şi că va obţine un recensământ în 29 de zile şi un cincinal în patru ani şi jumătate, cum era intitulat şlagărul de mare succes al lui Gică Petrescu.

Eu zic că Ioan Rus n-o fi fost dis-pus să lucreze ca pe timpul lui Ceauşescu şi de aceea a preferat să plece la mare, cu tânărul Victor Ponta, care nici n-avea idee.

Eu zic că Crin Antonescu, când spune că Rus avea motive să demisioneze, asta are să-i reproşeze - că nu s-a pus pe treabă.

Eu zic că ministrul MAI Ioan Rus a demisionat când a constatat cum este lucrat de pe dedesubt, de subordonatul său, chestorul şef Constantin Manoloiu, care a transmis la Curtea Constituţională o adresă nesemnată de şeful său (care era la plajă), în care informa că MAI nu-şi poate asuma veridicitatea listelor electorale, o adresă prin care şi-a depăşit atribuţiile şi acum este învinuit pentru abuz în serviciu.

Eu zic că Manoloiu are dreptate.

Eu zic că, de fapt, nu suntem în stare să organizăm alegeri pe liste corecte, dar că mai important este că nu putem organiza alegeri corecte, că toată lumea fură.

Eu zic că USL nu se mai prezintă ca o singură voce, cum se prezenta când striga "Jos Băsescu!", ci, pentru că acum a ajuns la capitolul "Sus cutare!", prezintă vocea lui Antones-cu, în contradictoriu cu a lui Ponta, primul având reproşuri penru Rus, iar ultimul mulţumindu-i.

Eu zic că Antonescu şi Ponta au fost siliţi să numească la Justiţie un neutru, pe Mona Pivniceru, pentru că preşedintele interimar l-a suspectat pe premier că l-ar aduce pe scaun pe procurorul George Bălan de la Consiliul Suprem al Magistraturii, cel învinuit că, împreună cu magis-tratul Marcel Sâmpetru, trafica informaţii secrete, obţinute de la comisarul şef Vlad Mihai, furnizindu-i-le premierului PSD, ca argumente contra PNL-iştilor lui Antonescu.

Eu zic că Curtea Constituţională va invalida Referendumul şi că va arunca pisica în Parlament.

Eu zic..., dar ce contează ce zic eu?!

Plătim 500 de milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) la FMI, dintr-un total de 13 miliarde, la care perioada de graţie a expirat.

De unde plătim?

De ce nu mai zice nimeni, nimic?

Eu zic că da, este momentul să tăcem.

Să se audă musca.

Opinia Cititorului ( 57 )

  1. Eu zic ca nu conteaza ce zici.

    Eu zic ca nu-i intereseaza ce zicem. Si nici ce zic altii. 

    Chucky si Copy-lotul, sub indrumrea lui Felix isi vor vedea de programul lor de acaparare a intregii puteri, indiferent de ce consecinte vor fi (nu le mai pasa nici de aparenta de legalitate).

    Urmatoarea miscare va fi inlocuirea procurorului sef si a celorlalti procurori care se ocupa de dosarele politicienilor, dupa care chiar se va lasa tacerea. Si izolarea.  

    CCR, prin persoana presedintelui, a trimis ieri o nota guvernului in care ii cere pur si simplu sa nu ascunda paragraful cel mai important din decizia CCR. Ce a facut guvernul? A publicat in Monitor numai ce a vrut, scotand un paragraf prin care i se cere sa prezinte listele electorale conform unor legi in vigoare. De ce? Ca sa faca un mic recensamant. De unde si demisia lui Rus. Omul a zis cu subiect si predicat ca nu vrea sa incalce legea.

    1. make vezi ca faci abuz de functie si maine esti la parchet! numai bashinescu nu face ...ca el e deasupra legii ...si a intelegerii umane.iar la sefii procurarturii carora le expira mandatul de 9 ani, cred ca urmatorul doasar penal politic va fi pt. lotul ALRO, adica bashinescu, vagin-udrea, primarul videanu si alti hoti penali!!

    IO,vad ca pe langa Base si Isarescu joaca cum i se CANTA .CAND FURA PDL-ul NU MANCA kkt la nevoie ptr.BOBOR ,statea ascuns si-i permitea HOTULUI sa negocieze cu ala cu gaura NEAGRA in pantofi.

    1. Din surse ceva mai bine informate ,se pare ca suspendatul vorbaret din curticica de campanie a pierdut partida la Inalta Poarta . Definitiv. Emisarul lui V.Ponta a venit cu vesti bune. Ramane de vazut daca marele licurici nu joaca la doua capete. In tara,prin vanzatorul de masini vechi ,Gitenstein, obisnuit probabil de suspendat cu ceva atentii. In ce-ipriveste pe cei demisionati ,de la interne si administratie, ei si-au jucat rolul. Noul ministru de justitie ,in mod precis dna Mona Pivniceru, va sti sa inceapa curatenia in grajdurile lui Augias din Justitie. Deliberat pline de gunoi de catre suspendatul palavragiu din curticica inchiriata. Evident ,pentru a fi mai pe inteles ,utilizam unele eufemisme.. In privinta ultimei adrese ,semnata de un necunoscut si trimisa Monitorului Oficial ,din subordinea SGG, in mod sigur se vor cere explicatii. Pana atunci ramane valabila motivarea oficiala trimisa de CCR. De aici si titlul opiniei noastre: grabiti-va incet,baieti.!

      Eu zic sa-i schimbati, cat mai puteti, pe cei doi mascarici, Ponta si Antonescu !

      Sunt prea prosti si riscati sa va dea peste cap toate planurile. 

    eu zic ca pivniceru e exact ceea ce se temea base ca ar putea ajunge la justitie si sa-i strice lui jucariile!!....out cu morar si kovesi si un inceput pentru o justitie independenta de base!!...poate astfel vor merge mai departe si plangerile pentru mihaileanu, spalare de bani, flota......si care or mai fi!!.....despre banii care ii avem de returnat, te las pe tine make cu analizele!!...poate il intrebi pe base cum e cu.."nu avem nevoie de bani de la FMI.....sa luam bani de la FMI"....."Romania nu e in criza.....suntem in criza iar guvernul nu si-a propus sa scoata romania din criza"......"am iesit din criza.....iarasi suntem in criza".......omului ii trebuie un tratament adecvat!

    1. De altfel, Pivniceru este si singura laudata de Basescu.

      Multumesc mult Dorin si in general, multumesc cititorilor care imi acorda permisiunea sa fac ceea ce am facut, deja, de mult.

      Imi plac nespus de mult argumentele cititorilor care ma combat spunind "dar de aia de ce nu scrii?!";iar eu nu le raspund "dar de aia de ce n-ai citit?!", pentru ca cititorul are intotdeauna dreptate.

      Dca el n-a citit, inseamna ca eu n-am scris. 

      Cum le stii tu pe toate, bobocule !

      Se pare ca, totusi, iti scapa faptul ca in timpul guvernarii Iliescu - Nastase, Basescu si-a dat demisia din parlament si s-a pus la dispozitia parchetului pentru dosarul Flota. L-au avut in mana si l-au scapat. 

      draga anonimus....ma scuzi ca ca sunt un biet boboc si nu o gasca asa cu esti mataluta!!......acum stiu ca te uiti la base ca la d-zeu si ii iei de bune toate afirmatiile pe care le face!!....mai studiaza un pic istoria trecuta legata de demisia lui si mai vorbim!!....putina documentare prealabila nu a omorat pe nimeni!!...in rest.....ga-ga-ga!!...asa cum ii place lui base sa-si auda sustinatorii!!

      ca l-ai pus la punct pe acest anonim, cine se crede sa vina cu argumente ca basescu s-a pus la dispozitia parchetului?apropos, cumva ai si un titlu de dottore? ca prea semeni in gandire cu prostanacul de ponta, asa ca sa-l alint, ca plagiator si mai marele mincinos al romaniei ii sta mult mai bine...

      imi dau lacrimile cand ma gandesc cum s-a jertift el pentru romania si cand a vazut scaunul gol din parlamentul ue si basescu nu mai venea, fiind aproape ora 12, s-a dus el saracul sa ne reprezinte...

      mare gest, mare om! cred ca as putea scrie usor o carte cu asemenea gesturi de ale lui ponta, nu este zi sa nu face zeci de gesturi marete, sigur are nevoie de o statuie... 

      draga lucyan....poate ai treaba si te retinem!!....esti destul de confuz in exprimare!!.....poate de la caldura!!....du-te la mare!!...relaxeaza-te!!

    Dragi cititori,

    am reusit mai bine de o saptamana sa ma abtin a mai comenta articolele pline de intelepciune ale maestrului Make. Tema tratata referitoare la decizie asupra quorumului celor din strainatate m-a facut sa scriu urmatorul comentariu pe site-ul Realitatea. Va rog frumos incercati sa decuplati de politic si ganditi numai din punct vedere economic si social. Daca puteti dati-mi va rog varianta dvs. de persoana care va reprezinta. Doamnele si domnii care comenteaza in publicatia domnului Make cu siguranta ca nu au nevoie de pomenile electorale si sunt doar interesati sa poata fi reprezentati cu mandrie egal unde se afla sau ce fac.--Stimate Curte Constitutionala, 

    Presedinte le este reprezentantul ROMANILOR de PRETUTINDENI, al prostilor, desteptilor, geniilor, hotilor neprinsi si in principal populatiei cinstite care formeaza 99% din numarul cetatenilor. Daca eu nu pot participa la CVORUM atunci presedintele cum poate sa ma reprezinte pe mine international. Eu al cui sunt, sau mai bine zis cu cine votez. Am zis-o in 10 Decembrie 2011 si o fac si astazi. Romanii trebuie sa stie ce Presedinte au. Acest lucru este important. Cand cineva spune firmelor financiare ca au facut profituri imense si celor extractive sa fie mai moderate atunci stiu ca acea persoana ma reprezinta. Poate va este cunoscuta declaratia potrivit careia toti europenii sunt prieteni pentru ca au un interes comun. Sa nu admir reprezentatul statului meu care spune ca Europa are nevoie de o Uniune Politica ca Romania trebuie sa incerce sa adere la Euro in 2015 pentru a putea profita de scutul financiar si economic al unei coalitii puternice la nivel macroeconomic. Ne vreti niste brute, sau sa fim pozitionati pe continentul african nu aveti decat sa dati decizii lipsite de logica si viziune. Oricum un invingator se cunoaste deja in cel mult 10 minute pe care le petrece in fata microfonului si a camerelor de luat vederi. Pacat ca dumneavoastra inca va lipseste acest feeling. -- 

    1. draga virgil.....emotionanta postarea ta!!....mi-au dat lacrimile!!....hai....mai spune-ne si alte motive pentru care sa fim mandri de presedintele tau!!

      dorin

      postarea dlui.Virgil Bestea nu merita bascalia ta. E o opinie comuna multor romani care nu sint privitori la antene si care inca (oare pentru cat timp?) mai pot sa gandeasca cu bibilica ce o poarta deasupra gatului. 

      Celor care nu faceti altceva decit sa injurati presedintele ales va atrag atentia ca de partea economica a tarii se ocupa guvernul. Guvern care implineste azi 3 luni de cand e numit in functie. 

      Ce realizari are guvernarea Ponta dupa 3 luni ? dorin, esti multumit de aceste realizari ?

      Pana la suspendarea presedintelui ales al romanilor guvernul nu putea sa lucreze pentru binele romanilor din cauza lui bau-bau. Acum acest bau.. nu mai e in functie. Si totusi guvernul tot nu face nimic. De ce oare ? 

      Nu este guvernul lui Dorin, ci al nostru.

      Da, a facut prostii. 

      Ne costa.

      Poate se opreste. 

      Draga Dorin,

      ti-as urma cu drag indemnurile tale,insa ce va face domnul Oprea daca opera literara a domniei sale nu va mai fi cautata. Sau poate totusi ca da. La sfarsitul cartii domniei sale scrie printre altele faptul ca prin incompetenta fostele guverne au dus la dezastrul din economie(sau ceva in genul acesta). Publicatiile care se ocupa de cifrele macroeconomice si cele care privesc cum functioneaza indicele bursei erau de cu totul alta parere pana la sfarsitul lunii mai. Nu mai incep iar cu revista der Aktionär si cu locul patru in lume sau primul in Europa al Bet-ului nu Pet-ului. Am insa o solutie si mai buna. Spune-mi te rog cine ti-a cazut tie cu tronc si da-mi tot cateva motive pentru care ai vrea sa-l tzuci. Voi incerca sa fiu la fel de emotionant si in descrierea acelei persoane. Apoi vom pune cele doua descrieri in paralel, fara a posta ale cui sunt declaratiile persoanelor respective si lasam cvorumul sa decida. Bineinteles si cu auslendarii inglobati. Pentru a-ti sterge lacrimile o mica glumita." Stii de ce Mos Craciun are un sac asa de mare. Pentru ca vine o singura data pe an." Daca spui aceasta gluma prietenului domnului Schulz si el va rade in hohote se poate spune ca pe langa franceza, engleza, italiana , portugheza si alte limbi de circulatie internationala deja a aprofundat si limba germana. Mie nu a avut cine sa-mi spuna cum sa ma initiez mai rapede in tainele democratiei si de aceea am inceput cu Praline, intamplare care banuiesc a-ti fi cunoscuta. As fi incheiat fara sa observ remarca Presedintele Tau. Cu siguranta ca eu nu pot sa ma laud ca prietenul nostru ca presedintele e prietenul meu, insa pot spune cu mana pe inima ca atat domnul Schulz cat si domnul Basescu sunt prietenii mei pentru ca fac ceva pentru continentul acesta numit Europa si pe care noi vrem sa-l cinstim doar cand ne bucuram ca nu ne intreaba la vama cate tigari avem in masina sau cand folosim timpul in care stam in vama pentru a ne minuna cat de putina benzina consumam inainte de 89 cand nu stiam ca exista cacao si dincolo de borders :-( 

      draga daniel.....ma bucur ca sunteti romani care va uitati si la B1!! nu are prea multi privitori postul in cauza, dar sunt de exclusiv oameni de calitate!! oameni care pot gandi cu bibilica lor proprie ca sa te citez!!

      vad ca esti foarte ingrijorat de faptul ca guv nu a facut nimic tip de 3 luni!!....aveai aceiasi ingrijorare profunda si pe vremea guvernelor boc de la 1 la infinit?....ma tem ca nu!!...impropriu spus guverne boc...poate guverne base!!....baga-mi si mie cateva din realizarile lor marete timp de 3 ani si ceva......!!...eu imi aduc aminte cum maretul base a spus ca guvernul nu si-a propus scoaterea romaniei din criza!!.....gandind cu bibilica ta proprie (asa cum te-ai laudat!!), banuiesc ca iti aduci aminte aceasta declaratie basista!!....in rest, e vorbarie inutila!! 

      draga virgil.....ma bucur ca ti-ai gasit idolii in persoanele lui base si schulz!!....sunt convins ca dormi linistit gandind ca ei lucreaza pentru tine!!

      draga make......e mic copil pe langa prostiile facute de zeus!!.....mai are de lucrat!!

      Spinzuratoarea este mic copil pe linga arderea pe rug.

      Cind vei iesi din logica asta, vei constata surprins ca inca esti in viata si ca eliminarea lui Basescu nu te-a propulsat in Paradis, ci ai probleme.

      Am putea, totusi, sa ne trezim din betie? 

      draga Dorin,

      da-mi un nume te rog si 2 caracteristici sa fac o compunere. Sau vrei sa faci si tu un boycott mic, la nemti perfect legal de altfel conform deciziei LÜTH.

      Frumos spus lucreaza pentru mine. Acum sincer vorbind cand ii aud pe Trichet, Barosso, Schulz si mie imi dau lacrimile europene. Cand vorbeste Basescu imi dau lacrimile romanesti. Spre deosebire de tine fac comparatie cu ce spun domnii Mobius, Treichl, Roiss si atunci incep sa zambesc. Pentru ca stiu ca ei ne vor binele. In mare parte au reusit. Pentru ca au avut buna vointa sau good will cum zic englejii. Pacat ca o amortizeaza asa de repede. In privinta asta chiar stateam asa ca cetateanul cu drept de vot de la Hamangia si ma intrebam: Oare nu eu si tu i-am facut pe ei chestori la bunastarea noastra? "Do You hear Me Mister? I don't now if is good what You are doing " Am pus ghilimele pentru a nu isca conflicte internationale, desi strategic vorbind as fi cumparat 10% din namolul sapropelic folosit ca materie prima pentru kerosen si as fi lasat-o mai lent cu good willu, nu asa in viteza ca un referendum.  

      "nu vorbi de funie in casa spanzuratului".....spune un proverb!!...a aminti de "trezirea din betie"......inseamna sa ne gandim la implicit la base!!.....poate ar fi cazul sa se trezeasca, sa se spele pe fata, sa schimbe tricoul ca deja devine penibil cu modelul ala si sa ne lase!!....ma scuzi ca avem viziuni diferite asupra celui/celor care trebuie sa se trezeasca din betie!!

      draga virgil.....cu fiecare postare, ma lasi fara cuvinte!!....observi ca sunt incapabil sa scriu mai mult de 2 randuri!!

      Incerc sa sugerez ca ratiunea noastra de a fi nu este Basescu, dar ma contrazici mereu.

      Iti dai seama de asta?

      "Boicotul" asupra referendumului, aşa cum l-a calificat USL, nu reprezintă o încălcare a legii sau "un abuz de drept

      .Legea nu prevede obligaţia cetăţenilor de a participa la referendum, ci dreptul acestora. De altfel, Constituţia consacră dreptul de vot, şi nu obligaţia de a vota. (…) Aşadar, ţine de voinţa fiecărui cetăţean de a decide în mod liber dacă îşi exercită acest drept. Acesta nu poate fi obligat să îl exercite sau dimpotrivă să nu îl exercite". 

      "Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică. Partidele politice pot îndemna sau din contră să nu îndemne cetăţenii să voteze, ambele aspecte ale dreptului la vot contribuind la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor. Ceea ce însă partidele politice nu pot întreprinde este obligarea cetăţenilor la a vota sau, din contră, la a nu vota, întrucât numai în acest caz dreptul la vot este golit de conţinut. 

      Neparticiparea la vot, având în vedere cele mai sus expuse, nu este susceptibilă de a atrage în accepţiunea Constituţiei astfel de sancţiuni, neputând fi calificată în nici un fel ca fiind contravenţie sau infracţiune"

      nu esti primul care imi spune acest lucru. Cel mai frumos compliment l-am primit de la un neamt neaos, nu nechezol ca mine, care mi-a spus ca nu poate sa ma urmareasca(la figurat, caci la propriu avea o limuzina mai puternica decat a mea).Gluma pornise de la Ursul care se aciuase din Italia in Bavaria si pe care niste vinatori l-au impuscat. Exista mai multe tipuri de vorbareti: unii care fac mult bla bla si nu spun nimic si altii care spun prea multe, dar se citeste ca si cum nu ar zice mare lucru. Incerc de atata vreme sa ajung in ceea de-a doua categorie insa de fiecare data ma pui la punct. Zi si tu, scriu ca televizoru si tu in doua randuri ma pui la colt. Insa te rog daca ai putea sa-mi dai un nume care sa fie victorios in lupta noastra ideologica si in acelasi timp sa putem ponta si din punct de vedere economic.

      Virgil, am dat drumul la rubrica de strategii, este pe site de doua saptamini, dar nu am anuntat-o.

      Vrei sa-mi zici cum ti se pare? 

      Este prima de la header, in stinga.

      Make, este absolut OK. Daca putem eventual da posibilitatea cititorului pentru a incarca pe site-ul tau un document pdf si un altul format media pentru a ne da posibilitatea sa-si expuna pe larg opinia. Am cumparat pentru acest proiect si domeniul presidentview.eu unde vom putea posta si parerile celor care se zbat pentru mentinerea zonei euro. Daca esti de acord mi-ar face placere sa te trec ca proprietar al domeniului. Nu din punct de vedere al raspunderii juridice, ci doar al celei morale pe care o am fata de tine si de ziarul pe care il produci, pentru ca voi (tu si colegii tai care formeaza aceasta echipa) reusesc ca astfel sa-mi pot dea un punct de sprijin pe care pot sa ma bizui cand spun oricui care este dornic sa stie ceva despre Romania: Cititi ziarul Bursa, intelegeti sufletele care se ascund in spatele fiecarui articol si poate intr-o zi veti reusi sa fiti acele persoane care stiu sa spuna despre Romania ca este tara care i-a propulsat in adevarata elita a lumii afacerilor, detasandu-va de acei oameni care nu vor sa recunoasca ca fara un CUI romanesc nu ar fi putut sa bata cu ciocanul in masa profitului.

      Sigur, primesc tot ceea ce e gratis!

      nu ai un raspuns la intrebarea pe care ti-am pus-o ?

      Sa inteleg ca nu te reprezinta actualul presedinte interimar si actualul guvern ? Desigur, stim amandoi ca nu acesta este motivul. Poti te rog frumos sa-mi dai un raspuns la postarea mea de la 5.2. ? 

      Multumesc anticipat. 

      PS: ca sa nu mai deschid o postare noua. Cum ai reusit sa intuiesti ca sint un vajnic privitor al postului B1 ? Doar pentru ca nu sint de acrod cu ineptiile debitate de niste pseudojurnalisti ale antenelor sau al romania tv ? 

      Pentru linistea ta personala nu sint un fan inrait al B1. Informatiile pe care le am despre economia romana/mondiala e din ziarul Bursa, ZF, Capital iar ca si televiiune de stiri TVR si Digi24.

      Rog decenta in acuze aberante si nefondate. 

      Aoleu, daca ne aude fiscul am incurcat-o. Gandeste ca am dat aproximativ ungefähr 12 Euro / an. Daca nu cotizezi 6 Euro dupa aceea am probleme ca nu pot sa justific unde se duce jumatatea profitului. Sunt destui cititori care se gandesc deja probabil la aceste relatii financiare si nu as vrea sa-i dezamagim. Si ca sa citim din clasici- Joe Black- - Nothing is sure as Death and Taxes. Poate ar trebui sa introduci si tu o taxa pe comentariu. La cat este de invidios Dorin pe mine, s-ar putea sa nu mai posteze nimic la auzul acestei noi legi :-)

      ceea ce incerc sa-ti spun ca e ca atunci cand ceva nu merge, inlocuiesti!! base si-a aratat limitele (mai degraba limita inferioara!!).....pe langa asta.....e si genul de persoana care mai degraba distruge, decat sa cladeasca!!.....nu sunt strut sa bag capul in mocirla si sa imi inchipui ca tara poate merge bine inainte cu base la timona!!...sa nu ne aberam acum!

      make...iarasi manipulezi.......ca un individ nu vrea sa participe la vot, e perfect ok!!....e optiunea fiecaruia!!...cand un partid instiga la boicot (avand in vedere ca prin legea partidelor, se precizeaza clar ca si obligatie a acestora, de a incuraja pariticiparea oamenilor la scrutine).....ma tem ca e altceva!!...mai grav!!

      Dau 6 euro pe an, cit timp exista euro.

      Dupa aceea, gratis. 

      Dorin, ai descoperit tehnica argumentarii vicioase practicate la A3 si crezi ca este vreo noua si ingenioasa gaselnita, cu care sa acreditezi orice.

      "make...iarasi manipulezi.." inseamna ca am mai manipulat. 

      Intrucit nu ai vreo dovada a acestui lucru, afirmatia ta este manipulatorie. 

      Ma obligi sa-ti semnalez ca tehnica de argumentare a sofistilor a fost dezarticulata sistematic, cu 2300 de ani in urma, iar jalnicii sofisti de la A3, cei pe care tu ii admiri si care iti sint model, nu s-ar fi calificat drept obiect de studiu, fiind mult prea rudimentari. 

      In plus, pare ca nu observi ca, de fapt, raspunzi Curtii Constitutionale. 

      Eu unul nu am nici o alta contributie decit sa citez.

      Obsesia e obsesie... 

      draga daniel......ce este sigur e ca base nu ma reprezinta!!...pe mine si alte 7.4 milioane de romani!!...pe tine, cei care au zis nu la referendum si poate inca vreun milion va reprezinta base!!...asta e prima concluzie!!

      cat priveste din ce surse te inspiri ca sa combati pe site, lasa-ma sa ma indoiesc de faptul ca esti fan TVR!!...poate TVR cand era populat de pseudojurnalistii de EVZ!!.....posibil sa fii un citittor inrait al ziarelor financiare!!...si eu urmaresc numai discovery, animal planet, nature!! ca suna bine, nu de alta!!

      cat priveste multumirea mea fata de ce a facut ponta in 3 luni I(apropos....mai stii ce a facut oricare din guv boc in primele 3 luni de la instalare?)....evident, nu......ele nu au facut nimic in 3 ani si ceva!!.....purtam un dialog sau suntem la interogatoriu? 

      make...manipularea imbraca mai multe forme!!...daca pe langa citarea care ai facu-o......bagai un paragraf si din legea partidelor si ce obligatii au acestea, era deontologic (ca tot e la mare cautare formularea asta!!)....dar vad ca ii tot citezi pe cei de la A3!!...bag de seama ca ii urmaresti permanent!!...e bine!!

      Nu, tu chiar esti sincer, nu-i asa?

      Adica, nu-i asa ca astia de la Curtea Constitutionala nu stiu legea partidelor? 

      Cit despre baietii si fetele de la A3, trebuie ca te informez asupra unei chestiuni culturale la care, se pare, nu ai avut acces: sofismele sint de numai patru tipuri, contrar a ceea ce iti inchipui tu, astfel ca este de ajuns sa te uiti cinci minute la eroii tai, ca sa stii ce au spus de sapte ani incoace si ce vor spune pina vor incarunti si vor scoate vorbe tremurat.

      Deci, dragul meu, nu... 

      amandoi stim ce specimene au ajuns la CC si cata competenta si onorabilitate zace in ei!!...sa nu ne prefacem acum ca acolo e crema-cremelor juridicului romanesc!!...eu doar precizasem ca ar fi fost ok sa faci mentiunea si din legea partidelor!!....cat priveste A3.....imi poti spune care este postul tau tv ca poate fi prezentat ca un model jurnalistic?.....asa.....pentr u diversitate!!

      Super One

      de acord cu acest deal. Eu as fi propus gratis dupa ce intram in zona Euro.Nu as fi vrut insa a-ti da impresia ca vreau sa te pacalesc. Trece te rog si codul SWIFT acolo unde este afisata conexiunea bancara pentru plata abo. Propun sa infiintezi un tip de abonament pentru comentar. FLAT RATE de exemplu 20 Euro/luna. Sunt primul tau client.

      marketing@bursa.ro

      super!!.......nu m-as fi gandit!!....nu pari genul!!! :))))))

      Relatarile sint cinstite.

      te cred!!

      vad ca esti foarte preocupat de acel nume!! nu ai pace pana nu-l afli!!...cat priveste categoria de vorbareti la care aspiri....promit sa te las sa accezi la ea!!...nu as putea sa-ti stric placerea!

      dorin vad ca nu intelegi ca eu provin din lumea reala. Ca sa-ti fie ceva mai clar sint investitor (si nu speculant) la Bursa de Valori din Bucuresti din 1996 de pe vremea CDR. In fiecare zi citesc tot felul de analize despre economia tarisoarei in care actualmente traiesc cat si despre perspectivele mondiale.

      Asta in intervalul orar 09-17. Nu ratez (pe cat posibil) un grupaj de stiri care e dupa ora 22. 

      Ca se te lamuresc si cu asta de la ora 23 pe TVRInfo poti afla cam tot ce te intereseaza, deocamdata destul de impartial. 

      Sincer nu am timp si nici nervii necesari ca sa-mi spal creierul cu vreo emisiune de la latrinele lui voiculescu. La tv privesc la ce ma intereseaza. Antenele nu ma intereseaza deloc. Daca nu as avea alte programe decit antenele nu as mai avea nevoie de tv in casa.

      Daca poti sa pricepi ce ti-am spus e bine daca nu, te rog nu mai agasa lumea cu tot felul de mesaje pro USL si anti ceilalti. O sa ajungi este vreo 2-3 ani sa intelegi de ce Ardealul nu a votat la referendumul lor. Sa nu fie insa prea tarziu! 

      daniel.....ce am postat eu aici are doar legatura cu necesitatea ca base trebuie sa plece!!...daca imi gasesti o postare in care sa fac apologia usl-ului, sunt bun de condammnat!! ca idee pentru tine...la locale pentru USL au votat 4.4 mil.....la referendum, 7.4 mil.i-au zis pa lui base!!.....diferenta majora nu este nici de la PDL, nici de la PPDD....nic de la UDMR!!.....nu am inteles treaba cu ardealul!!...esti cumva ardelean si incerci sa imi sugerezi o anumita superioritate?...daca nevenirea la referendum e dovada suprema a superioritatii.....no comment!!...cat despre agasare......daniele draga, nimeni nu te obliga sa-mi dai replica!! poti gasi un forum unde toti sa aveti aceleasi opinii si toata lumea va fi fericita!!

      Analogia cu Ardealul

      Uita-te la prezenta la referendum al ardelenilor. De asta este guvernarea ponta si crin (am scris intentionat cu litere mici deoarece in ochii mei ambii sint mici,foarte mici) in fibrilatie. Daca veneau ungurii la vot referendumul era validat. Nu e. Si daca tot nu au venit hai sa nu publicam tot ce a spus CCR ca poate nu se prind toti. Iata d ce trebuia (musai cum spunem noi ardeleniii) sa treaca MO la guvern. 

      Da, aici m-ai prins. sint ardelan si sint mandru de asta. Si ca sa intelegi si tu la fel ca si multi alti ametiti de antene. In Ardeal e demult o disputa referitor la independenta Ardealului. Daca continuati voi cei de la USL pe tema asta cu regiunile, o sa aveti surpriza sa ramaneti fara una dintre regiunile istorice. Personal nu am fost de acord cu ruperea de tara mama. Dar cand vad ca orice ametit poate ajunge premier sau presedinte in tara mea asta sincer ma pune pe ganduri. 

      Nu fortatti nota dincolo de limite ! 

      Referitor la cererea ta cu postarile mele ... passs. Daca tu esti de servici la postari pe ziarul Brusa , un cotdian pe care eu il citesc, e treaba ta.

      Eu sint un roman cu drept de vot care postez oriunde e WWW. Dupa alegerile din toama-iarna pote reusiti sa imi limitati dreptul. Pana atunci este exclus! 

      ia-o mai usor ardelene!!......nu te ambala asa.....voi sunteti mai molcomi din fire!! eu vorbeam sa-mi ignori postarile....nu sa incetezi a-ti picta frustrarile!!...am inteles frustrarea ta de mandru ardelean!!...nu am inteles insa amenintarea cu nota de dincolo de limite!!...fii mai explicit!!....in rest, mi se rupe de independenta voastra!....daca voi plecati, unde dracu mai gaseste base o carpa de sters pe jos ca boc!!...o adevarata mandrete ardeleneasca!!....a uitasem teoria ardeleneasca:...saracul boc...el e baiat bun, dar l-au stricat miticii!!....deveniti penibili!!

      dorine las-o mai usor.

      Tu esti o "fata" mai noua (cam de vreo saptamana) pe ziarul Bursa. Din cate vad de vreo doua saptamani stapanii inelelor (ups am gresit ... antenelor) s-au prins ca mai au nevoie de carne de tun. Si au gasit de cuvinta sa angajeze pe unii postaci pe net. 

      Sper sa nu te afli printre ei. 

      Nu ai inteles nimic din ce ti-am spus despre Ardeal, ba mai mult ai luat totul in deradere. Razi tu dar s-ar putea sa nu razi pentru mut timp. Informeaza-te si apoi vorbeste.

      Eu m-am saturat sa ma conduca tot felul de neaveniti. Si ca sa te lamuresc pe deplin: pe mine niciodata nu o sa ma repezinte un individ care si-a copiat diploma de doctorat si nici un amarat care a facut facultatea in 7 ani in loc de 5. Basca orice domeniu ai aborda cu el e pe dinafara. Marinarul macar a fost pe mare, nu ca ponta la masterat la Catania. 

      ce amenintator si agresiv a devenit ardeleanul!!...ia-o mai usor daniele tata!! nu te agita atat ca-ti creste tensiunea!! vezi ca e a doua postare in care ameninti!!...doar atat poti? te astept si cu fapte, nu doar cu vorbe!!....semeni cu individul cu tricou albastru care are program zilnic sa ameninte de dupa gard!!

    Eu zic ca, este absolut inutil sa incerci sa porti un dialog cu tipi spalati pe creier ca acest Dorin. Nu exista argumente care sa-i zdruncine ideea unica si fixa, jos Basescu!

    Imi aminteste de Borcea, dinamovistul care a vrut sa-si sparga televizorul, de oftica, cand Steaua a luat Cupa Campionilor Europeni. 

    1. tu mai lipseai anonimule din discutia asta!!....ma scuzi ca nu am alte idei fixe, de genul sus basescu!!....nu toata lumea geme de atata inteligenta ca matale!! vad ca esti la curent si cu tineretea lui borcea!!...bravo!!....ai putea fi comentator la posturile de sport, nu numai pe aici!!

    Articolul lui Make descrie perfect harababura din administratia romaneasca.

    Incepand cu Parlamentul, apoi Guvernul, Presedintia, Curtea Constitutionala si terminand cu functionari de rangul II, toti fac ce vor, pe langa lege, luand decizii contradictorii de la o zi la alta. 

    Vai de capul nostru !

    Intr-un asemenea climat cei fara scrupule isi pot face linistiti mendrele, iar ceilalti, multi, sunt lipsiti de aparare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb