Tribunalul confirmă întrecerea sportivă: Viitorul este campioana Ligii 1!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 14 iulie 2017

Tribunalul confirmă întrecerea sportivă: Viitorul este campioana Ligii 1!

Tribunalul Sportiv de la Laussane a decis că FC Viitorul este campioana Ligii 1, confirmând clasamentul aprobat de Liga Profesionistă şi Federaţia Română de Fotbal la finalul campionatului. Practic se pune punct unei situaţii absolut jenante, după aproape două luni echipa care a cucerit titlul putând să sărbătorească fără nicio urmă de îndoială performanţa obţinută pe terenul de joc. În istoria de 33 de ani a TAS, aceasta a fost prima dată când această instituţie a trebuit să decidă campioana unei ţări.

Anunţul a fost postat pe site-ul FRF, ieri, motivarea tribunalului urmează să apară peste cel puţin 2 săptămâni: " Tribunalul Sportiv de la Lausanne s-a pronunţat în privinţa câştigătoarei Ligii 1 în sezonul 2016-2017. TAS a decis că FC Viitorul rămâne campioana României, aşa cum s-a validat în Comitetul Executiv al FRF, în data de 5 iunie 2017. Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FC FCSB. Cele două formaţii au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului. FCSB a cerut TAS să constate că interpretarea prevederilor art 27.3 din ROAF ar trebui să fie diferită de varianta de interpretare stabilită de FRF şi LPF, precizând faptul că în cazul egalităţii de puncte, ar trebui luate în considerare rezultatele dintre cele două echipe din sezonul 2016-2017 (sezon regulat + play-off). Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul depus de clubul FC FCSB în data de 6 iunie 2017 şi a confirmat decizia Federaţiei Române de Fotbal din data de 5 iunie 2017, când s-a validat clasamentul Ligii 1."

Directorul Sportiv al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, consideră că echipa pe care o reprezintă a reuşit să câştige de două ori titlul de campioană într-un singur sezon: "Probabil suntem singura echipă din lume care a câştigat un titlu de campioană de două ori. Aşteptam cu inima strânsă confirmarea. Marea mea grijă era ca arbitrii să nu aibă timpul necesar pentru a studia în profunzime dosarele. Probabil acesta a fost şi motivul pentru care decizia a venit atât de târziu. După ce s-au terminat audierile, ei au rămas în formulă de trei şi au studiat în continuare. Cred că au contat argumentele pe care avocaţii noştri le-au avut la dispoziţie".

Cele două echipe , care s-au confruntat la TAS, FC Viitorul şi FCSB îşi vor afla astăzi adversarii din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, campioana având un culoar mai bun decât echipa de pe locul 2, de altfel aceasta fiind şi una dintre mizele procesului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb