Trump îl numeşte pe Comey "o sursă de scurgeri de informaţii"

Laura Andrei
Internaţional / 10 iunie 2017

Trump îl numeşte pe Comey "o sursă de scurgeri de informaţii"

Preşedintele american Donald Trump l-a numit ieri pe James Comey o sursă de scurgeri de informaţii, a doua zi după ce fostul său director FBI l-a acuzat într-o audiere în Congres că a încercat să înăbuşe o anchetă şi să mintă, relatează Reuters.

"În ciuda atâtor declaraţii false şi minciuni, justificări totale şi complete....şi WOW, Comey e o sursă a scurgerilor de informaţii!" a susţinut Trump în primul său tweet după declaraţiile fostului director FBI în faţa Comisiei .

Trump a rupt tăcerea după audierea lui Comey cu un singur tweet, în care a reluat punctele evidenţiate de avocatul său anterior: preşedintele republican nu a fost anchetat şi Comey i-a cerut unui prieten al său, avocat, să divulge presei conţinutul notelor despre întâlnirile.

Trump nu l-a acuzat pe Comey că a minţit sub jurământ în cursul audierii, ce a avut loc la o lună după ce preşedintele l-a concediat de la conducerea FBI.

Fostul director FBI James Comey a declarat joi în Senat că a luat "drept o instrucţiune" afirmaţia prin care preşedintele Donald Trump şi-a exprimat speranţa că va abandona o anchetă cu privire la fostul consilier pe probleme de securitate naţională al acestuia Michael Flynn.

Senatorul democrat Mark Warner, vice preşedintele Comisiei, l-a pus pe Comey să continue asupra motivului pentru care acesta a decis să păstreze note din timpul conversaţiilor cu Trump. Fostul director FBI a spus că a fost o chestiune de circumstanţe, de subiect şi de persoana cu care a interacţionat, se mai arată în sursă.

"Am fost îngrijorat că ar fi putut minţi în legătură cu natura motivului întâlnirii noastre" a precizat Comey.

În sursă se mai susţine că James Comey conducea una din cele mai importante investigaţii asupra Rusiei înainte de conciederea sa de către Trump. Agenţiile de securitate din SUA consideră că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale şi investighează probabilele legături dintre campania lui trump şi Moscova.

Însă, potrivit sursei, nu există nici o probă a intersectării acestor lucruri, iar Donald Trump a respins povestea, susţinând că este "o ştire falsă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb