Trump şi-a graţiat cuscrul condamnat pentru evaziune fiscală şi fraudă şi alţi doi aliaţi care au minţit pentru el

J.P.
Internaţional / 24 decembrie 2020

Trump şi-a graţiat cuscrul condamnat pentru evaziune fiscală şi fraudă şi alţi doi aliaţi care au minţit pentru el

În ultimele sale zile la Casa Albă, Donald Trump pare determinat să-şi salveze prietenii şi familia cu probleme penale şi să îşi recompenseze aliaţii care au minţit pentru el cu graţieri. Joi a venit al doilea val de graţieri, scrie BBC, după ce cu o zi în urmă preşedintele în funcţie al SUA a decis să îşi salveze o serie de aliaţi acuzaţi de fapte de corupţie şi sperjur, dar şi pe câţiva criminali de război condamnaţi cu sentinţe lungi pentru masacrarea unor civili în Irak, relatează Digi24.

Printre cele 26 de persoane graţiate astăzi se numără fostul său manager de campanie, Paul Manafort, fostul său consilier Roger Stone şi cuscrul său, Charles Kushner, tatăl ginerelui său Jared, soţul Ivankăi Trump.

Paul Manafort, fostul manager de campanie a lui Trump în 2016 a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru fraudă financiară şi pentru încercarea de a obstrucţiona investigaţia începută împotriva sa. El şi-a ispăşit o parte din pedeapsă într-o închisoare federală, însă în luna mai a acestui an i-a fost permisă continuarea ispăşirii pedepsei la domiciliu, din cauza pandemiei.

Manafort şi-a exprimat gratitudinea pentru fostul său şef printr-o postare pe Twitter în care i-a mulţumit lui Trump "cu umilinţă" pentru că l-a salvat de închisoare.

Roger Stone, al doilea penal de rang înalt salvat de Trump a fost găsit vinovat pentru că a minţit în faţa Congresului despre încercările sale de a contacta wikileaks, site-ul care a făcut publice mai multe emailuri ale rivalei lui Trump în alegerile din 2016, Hillary Clinton. În plus, el a fost condamnat şi pentru influenţarea martorilor şi pentru obstrucţionarea unui proceduri oficiale.

Stone a fost descris drept "câinele de atac" al lui Trump, fiind cel care s-a ocupat promovarea lui Trump cu ajutorul conturilor false de troli pe Facebook şi alte reţele sociale. El s-a plâns în timpul procesului său că este victima unui "proces-spectacol de tip sovietic cu acuzaţii motivate politic".

Anterior, sentinţa lui Stone fusese comutată tot de Trump.

Al treilea nume sonor care scapă de închisoare cu ajutorul lui Trump este Charles Kushner, chiar cuscrul preşedintelui în exerciţiu. Tatăl lui Jared Kushner şi socrul Ivankăi Trump, el a fost trimis la închisoare pentru evaziune fiscală, fraudă cu bani de campanie şi influenţarea martorilor.

În perioada în care avea loc procesul, cumnatul lui Kushner a acceptat să depună mărturie împotriva acestuia ca martor. Kushner a fost condamnat pentru influenţarea martorilor după ce a angajat o prostituată pentru a îl seduce pe cumnatul său, pentru a filma întâlnirile acestuia cu el şi a i le trimite apoi surorii sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb