Truss şi Kwarteng nu vor elimina impozitul pe venituri de 45% pentru cei bogaţi

V.G.
Internaţional / 3 octombrie 2022

Truss şi Kwarteng nu vor elimina impozitul pe venituri de 45% pentru cei bogaţi

Cancelarul Kwasi Kwarteng a făcut o întoarcere uimitoare în ceea ce priveşte eliminarea ratei maxime a impozitului pentru cele mai mari venituri, relatează site-ul getsurrey.co.uk.

Kwarteng a emis astăzi o declaraţie, în care a spus că s-a răzgândit în privinţa planului de a reduce rata de 45% pentru câştigurile de peste 150.000 de lire sterline şi plata pentru aceasta prin împrumut.

Într-o declaraţie postată pe contul său de Twitter, el a spus: "De la sprijinirea afacerilor britanice până la reducerea poverii fiscale pentru cei mai slab plătiţi, Planul nostru de creştere stabileşte o nouă abordare pentru a construi o economie mai prosperă. Cu toate acestea, este clar că eliminarea cotei de impozitare de 45% a devenit o distragere a atenţiei de la misiunea noastră primordială de a aborda provocările cu care se confruntă ţara noastră. În consecinţă, anunţ că nu procedăm la eliminarea cotei de impozitare de 45%. Am înţeles şi am ascultat. Acest lucru ne va permite să ne concentrăm pe livrarea părţilor majore ale pachetului nostru de creştere".

"În primul rând, Garanţia noastră pentru preţul la energie, care va sprijini gospodăriile şi întreprinderile cu facturile la energie. În al doilea rând, reducerea taxelor pentru a pune banii înapoi în buzunarele a 30 de milioane de oameni muncitori şi pentru a ne dezvolta economia. În al treilea rând, impulsionarea reformelor din partea ofertei - inclusiv accelerarea proiectelor majore de infrastructură - pentru a pune Marea Britanie în mişcare", a spus cancelarul.

Liz Truss şi Kwarteng au fost supuşi presiunii, inclusiv din partea deputaţilor conservatori de rang înalt, să renunţe la măsura anunţată în minibuget pe 23 septembrie.

Ei au rezistat şi nu au dat înapoi în faţa criticilor din partea Fondului Monetar Internaţional şi a unei intervenţii de urgenţă de 65 de miliarde de lire sterline a Băncii Angliei pentru a restabili ordinea. Peste noapte, Grant Shapps s-a alăturat fostului său coleg, ministrul Michael Gove într-o rebeliune în creştere pentru a critica planurile în timpul unei crize a costului vieţii.

Kwarteng s-a pregătit să spună conferinţei Partidului Conservator de la Birmingham că trebuie să "ţină cursul" şi să-şi susţină planurile fiscale. De asemenea, s-a hotărât să insiste într-un discurs care ar putea fi acum revizuit că măsurile sale sunt vitale pentru a stimula creşterea şi a evita un declin lent, gestionat.

Într-un posibil indiciu despre ceea ce urma, Truss a fost criticată pentru că l-a identificat pe Kwarteng drept responsabil pentru reducerea impozitelor de duminică, spunând că "a fost o decizie luată de cancelar", mai degrabă decât una dezbătută de întregul cabinet.

Fostul ministru conservator Grant Shapps a spus că reducerea cotei de impozitare de 45% nu ar fi putut funcţiona niciodată.

Vorbind la programul Today de la BBC Radio 4, pe fondul speculaţiilor că guvernul va renunţa la propunerea de reducere a cotei maxime a impozitului, Shapps a spus: "Am simţit că lucrurile se mişcă foarte rapid aseară. Sincer, era inevitabil".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb