Tudor Chiuariu, alarmat de recentele restituiri de dosare la DNA

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 31 octombrie 2007

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, ieri, că recentele restituiri la DNA ale unor dosare importante considerate de mare corupţie îl alarmează, iar acest lucru se va reflecta cu siguranţă în raportul de ţară. "Deocamdată, nu avem o analiză, dar am cerut deja să vedem hotărârile prin care aceste dosare au fost restituite şi, cu siguranţă, vom avea o analiză serioasă asupra acestor motive. Bineînţeles că ne alarmează şi lucrul acesta se va reflecta cu siguranţă în raportul de ţară. Existenţa unor decizii definitive în cazurile de mare corupţie e unul dintre aspectele pe care se concentrează mecanismul nostru de cooperare şi verificare împreună cu Comisia Europeană", a afirmat Chiuariu.

Tudor Chiuariu a recunoscut că nu a fost informat, până acum, în niciun mod despre stadiul demersurilor sale de excludere din magis-tratură a celor doi procurori de la DNA, precum şi despre cele două plângeri penale împotriva acestora. "Având în vedere evoluţiile din ultimul timp, vă spun sincer că nu sunt prea optimist cu privire la aplicarea legii în cadrul acestor dosare penale", a spus ministrul Justiţiei.

Chiuariu a adăugat că relaţia sa cu toate instituţiile, şi în special cu DNA, are prerogative stabilite de lege. "În legătură cu DNA, din punct de vedere administrativ, toate cererile care au venit de la DNA în aceste luni au fost aprobate şi susţinute inclusiv prin hotărâri de guvern. DNA e în continuare parte a planului nostru de combatere a corupţiei. Eu nu cred ca anumite fapte care aparţin unora să afecteze o întreagă instituţie"", mai adăugat ministrul.

În opinia sa, DNA trebuie să funcţioneze, însă ""rămâne de văzut"" care sunt cele mai bune formule pentru a asigura funcţionarea acestei instituţii, aşa cum a fost ea gândită de la început, adică ""într-un mod profesionist şi imparţial"". ""Deocamdată, avem mari dubii că lucrurile se produc în felul acesta", a opinat Chiuariu. El a dat asigurări că va rămâne consecvent în a arăta când cei care sunt chemaţi să aplice legea "o încalcă în mod grosolan"" şi de fiecare dată când ""instituţiile statului vor fi folosite în scopuri politice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb