Tudor Pop îi cere lui Orban controale urgente privind modul de producţie, depozitare şi transport al azotatului de amoniu

J.P.
Miscellanea / 5 august 2020

Tudor Pop îi cere lui Orban controale urgente privind modul de producţie, depozitare şi transport al azotatului de amoniu

Deputatul USR Tudor Pop i-a cerut, miercuri, premierului Ludovic Orban să activeze Corpul de Control al Prim-Ministrului şi instituţiile abilitate ale statului pentru a desfăşura de urgenţă verificări şi controale ce ţin de modul de producţie, depozitare, manipulare şi transport al azotatului de amoniu, dar şi al altor nitraţi, conform Hotnews.ro.

"Avem la activ, din păcate, un istoric lung şi nefericit de tragedii generate de modul în care mediul politic şi instituţiile statului au eşuat în a-şi îndeplini atribuţiile. Tragedia în desfăşurare din Beirut, Liban, alături de cauzele probabile ce au condus la producerea teribilului accident, reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea", afirmă Tudor Pop.

"Vă dau un exemplu de la noi, posibil îngrijorător. Fostul Combinat Chimic Amonil Slobozia, jud. Ialomiţa, actualul ChemGas Holding. În prezent proprietatea unui offshore din Insulele Belize, parte din grupul InterAgro aparţinând lui Ioan Niculae, combinatul are o istorie tumultoasă. Pe Wikipedia găsim următoarele informaţii: ...'după câteva tentative eşuate, combinatul chimic a fost pornit în luna august 2019 şi la momentul de faţă, operează normal, în ciuda aparaturii învechite, cauzate de lipsa investiţiilor' '', adaugă deputatul USR.

Tudor Pop spune că a mers mai departe şi a verificat şi presa locală. "Am descoperit ceva şi mai interesant în ediţia de pe 3 iunie 2020 a publicaţiei Independent. Conform publicaţiei, la sfârşitul lunii mai 2020 ar fi avut loc un incendiu neraportat la una din instalaţiile combinatului. În materialul prezentat, găsim mai multe declaraţii, atât de la angajaţi, cât şi de la liderul de sindicat sau prefectul local: 'Surse interne au confirmat însă faptul că incendiul a izbucnit ca urmare a acumulării de gaze la una dintre vanele care eliberează în atmosferă gazele arse din procesul de producţie al acidului azotic. Sub protecţia anonimatului, unul dintre angajaţi ne-a declarat că peretele uneia dintre incinte a cedat, fiind spulberat de suflul exploziei: S-a dărâmat un zid... Iar a doua zi, ne-au pus să-l ridicăm la loc, să se şteargă urmele... S-au speriat toţi, noroc că n-a murit nimeni!.' "

Mai şocantă, spune Tudor Pop, este o declaraţie a liderului de sindicat: " 'Ştiu mai bine decât dumneavoastră cât de vechi sunt instalaţiile şi ce se întâmplă acolo', în timp ce alţi angajaţi confirmă sub protecţia anonimatului că instalaţiile sunt 'bombă cu ceas'. Şi mai şocant e modul în care se spală pe mâini de orice responsabilitate şeful ISU local."

"Dar să zicem că poate nici publicaţia locală nu a prezentat totul ca la carte, că manipulează. De aceea, cred că este imperios necesar ca instituţiile abilitate ale statului, de la ISU la Garda de Mediu, de la Corpul de Control al Premierului până la Instituţia Prefectului să verifice cu mare atenţie ce se întâmplă în domeniul producţie, depozitare, manipulare şi transport ale azotatului de amoniu, dar şi alţi nitraţi. Domnule Orban, aveţi legătura!", încheie deputatul USR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb