Tudose: "Va fi o miniremaniere guvernamentală; săptămâna aceasta voi lua nişte decizii"

S.A.
Politică / 10 octombrie 2017

Şedinţă de guvern (Sursa foto: gov.ro)

Şedinţă de guvern (Sursa foto: gov.ro)

Actualizare 16:13 Dragnea: "Am avut câteva discuţii lămuritoare"

Liviu Dragnea a menţionat, la terminarea şedinţei, că a avut "câteva discuţii lămuritoare" cu premierul Mihai Tudose.

Dragnea a declarat: "A fost o şedinţă bună. Am avut câteva discuţii lămuritoare. Premierul a propus câteva măsuri pentru îmbunătăţirea programului de guvernare".

De asemenea, Tudose a susţinut că discuţiile de astăzi "nu au fost statutare".

Premierul a adăugat că "deciziile vor fi luate joi când se va tranşa clar raportul dintre Guvern şi partid".

De asemenea, Tudose a mai precizat că lista remaniabililor a fost stabilită.

-----

Actualizare 14:41 Şedinţa PSD s-a încheiat

Parlamentarul Niculae Bădălău a declarat, la terminarea şedinţei de partid, că va exista o remaniere şi că miniştrii remanieraţi vor fi stabiliţi joi.

Bădălău: "Astăzi s-a discutat despre programul de guvernare şi despre situaţia din Guvern, însă o decizie privind remanierea va fi luată joi în cadrul comitetului executiv".

Parlamentarul a mai susţinut că "în acest moment nu este o ruptură între premier şi partid".

Niculae Bădălău a adăugat: "Premierul consideră că unii miniştrii au performanţe scăzute, în şedinţa comitetului executiv dânsul va propune nişte opţiuni de remaniere care vor fi discutate joi. Actualele discuţii au loc pe fondul încetinirii aplicării programului de guvernare".

------

Actualizare 14:34 Toader, despre remaniere: "Important este să nu stau cu gândul la remaniere, ci să-mi fac treaba"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, că orice ministru poate fi remaniat la un moment dat, subliniind că important este să nu stea cu gândul la remaniere, ci să-şi facă treaba în limita competenţelor legale.

Tudorel Toader a spus, la Parlament, întrebat dacă el crede că va fi remaniat, potrivit Agerpres: "Orice ministru poate fi remaniat la un moment dat, oricărui ministru îi încetează mandatul la un moment dat. Importat este nu eu să stau cu gândul: oare mă remaniază sau nu săptămâna asta sau peste o lună? Important este ca eu să-mi fac treaba de ministru în limita competenţelor legale".

Întrebat, pe de altă parte, dacă cei trei miniştri care au probleme penale trebuie să plece din Guvern, Toader a spus: "Nu pot eu răspunde la astfel de întrebare. Nu pot face eu aprecieri despre alţi miniştri".

-----

Actualizare 13:47 În acest moment la sediul partidului sunt veniţi: Dragnea, Tudose, Stănescu şi Bădălău

-----

Actualizare 13:37 Liviu Dragnea: "Comitetul executiv al partidului va fi convocat joi pentru a discuta situaţia remanierii miniştrilor"

Comitetul executiv (Cex) al partidului va fi convocat joi, la ora 17:00, pentru a discuta situaţia remanierii miniştrilor, a declarat Liviu Dragnea.

Totodată, joi la ora 16:00 va fi convocată o şedinţă a coaliţiei.

----

Actualizare 13:33 Dobrovolschi: "Preşedintele Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Tudose"

Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Dobrovolschi a declarat: "Este în normalitate o întâlnire între preşedinte şi premier în contextul unor astfel de tensiuni pe care le vedem cu toţii în spaţiul public şi din acest punct de vedere pot să dau informaţia că a avut loc această întâlnire, dar nu pot să dau date suplimentare, dacă va fi cazul acestea vor fi comunicate. (...) Este vorba despre o întâlnire care a avut loc astăzi".

Ea a precizat că "PSD ar trebui să îşi rezolve problemele".

Dobrovolschi a arătat, potrivit Agerpres: "PSD ar trebui să-şi rezolve problemele. PSD ar trebui să-şi vadă de guvernare pentru că românii au votat pentru rezultate, românii au votat pentru o guvernare performantă. În niciun caz românii nu au votat pentru scandalul de partid".

-----

Actualizare 13:31 Mihai Tudose a ajuns la sediul PSD

Mihai Tudose a ajuns la sediul PSD. Acesta a refuzat să dea declaraţii.

----

Actualizare 13:26 Liviu Dragnea: "Se va discuta, astăzi, despre puterea în practică"

Liviu Dragnea a declarat că astăzi, la şedinţă se va discuta despre puterea în practică.

Liviu Dragnea: "Se va discuta, astăzi, despre puterea în practică. La partid au loc discuţii politice, nu discuţii bărbăteşti".

----

Actualizare 13:23 Liviu Dragnea: "Astăzi e doar o întâlnire informală, decizii vor fi luate în Cex"

----

Actualizare 13:21 Liviu Dragnea: "Se va discuta în partid dacă trebuie deranjaţi miniştrii"

-----

Actualizare 13:19 Liviu Dragnea a ajuns la sediul PSD

-----

Actualizare 12:09 Liderii PSD se reunesc la 13:30 într-o şedinţă informală pentru a decide remanierea Guvernului

Liderii social-democraţi se vor reuni astăzi, începând cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală în care vor discuta tensiunile apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi vor decide ce miniştri urmează să fie remaniaţi, au declarat pentru News.ro surse din PSD.

-------

Actualizare 10:22 Surse: Marcel Ciolacu va fi noul ministru al Dezvoltării în locul lui Sevil Shhaideh

Vicepremierul Marcel Ciolacu va fi numit de Mihai Tudose ministru al Dezvoltării după ce o va scoate din guvern pe Sevil Shhaideh, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situaţiei.

(M.I.)

-------

Premierul Mihai Tudose a anunţat aseară că urmează o "miniremaniere guvernamentală", precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniştri din Cabinetul pe care îl conduce.

Într-o emisiune la Antena 3, Tudose a declarat, potrivit Agerpres: "Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20. (...) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o - în regulă, trecem peste. Dar şi presupunând că de aici a apărut şi problema cu demisia, presupunând că e adevărat (...), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi".

Potrivit şefului Executivului, nu se poate guverna "cu forţa". El a spus: "Nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulţumirea mea şi-atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre - prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate -, săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare".

Întrebat dacă acest sondaj făcut public ar putea fi "un joc", Tudose a răspuns: "Foarte corect. (...) Haideţi să spunem că e adevărat, plec de la premisa că este adevărat. Dacă este aşa, repet, sunt două probleme - ori am eu o problemă şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern şi trebuie să le reglăm".

Totodată, chestionat dacă aceste probleme ar putea fi legate de existenţa unor miniştri cu probleme penale în guvern, Tudose a răspuns: "Da. (...) Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană".

Şeful Executivului a mai spus că îşi va asuma propunerile privind remanierile din Guvern şi le va supune votului coaliţiei de guvernare.

El a arătat: "O să anunţ săptămâna asta, o să anunţ întâi partidul, evident, nu la televizor. (...) O să îmi asum propunerile şi o să le supun votului coaliţiei".

Premierul a precizat că a găsit şi soluţiile privind înlocuirile, însă nu a luat o decizie definitivă: "Nu am o decizie finală. Am găsit nişte soluţii bune, dacă între timp apare ceva mai bun, e ok".

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Ponta: "Dacă Tudose are curaj acum, poate salva PSD şi guvernarea"

Victor Ponta susţine că dacă premierul Mihai Tudose "are curaj acum poate salva PSD şi guvernarea".

Fostul premier a scris, aseară, pe pagina sa de Facebook: "Eu tot spun de peste un an - Dragnea doar foloseşte PSD pentru interesele lui - nu îl interesează nimic altceva! După el potopul! Dacă Mihai Tudose are curaj acum poate salva PSD şi Guvernarea! Ce nu a reuşit (din păcate) Sorin Grindeanu!

Să sperăm că înţelege şi el ceea ce toţi ştim - cât timp e Dragnea acolo nu vom avea nici guvernare bună, nici viitor pentru PSD şi pentru România!".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tudose, ia-ti destinul in maini si fa ceea ce consideri ca este necesar si productiv pentru tara, ignorandu-l complet pe Dragnea. Aturile sunt in maina ta si orice atac al lui Dragnea (dupa ce a rasturnat deja un guvern) este sinucidere politica. Are mai mult de pierdut decat tine in acest caz, ceea ce pe tine te face mai puternic in aceasta disputa. In consecinta, esti mai puternic decta el asa incat ignora-l si traseaza-ti propriul drum, fara a mai lasa pe altii (altul) sa o faca in locul tau!

    1. ....Este corecta afirmatia....

      Si daca iese un dosar de la naftalina?

    Poporul v-a votat sa guvernati nu sa faceti spectacol la tv!

    Cum era Marga pe langa analfabetul, " violatorul" limbi romane? 

    Tudose tu nu conduci? 

    Esti papitoi? 

    Ce spune Ponta e corect si sunt de acord cu el. Este singurul care stie, are curajul sa rosteasca adevarul. 

    Bai Psd-ule daca te preocupa ( ceva cuvant cu f incepand am vrut) grija romanilor, sa traiasca sanatos, pui acciza pe tigari, nu lasi sa fumeze in bar ==> interzi tigarile in benzinarii, chioscuri, supermarketuri etc. doar in magazine specializate. 

    Dupa ce platesti burtosi consilieri? 

    Daca aveai Udmr in guvernare iti spunea ce au facut unguri. 

    Daca aveai consilieri, ministri pe examen faceai aceasta treaba. 

    Am impresia ca e o adunatura de interesati la guvernare pentru interesul propriu nici decum pentru tara.

    Iti cam tai creanga de sub picioare? 

    Imi lipsesti amarnic aici. Te rog scrie!

    A crescut motorina, curentul, apa, gazul ... aceasta e o perdea de fum.

    Tudose o sa il dea afara pe Liviu ca are dosar deschis?

    Chirica ( cel de la Iasi) facea aceasta dar un servitor nu comenteaza la stapan. Ca joaca in piesa de teatru Psd. 10.10.'17 e una, care va urma. 

    Dl. Tudose, sper sa nu executati ordinele din exterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb