Turcia respinge exilul palestinienilor, este alături de Egipt

T.B.
Internaţional / 14 octombrie 2023

Turcia respinge exilul palestinienilor, este alături de Egipt

Turcia stă alături de Egipt în respingerea exilului palestinienilor din Fâşia Gaza în faţa războiului Israelului cu grupul militant Hamas, a declarat sâmbătă la Cairo Ministrul de Externe turc Hakan Fidan, alături de omologul său egiptean, informează reuters.

Fidan, în prima sa vizită în Egipt în calitate de ministru, a declarat că este important să acţionăm pentru a opri răspândirea conflictului şi să reluăm discuţiile de pace centrate pe realizarea unei soluţii de două state pentru israelieni şi palestinieni, transmite sursa menţionată.

"Respingem politica de îndepărtare a palestinienilor din casele lor din Gaza şi exilarea lor în Egipt. Suntem în totalitate împotriva acesteia şi stăm alături de Egipt," a spus Fidan.

"Pierderea de vieţi civile trebuie oprită, indiferent de partea în care se află. Vedem că unele state încearcă să justifice atacurile Israelului asupra Gazei ca un act justificabil. Îl invităm pe Israel să respecte dreptul internaţional şi valorile umanitare", a spus el, relatează reuters.

De când luptătorii Hamas au lansat o serie sângeroasă de atacuri în oraşele israeliene acum o săptămână, Israelul a bombardat Gaza cu raiduri aeriene şi a cerut întregii populaţii din nord să se mute către sud până sâmbătă dimineaţa, transmite sursa menţionată.

Turcia a avut dintotdeauna contacte cu Hamas, dar a lucrat şi la refacerea relaţiilor cu Israelul după ani de tensiuni, potrivit reuters.

De când a izbucnit războiul, Ankara a iniţiat demersuri diplomatice pentru a media conflictul, a trimis ajutor pentru palestinieni şi a condamnat apelul Israelului adresat locuitorilor din Gaza de a se muta spre sud ca fiind inuman şi o încălcare a dreptului internaţional, informează reuters.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Turcia cu cu cea mai puternica armata NATO, din Europa,

    nu prea asculta indicatiile de la Washington 

    1. Descultii astia care cersesc avioane F16 sunt cea mai puternica armata NATO:-)?...matura cu ei pe jos UK, Franta, Polonia sau Ucraina:-)

      Fratele meu drag,

      nu cunosti problema, mai documenteaza-te  

      M-am documentat:-)...Kurzii sa primeasca jumatate din ajutorul primit de Ucraina si matura cu "cea mai puternica armata NATO, din Europa" pe jos:-)

      Dar de unde stii ca kurzii sunt mai putin corupti ca cei din Ucraina,

      poate fura si mai mult din armele+banii primiti 

      Turcia are cea mai numeroasa armata din Europa,nu cea mai puternica,

      Turcia=664 049,Marea Britanie=205 850,Franta=222 215 ,Polonia=

      120 000 

      Nu vrem confruntare ci cooperare, asa e intelept! Ei asta vor. Egiptul a mai reusit sa faca pace..impreuna cu Turcia, vocea va fi mai puternica...Solutia ar fi o Federatie de regiuni in zona. Statul national e o entitate caduca.O federatie politica....regionala ar rezolva conflictul fara conflict.

      ...

    Dc pleaca nu se mai intorc. si asa incet incet dispare palestina, iar palestinienii dein cum erau evreii: un popor fara tara

    1. Terra e o singura taa si noi suntem cetatenii ei...se va ajunge incet, incet la o federatie a Terrei, cu o constiinta de gradul I, una planetara in jurul Acordului albastru in jurul apei. Pactul mondial al apei, fara apa potabila, viata nu va mai posibila pe planeta albastra.

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb