UCM Reşiţa a fost preluată de Hidroelectrica, prin Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice

F.D.
Piaţa de Capital / 11 martie

UCM Reşiţa a fost preluată de Hidroelectrica, prin Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice

Administratorul judiciar Euro Insol anunţă că astăzi a fost semnat Contractul de Vânzare a afacerii UCM Reşiţa către Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice, societate ce are ca asociat unic Hidroelectrica, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, procedura de vânzare cuprinde toate activele, know how-ul, contractele în derulare, brevetele şi licenţele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare şi îmbunătăţire a hidroagregatelor şi echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariaţi.

"UCM Reşiţa S.A. este cea mai veche unitate industriala din Europa, fondata in anul 1771 si care a proiectat, fabricat si montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate in exploatarea Hidroelectrica.

Vânzarea a avut loc ca urmare a unui plan de reorganizare propus, redactat si implementat de administratorul judiciar, plan ce a presupus, printre altele, o amplă reorganizare a activităţii UCM Reşiţa S.A., inclusiv conducerea societăţii de către administratorul judiciar.

Administratorul judiciar a reuşit menţinerea societăţii în circuitul economic pentru o perioadă de aproximativ 13 ani de zile, procedura insolvenţei fiind deschisă în anul 2011", se mai precizează în comunicat.

"Această tranzacţie reprezintă încununarea eforturilor depuse de administratorul judiciar împreună cu întregul colectiv din cadrul UCM Reşiţa în această perioadă dificilă a insolvenţei care a depăşit 13 ani de zile. Din fericire a fost salvată cea mai veche unitate industrială din Europa, emblematică pentru România şi esenţială pentru sistemul energetic naţional. Mulţumim pe această cale tuturor angajaţilor UCM Reşiţa pentru buna colaborare. De asemenea, urăm succes Hidroelectrica în continuarea activităţii şi dezvoltarea noii companii.

Deşi astfel de tranzacţii sunt foarte puţine pe piaţa insolvenţei din România, ne bucurăm că Euro Insol a coordonat o asemenea procedură, demonstrând încă o dată că avem cunoştinţele şi experienţa necesare să conducem şi să salvăm companii din diverse ramuri ale economiei", a declarat Adrian Munteanu, practician coordonator în cadrul Euro Insol.

"Semnarea acestui contract reprezintă un moment extrem de important pentru Hidroelectrica, un pas strategic nu doar pentru noi, ci şi pentru hidroenergetica românească. Suntem focusaţi pe ceea ce avem de făcut în continuare, pe consolidarea şi capitalizarea unităţii pe care am preluat-o astăzi şi pe integrarea acesteia cu Hidroserv, astfel încât să creştem semnificativ valoarea ambelor active. Vrem să valorificăm la maximum potenţialul, să aducem plus-valoare, performanţă şi competitivitate. Practic, prin această achiziţie, Hidroelectrica îşi consolidează capacităţile tehnologice şi, ceea ce este şi mai important, se pregăteşte să răspundă provocărilor viitoare ale industriei.

Suntem siguri că Uzina de Construcţii Masini Hidroenergetice S.R.L. împărtăşeşte viziunea noastră şi suntem încrezători că această tranzacţie va contribui la consolidarea pozitivă a industriei şi va aduce beneficii semnificative pentru Hidroelectrica.

Ne asumăm continuarea tradiţiei de excelenţă a UCM Reşiţa S.A. - cea mai veche unitate industrială din ţara noastră, şi producătorul a peste 80% dintre echipamentele instalate în hidrocentralele din protofoliul Hidroelectrica. Cunoaştem foarte bine şi importanţa acestei unităţi şi pentru comunitatea locală din Reşiţa şi vrem să construim împreună o nouă etapă de succes în domeniul hidroenergetic", a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ...

    1. Se spunea ca H2O cumpara cateva sectii iar acum aflam ca a cumparat UCM....! CARE ESTE ADEVARUL?

      nu cumpara entitatea legala UCM, ci doar activele. UCM o sa intre in. faliment, exact cum s-a intamplat la OLT

      Adica dispare UCM iar minoritarii tiapa!

      "minoritarii" si-au facut-o cu mana lor. UCM este in groapa de ani de zile. dar deh, calicia, ce sa-i faci. specula se mai si plateste

      UCM e la o secunda de faliment. Hanga si Tanase trebuiau sa doarma sub usa ASF pentru a obtine permisiunea de suspendare a tranzactionarii actiunilor UCM Resita... sau ASF instant trebuiau so suspende.... e prostie ce se intampla. Iau toti actionarii teapa

      Ai cumpărat acțiuni UCM și acum te plângi ca nu te-a aparat Hanga de prostie?

      adica sa suspende o societate de la tranzactionare ca li se pare lor ca nu este OK dpdv financiar? cum ar fi fost pentru actionarii pe care ii avea la acel moment? nu este mah responsabilitatea nici a BVB si nici a ASF sa se asigure ca o firma "merge bine". responsabilitatea lor este sa se asigure ca firma aceea respecta regulamentele de piata si de raportare. este responsabilitatea investitorului sa faca due dilligence inainte sa cumpere, sa se asigure ca ceea ce cumpara este pe profilul sau de risc. nu va mai tot vaitati de ASF si BVB cand singurii vinovati pentru prostiile pe care le faceti sunteti voi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb