Ucraina cere României să recunoască Rusia ca stat terorist

Ucraina cere României să recunoască Rusia ca stat terorist

G.D.
Internaţional / 10 noiembrie 2022

"Am fi foarte recunoscători părţii române dacă ar recunoaşte, la nivel oficial, Rusia ca stat sponsor al terorismului", a declarat astăzi premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, la Vicovul de Sus. Cu ocazia deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei româno-ucrainean în judeţul Suceava, oficialul ucrainean s-a arătat recunoscător pentru aportul adus de ţara noastră în contextului războiului de la graniţa de nord: "România ne susţine foarte activ în lupta împotriva agresorului!", transmite Digi24.

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal şi premierul României, Nicolae Ciucă s-au întâlnit astăzi faţă în faţă, cu ocazia deschiderii noului punct de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus, judeţul Suceava. În declaraţia de presă comună, oficialul ucrainean a cerut României să recunoască Rusia ca stat terorist. "Am fi foarte recunoscători părţii române dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului", a spus premierul Ucrainei, citat de hotnews.ro.

Totodată, Denys Shmyhal şi-a arătat recunoştinţa faţă de ţara noastră pentru ajutorul oferit la reconstruirea Ucrainei. "După 24 februarie, direcţia spre Occident a devenit cea mai importantă pentru noi. Aici am direcţionat exporturile. Spre Occident, în ţările vecine, au venit persoanele care au fost nevoite să părăsească ţara. Prin aceste frontiere se întorc cetăţenii noştri acasă şi tot pe aici trec ajutoarele umanitare voluminoase din partea ţărilor UE", a completat premierul Ucrainei. Pe lângă Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicovul de Sus, judeţul Suceava, alte 7 vămi ar urma să fie deschise între România şi Ucraina. În cadrul întâlnirii de joi, Denys Shmyhal a anunţat şi că susţine iniţiativa premierului Nicolae Ciucă de creare a unui grup de lucru care să se ocupe cu lărgirea şi dezvoltarea infrastructurii de frontieră la graniţa comună dintre cele două ţări, ce va duce implicit la creşterea exportului spre România şi alte ţări UE.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Prima data Ucraina ar trebui sa recunasca

    drepturile minoritatii ramanesti din Ucraina 

    care nu are voie sa foloseasca limba materna

    in gradinite,scoli si institutii publice 

    declaratie de supunere ,de inchinare la satana, de recunoastere a ukrainei ca stat suzeran , aceasta tara trufasa nu mai are dreptul sa mai existe pe harta lumii , de la inceput au incercat sa provoace o conflagratie mondiala din princina lor manifestind un dispret maxim fata de vietile oamenilor scuipindu-i in fata indiferent cine ar fie ei pe cei care nu li se supun

    Asasinatele comise de guvernul de la Kiev (admis de New York Times, cu referire la cazul Drughina, dar nu este singurul, ne aducem aminte chiar un film publicat de acest ziar prin martie in care se vedea cum cineva este asasinat in Kiev de trupele de securitate ucrainiene, urmarit cu masina, acesta opreste, vin criminalii guvernului de la Kiev si umplu masina de gloante, apoi chiar cazul unui bancher din echipa de negociere a ucrainienilor impuscat pe strada, in centrul orasului) fac mult mai nimerita recunoasterea Ucrainei ca STAT TERORIST.

    iar s-a facut de ras pieleanu , a fost singurul care pleda pentru aceasta capcana intinsa de ucraina , capcana vazuta din avion dar nu de pieleanu . omul asta daca ar tacea si-ar face un bine .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb