Ucraina doreşte să fie invitată la NATO înainte ca Biden să plece de la Casa Albă

S.B.
Internaţional / 16 octombrie

Ucraina doreşte să fie invitată la NATO înainte ca Biden să plece de la Casa Albă

Ucraina cere o invitaţie de aderare la NATO înainte ca Joe Biden să plece de la Casa Albă considerând că ar fi o realizare potrivită pe care să o lase în urmă preşedintele american, a declarat pentru Reuters ambasadoarea Kievului la Alianţa Nord-Atlantică, informează news.ro.

"Ideea noastră este că a oferi Ucrainei o invitaţie în acest moment este un semnal politic", a declarat Nataliia Galibarenko, ambasadorul Kievului la NATO. "Credem sincer că poate face parte din moştenirea (actualei) administraţii americane", a spus ea într-un interviu pentru Reuters acordat la sediul misiunii ucrainene la NATO, care se află vizavi de sediul Alianţei de la Bruxelles.

Alegerile prezidenţiale americane de luna viitoare creează o incertitudine majoră pentru Ucraina, în măsura în care Washingtonul a fost cel mai mare furnizor de ajutor militar al Kievului în războiul său împotriva invaziei Rusiei.

În timp ce vicepreşedinta democrată Kamala Harris a semnalat continuarea sprijinului pentru Ucraina, ea nu a precizat nivelul acestui sprijin, iar fostul preşedinte republican Donald Trump nu a fost clar cu privire la modul în care ar gestiona războiul.

Dacă ar face parte din NATO, Ucraina ar deveni parte a pactului de apărare reciprocă al alianţei militare conduse de SUA, ceea ce înseamnă că un atac asupra unui membru este considerat un atac asupra tuturor, deşi procesul de aderare poate dura ani, pentru adaptare la standardele NATO.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat clar în ultimele săptămâni că vede o invitaţie rapidă la NATO ca parte a "planului său pentru victorie". Ambasadoarea Galibarenko a detaliat motivele pentru care Kievul face presiuni. Ea susţine că o invitaţie ar elimina un motiv major de dispută între Kiev şi Moscova.

Moscova a invocat potenţiala aderare a Ucrainei la NATO pentru a-şi justifica războiul, în timp ce Ucraina a insistat că trebuie să adere la alianţă pentru a se proteja împotriva oricărei viitoare agresiuni ruseşti.

"Dacă vom spune că invitaţia există, pentru Federaţia Rusă, ar fi ca un verdict final - deci asta este, aşa că nu mai puteţi ridica miza folosind acest subiect", a explicat Galibarenko în interviul care a avut loc marţi.

NATO a declarat că Ucraina va deveni membră a Alianţei şi că drumul său către NATO este ireversibil, dar spune că Kievul nu poate adera în timp ce se află în război şi a refuzat să stabilească un termen pentru aderare. Majoritatea membrilor NATO, inclusiv puterea predominantă, Statele Unite, nu s-au arătat dispuse să adreseze o invitaţie de aderare Ucrainei în acest stadiu.

Un oficial guvernamental american de rang înalt, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat săptămâna trecută că nu există nicio schimbare în poziţia Washingtonului.

Galibarenko spune că Kievul nu face presiuni pentru lansarea imediată a negocierilor de aderare, dar o invitaţie oficială acum ar trimite un mesaj puternic. Întrebată când ar dori Ucraina ca invitaţia să fie lansată, ea a răspuns: "Cu cât mai repede, cu atât mai bine".

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Auzi-o și p-asta. Cică nu face presiuni asupra lui Somnorilă Joe. Că dacă ar face-o .. Încă o obrăznicatura mică.

    O cheamă Nataliia cu doi de i. Ca să difere cică de limba rusă. Cum s-o pronunța în limba ucraineană? :) Aș intreba un patriot refugiat de la Mamaia, dar degeaba. Ăștia gavaresc pe rusește.

    Mamaia, pământ ucrainean :) 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Ucrainienii sunt mujici asa cum tu honved esti roman:-)

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Cu referire la perioada curentă, Iisus a anunțat: "Când mai târziu veţi auzi de războaie și de tulburări [Acesta este anunțul unui război major. Cu toate acestea, nu vor fi utilizate arme nucleare strategice], să nu vă înspăimântaţi, pentru că întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar împlinirea [semnului = un război nuclear] nu imediat" (Luca 21:9).

    În Cartea lui Daniel citim: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. UE și NATO se vor destrăma. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia. Aceasta implică, de asemenea, acțiuni militare (Luca 21:9)]. Şi va intra la sud [acesta va fi începutul războiului nuclear. Detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va mai fi ca înainte [victorie în 1945] și mai târziu [și victoria ulterioară în următorul mare război]" (Daniel 11:28,29).  

    Atunci va avea loc o intervenție directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a).  

    Aceasta va fi un măcel reciproc. Va fi folosită o sabie scurtă de mare putere (Apocalipsa 6:4).

    Acesta nu va fi sfârșitul lumii. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8; cf. Isaia 5:24,25). 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Ukraina in NATO ? Niciodata in viata asta…

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5675
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3002
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9452
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.9593

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb