Ucraina respinge atacuri ruseşti în estul ţării

F.D.
Internaţional / 9 august 2023

Ucraina respinge atacuri ruseşti în estul ţării

Armata ucraineană a declarat miercuri că a reuşit să respingă cu succes atacurile ruseşti în regiunile din estul ţării pe fondul unor lupte grele, relatează Agerpres.

Au avut loc peste 30 de lupte în ultimele 24 de ore, a indicat purtătorul de cuvânt al Statului Major General, Andrii Kovalev, într-un comunicat, în care a remarcat că "luptele sunt deosebit de intense".

Kovalev a remarcat înaintarea trupelor ruse în apropierea satului Sînkivka, la aproximativ 10 kilometri de oraşul Kupiansk în regiunea Harkov, care a fost eliberat de ucraineni anul trecut.

Invadatorii ruşi au ales zona Kupiansk ca principală direcţie pentru ofensiva lor, creând o grupare ofensivă din opt detaşamente de asalt "Ştorm-Z"; luptele de aici deosebit de intense, unele poziţii trec dintr-o parte în alta de mai multe ori în intervale scurte de timp, a declarat miercuri pentru Ukrainska Pravda generalul Oleksandr Sîrski, comandantul trupelor terestre ucrainene.

Ruşii au concentrat trupe pentru o înaintare majoră în direcţia Kupiansk, dar apărarea noastră este puternică, a mai spus Sîrski, la o zi după ce a efectuat o vizită la trupele din această zonă, unde a discutat cu comandanţii viitoarele acţiuni.

Ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar afirmase luni că trupele ruse şi-au intensificat tirurile în estul Ucrainei, încercând să recupereze poziţiile pierdute toamna trecută în zona Harkov.

Potrivit lui Kovalev, forţele ucrainene îşi continuă eforturile ofensive în direcţia Zaporojie (sud) şi Doneţk (est), dar nu a oferit informaţii concrete despre eventualele câştiguri pe teren.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, în cel mai devastator război în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Cu două luni în urmă, Ucraina a început o contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor ocupate, dar fără progrese majore din cauza liniilor defensive multistratificate ale trupelor ruse, cu reţele de tranşee şi câmpuri de mine.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. In Estul Ucrainei, rusii exercita o presiune foarte puternica asupra frontului ucrainean, inaintand treptat si cucerind sate(in ciuda minciunilor propagandistice de la Kiev), profitand si de distrugerea sistematica a trupelor banderiste implicate in "celebra lor contraofensiva de tot rahatul "! Daca in urma "contraofensivei" , banderistii raman fara forte de rezerva atat de necesare in sustinerea unui intreg front Est-Sud, iar frontul este dat peste cap de catre rusi in Est si Nord-Est, unde presiunea lor este foarte puternica, atunci rusii vor inainta nestingheriti pana la Nipru si apoi destul de rapid pana in fatza Kievului, unde va avea loc batalia finala!

    1. Totul "in trei zile"...stim deja:-)

      Asa ar fi fost, daca lupta doar Ucraina si nu intreg NATO grupat in spatele ei! Dar chiar si asa, tot n-or sa aiba nici o sansa de victorie in fatza Rusiei!

      What are the stages of grief?

      denial. 

      anger. 

      bargaining. 

      depression. 

      acceptance. 

      Mujicii inca sunt in "deniel" cu un picior in "anger" si se pregateste "bargaining":-) 

      in primele saptamani au fost doar ucrainienii....si rusii, cu tactica aia sarakie de insirat tancuri in linie, au facut rahatu praf! Deci n-ate nici o legatura ce zici tu, la inceput au fost ukrainieni vs rusi. Iar rusii s-au facut de rusine pt urmatorii 100 de ani!

      Serios, Frantz? Pana si mass-media americana de stanga(printre care si CNN) nu le mai da decat sanse minime banderistilor si ii indemna la negocieri cu cedari de teritorii!

      denial.

      anger. 

      bargaining. 

      depression. 

      acceptance.

      Sunt eti deja la "negocieri":-)...mai aveti doua stagii pana la "acceptarea" infrangerii:-)...Slava Ukraini! 

      da Slava , bandera te asteapta !

      ce mai astepti ?

      te asteapta langa el  

      Cap ai, creier la ce-ti mai trebuie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb