UE va înăspri sancţiunile împotriva Rusiei

F.D.
Internaţional / 17 iulie 2022

UE va înăspri sancţiunile împotriva Rusiei

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene vor discuta mâine despre înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, într-un moment în care Moscova este acuzată că a desfăşurat lansatoare pentru tiruri de rachete la centrala nucleară Zaporojie, în sudul Ucrainei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk (sud-est), Valentin Reznicenko, a denunţat sâmbătă "un potop de foc" în direcţia teritoriul oraşului Nikopol, cu tiruri de rachete Grad asupra zonelor rezidenţiale. "Salvatorii au găsit două persoane moarte sub ruine", a anunţat el.

Miniştrii UE vor trebui să analizeze, printre altele, o propunere a Comisiei Europene de a interzice achiziţiile de aur din Rusia pentru a alinia sancţiunile UE la cele ale partenerilor săi din G7.

O altă propunere vizează includerea unor noi personalităţi ruse pe lista neagră a UE.

"Moscova trebuie să continue să plătească un preţ mare pentru agresiunea sa", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce a transmis noile măsuri celor 27.

Potrivit unui înalt responsabil european, în cursul primei discuţii la Bruxelles cu privire la aceste noi sancţiuni, nu este aşteptată nicio decizie.

Cel mai mare cumpărător de aur rusesc este Regatul Unit, cu 290 de tone în anul 2020, în schimbul unei sume de 16,9 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de serviciul vamal rus.

Costul războiului se face simţit şi pentru restul lumii, au susţinut ţările occidentale la G20 de la Bali, care s-a încheiat sâmbătă fără un comunicat comun, din lipsă de consens asupra acestui punct.

Participarea Rusiei a fost "absurdă" şi "a echivalat cu invitarea unui piroman la o reuniune a pompierilor", a criticat ministrul canadian de finanţe, Chrystia Freeland.

Acuzaţiile sunt de acelaşi ordin în Ucraina, unde operatorul naţional al energiei nucleare a acuzat armata rusă că a instalat lansatoare de rachete chiar pe situl centralei nucleare din Zaporojie, într-o zonă aflată sub controlul său din martie.

"Situaţia (la centrală) este extrem de tensionată şi tensiunea creşte pe zi ce trece. Ocupanţii îşi aduc acolo maşinăriile, inclusiv sistemele de rachete cu care au lovit deja peste râul Nipru şi pe teritoriul Nikopol", la 80 km sud-vest de Zaporojie, a afirmat preşedintele Energoatom, Petro Kotin, pe Telegram.

Potrivit acestuia, până la 500 de soldaţi ruşi sunt încă pe locul centralei ucrainene, cea mai mare din Europa.

Vineri seară, forţele aeriene ucrainene au indicat că rachete ruseşti Kh-101 au fost lansate în jurul orei 22.00 din Marea Caspică spre Dnipropetrovsk, dintre care patru au fost distruse.

Centrul de comandă al regiunii sud a declarat sâmbătă că situaţia este "tensionată, dar sub control".

"Inamicul continuă să desfăşoare ofensive (...) dar, din lipsă de succes la sol, intensifică loviturile cu rachete şi aeriene", a afirmat el pe Facebook.

Mai la nord, lângă Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, oraşul Ciuhuiiv a fost lovit vineri seara de rachete ruseşti care au ucis trei persoane, a anunţat Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii.

În est, vineri seara, Kramatorsk, principalul oraş al bazinului Donbas aflat încă sub control ucrainean, în regiunea Doneţk, a suferit şi el mai multe bombardamente.

Pe de altă parte, Ucraina şi aliaţii săi occidentali rămân sub şocul loviturilor cu rachete de croazieră care au devastat joi centrul oraşului Viniţa, la sute de kilometri vest de front.

Bilanţul acestui atac a crescut sâmbătă la 24 de morţi. "Din păcate, o femeie a murit la spital, era arsă în proporţie de 85%", a anunţat guvernatorul regiunii Viniţa, Serghii Borzov, adăugând că 68 de persoane au continuat să primească îngrijiri, printre care patru copii.

În faţa condamnărilor internaţionale, Ministerul rus al Apărării a afirmat că a vizat la Viniţa o reuniune a "comandamentului forţelor aeriene ucrainene cu reprezentanţi ai furnizorilor străini de armament".

Cu toate acestea, un înalt responsabil american al apărării a declarat, sub protecţia anonimatului, că nu are "nicio indicaţie privind prezenţa unei ţinte militare în apropiere".

Rusia nu a recunoscut niciodată erorile sau crimele comise de forţele sale armate în Ucraina şi dă asigurări sistematic că loveşte doar ţinte militare.

În Donbas, forţele separatiste şi armata rusă au afirmat că avansează în continuare şi că sunt pe punctul de a prelua controlul complet asupra oraşului Siversk, atacat după capturarea Lisiceansk, mai la est, la începutul lunii.

Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă că ministrul Serghei Şoigou i-a vizitat pe militarii implicaţi în ofensiva din Ucraina, fără a preciza data acestei vizite, a doua după prima în iunie şi nici dacă ar fi avut loc în Ucraina sau Rusia.

El "a dat instrucţiunile necesare pentru a creşte şi mai mult" presiunea militară, a adăugat ministerul, încheie AFP

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. bravo Ursula, sa ramana rusii sa fiarba in propriul gaz

    haha, numai proștii nu au observat contradicția că anunți boicot mereu mai dur și in același timp critici Rusia pentru că inchide robinetul. :)))))

    prostia este infinită :)

     

    1. nu vom fi niciodata sclavii Rusiei, niciodata!!!!!

      poate nu sclavii rușilor, dar sclavii prostiei sigur suntem...

      cu siguranta, bine ca recunosti

      prost maxim e ala care crede a o tara mica nu ar fi calcata in picioare de bolsoiul rus daca l-ar la americanii. punct.

      noi suntem Danila prepeleac al UE si Nato!

      am plecat in 2007 pe acest drum,avem acum 52% datorie dintr-un pib mult mai mare,(umflat de consumul pe credit ce face sa duduie economia),am vandut petrol,gaze,utilitati,construc tii de masini,am ajuns o colonie ce scoate icoana sa ploua dupa ce s-a distrus sistemul de irigatii negasind nici un vinovat!

      Saraca tara bogata! 

      Asa bravo, trimiteti toti barbatii in Europa la capsuni si tote femeile la bara de striptease!

      Rusia nu are nevoie de sclavi prosti pentru ca sunt inutili si mai mult incurca.

      Are nevoie clienti care platesc ceea ce consuma ca prostii. 

      Si unde sunt clientii?

      Era nevoie de stabilit prioritatile corect, ecologia poate sa mai astepte, mai intai sa crape rusii de foame. 

      Rusii deja exceleaza.... europenii se prabusesc. Sa mai astepte ecologia desi ni se spunea ca trebuie sa facem totul acum ca sa prevenim o crestere cu nu stiu cate grade..... Europenii vor muri si de cald si de foame.

      Rușii excelează la rupturi de realitate. Daca n-ai avut mai nimic niciodată, când nu mai ai absolut nimic deja excelezi. :)

      Faptul ca suntem in UE se vede cu ochiul liber. Compara Romania anilor 90 cu cea de acum PUNCT. Avem multe masini si ne plangem ca nu sunt locuri de parcare. Mancam ce si cat vrem din abundenta. Calatorim oriunde fara vize. Facem concedii in Grecia nu mai mergem la Herculane. Suntem mult mai bogati decat am fost uita-te afara si se vede cu ociul liber. Rusia este o tara care are nivelul de viata mult sub cel al Romaniei este o tara care isi calca in picioare cetatenii care nu se conformeaza. Nu suntem colonie si am vandut tot ce nu am fost instare sa facem profitabil ....astfel le-au luat francezii si platesc mii de salarii romanilor care lucreaza acolo. Daca spre exemplu le lua Rusia erau vandu-te intentionat la fier vechi in 3 ani pentru a submina economia romaneasca si a ne face mai vulnerabili. Rusia incearca sa distruga tot in jurul ei in timp ce UE sa construiasca . Coloniei erai sub Rusia nu esti sub UE.

    ”Lumea se află într-un punct de cotitură din istorie comparabil cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial sau cu colapsul Uniunii Sovietice, dar de această dată în mod clar Occidentul nu este în ascensiune. Ajungem la finalul dominaţiei economice şi politice occidentale. Cea mai mare schimbare a acestui secol va veni din China, nu din Rusia”, a declarat Blair într-o prelegere privind alianţa dintre SUA şi Europa, rostită la Londra.

    Adio EU, esti impotenta, emasculata, caraghioasa si bataia de joc a planetei. 

    e incredibil cate trompete rusesti sunt pe aici

    1. unii mai au si un cap cu care sa gandeasca nu sa inghita stiri din surse verificate ,de la televiziunile superindependente!

      Rusii dau 500 $ pe luna la aia care mor pe front,cat sa dea la cei care nu proslavesc america?

      e bine ca avem cap sa nu ne ploua in gat,sa fie bine sa nu fie rau! 

      Altfel spus, voi sunteți așa gratis.

    ce ne-ar mai infuleca rusnacii daca n -ar fi americanii....

    1. Nu vad niciun maghiar mancat de rusi. Americanii penibil nici nu sunt pe aici.

      Și Orban are 2 decenii la putere, și el se crede providențial. Pare că o majorare tembelă de impozite îl va trimite pe Orban la pensie pentru că maghiarii nu sunt îngrămădiți ca rușii.

    Diferenta intre lumea libera si comunisti...in SUA, Campionatele Mondiale de atletism Oregon 2022, la mujici, razboi:-)

    1. In SUA, coada la bancile de alimente, mancare de larve de viermi si faina de gandaci aprobata de Comisia Europeana pentru alimentatia umana, sali de sport incalzite in Germania pentru cei care nu isi mai permit cheltuielile de incalzire, haine spalate rar, reguli de spalat pe cap la coafor, limite de temperatura in casa, dusuri reci si scurte, luminile stinse in Parisul "sobrietatii energetice"....

      In Rusia, China si in non-Vest viata merge normal. 

      Iar Germanii, locomotiva Europei, vor arde lemnele in soba...

      Care soba? Cea nou cumparata.... Se intorc in urma cu 100 de ani. Asta-i in Vestul stralucitor. 

      "But, reduced to the status of a niche source of energy for predominantly rural communities, supplies of new furnaces and wood to power them has failed to keep up with demand. 

      Indeed, demand for wood-burning stoves “exploded” in Germany after Russia invaded Ukraine, a spokesman for a German association of heating installers said. In further comments reported by the Frankfurter Allgemeine, there has been a comparable surge in purchases of firewood in the same period, so says the head of the Federal Firewood Association." 

      In Rusia, In China, oamenii vor regla termostatele gazelor naturale ecologice sa arda la temperaturi confortabile. In Vest, vor arde lemne ca stramosii. 

      Care "termostat" mujicule? Voi nici nu stiti ce sunt alea termostate...voi nu ati auzit de masina de spalat si frigidere, termostatele sunt din alt secol:-)

      PS: vezi ca toate molurile din Moscova si St Petersburg sunt inchise si goale...foamea scrie pe voi 

      Cautati pe google stire din zilele astea: politistii din Danemarca, Suedia remarca pentru prima data ca numarul prostituatelor din Ucraina le depaseste pe cele din Romania. Ok, in Ua e razboi. Dar romanasii ce scuze au ca si-au trimis toate femeile la produs in Europa?

      Inapoiati tare rusii - flota de spargatoare de gheata atomice, in top la tehnologii de energie nucleara, in top la cele mai performante tehnologii militare etc. Ar trebui sa vina la romani sa se civilizeze, sa invete cum se culeg capsunile si sparanghelul.

      Te doare adevarul, ca si pe papagalul mujic de la 7.3

      In Rusia, 74% dintre gospodarii aveau racordare la gaz in 2020. In districtul Volga erau 87% inca din 2019. 

      Iar Europa? "Gas represents 21.5% of EU’s primary energy consumption. It is the dominant source of energy for households (32.1%). Around 40% of households are connected to the gas network" 

      EU, o zona penibila si plina de ifose, impotenta si emasculata. 

      Da, da... aveau si britii un campionat de tenis. Si pentru ca sunt loseri din nastere, au interzis jucatorilor rusi si belarusi sa vina sa concureze. Si pentru ca sunt atat de prosti, lumea intreaga a ras de ei cand, la final, trofeul la feminin a fost castigat de o rusoaica care traieste si se antreneaza in Moscova. Iar la masculin a fost castigat de un sarb care s-a opus masurii britanicilor prostanaci si impotenti.

      Tie nu iti este jena sa minti si sa scuipi insulte desi esti lipsit de bun simt si de informatii? De ce nu citesti Bild unde o sa afli ca in Germania aproape 17% deja fac foamea din cauza inflatiei... si inca 13% o vor face daca inflatia continua. Asta inseamna 30% dintre germani sar sau vor sari peste mese. Asta-i adevarul. Baga-ti mintile in cap.

      June 11, 2022 - Nearly one in six Germans have been forced to skip meals regularly in order to make ends meet, according to a poll conducted earlier this week by the Institute for New Social Answers and published on Friday by the newspaper Bild. Another 13% say they fear such a situation if the increase in inflation continues. 

      Excelent subiect atins... masinile de spalat:

      "November 25, 2016 - A weak ruble and cheap labor have made Russia one of the world’s biggest exporters of washing machines, according to the Russian export center. In the past principal buyers were ex-Soviet neighbors, exports have now shifted to the West." 

      V-au oferit ăia realitatea virtuală și trăiți ca ultimii sărăcani, în virtual. O șesime din nemți au schimbat savarina de la desert. Doamne ferește!!! :)

      Citeste Bild si vezi daca era vorba de savarina sau de legume si carne.

      Mai citeste si Reuters si CNN: "1 week ago - Germany's biggest landlord will turn down the heat for hundreds of thousands of residents in the coming months"

      Sute de mii de germani vor importa plapumi din Romania. 

      Au pariat pe Merkel și Stasi, un pic de răcoare face bine la coloana.

      Numai rușii o duc tot mai bine fara economie, fără orizont. Exact că în Coreea de Nord. 

      Tu citezi din media mujica "according to the Russian export center" :-)? In ce tari din vest exportati voi junk-urile voastre:-)? In vest doar branduri germane, coreea de sud, suedeze si Americane...restul nu exista. Dar fara viza nu ai cum sa stii asta din Transnistria:-)

      Nai, hotarati-va. Rubla este tare sau slaba

      S-au chinuit domnii Ramosan, Rechea etc si trolii rusi sa ne convinga ca rubla este tare si acum prabusesti tot sistemul si zici ca rubla este slaba?  

      Sefu tau stie ce ai postat?

      Rusnacii prosti gramada ca intotdeauna 

      Crezi ca are cineva nevoie de moluri ca să trăiască bine

    Ursula se va incalzi la iarna cu lemne, ca la Romania rurala...daca iarna e grea recomand "radarul padurii" ca vor da nemtii iama la furat prin codri....

    1. Bagi bani în țevi câteva zeci de ani și când rămâi cu pătrunjelul pe tarabă, o arzi deștept.

      Falimentul și rupții în fund sunt surori. 

    Banca Centrala USA ratia de levier a urcat la 19,91 pe 17 07 2022 !!! TIC TAC.... TIC TAC!!! vine resetul in Decembrie 2022!!! sau chiar mai devreme cu CV luni in sistemul Financiar al Banci Centrale!!!

    31 12 1971 ratia de levier in bula pe balanta banci centrale este la 20,03 cu bust in 1980-1981 (cu nota grasa de plata pentru tari indatorate pe DOLLAR)!!! 

    s co cre ti 

    1. alt boom de crestere in raport corect de PE prin piete... depinde de piete!

      PS: europa inca este ieftina! 

      Dau si tari: Spania, Italia, Grecia, Cipru! 

      Pe "langa" europa: MOLDOVA = profituri mari = risc mare (procentual vorbind); Romania (atentie in functie de piete);  

      PSS: aur si valute tari! (relativ mai tari fata de altele - caci de taiat din pix datorii toate vor face, important e cine se tine mai sus nominal) 

      Iar aur ca raport de schimb cu alte active. 

      Se face transferul activelor intre Generatii! 

      Prilej de achizitionat puternic active : octombrie nov decembrie ian!!!! chiar si febr 2023!!! 

      Daca da "drumul banca centrala la elasticul arcuit" o sa "buseasca in spirala costurile"!!! 

      s c cret 

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb