ULTIMA ZI DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR PENTRU CONDUCEREA BVB ASF a lăsat în incompatibilitate conducerile SIF-urilor

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2015

ASF a lăsat în incompatibilitate conducerile SIF-urilor

Membrii conducerilor SIF-urilor au rămas în incompatibilitate cu funcţia de administrator al Bursei de Valori Bucureşti, căci Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a eliminat, până acum, conflictul de interese, aşa cum piaţa aştepta.

Cei care râvnesc un loc în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) trebuie să-şi depună candidaturile până astăzi, la ora 18, pentru alegerile programate pentru 14 decembrie.

S-ar zice că ASF a încurcat socotelile unora care doreau să candideze, deşi s-au mai văzut candidaţi incompatibili, chiar la alegerile recente de la Depozitarul Central.

Chiar Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, alături de trei administratori ai Bursei s-au înscris în cursa pentru şefia Depozitarului, în ciuda regulamentelor care le interziceau cumulul de funcţii, şi au suportat, apoi, penibilul situaţiei să fie invalidaţi de ASF.

SIF-urile au făcut o demonstraţie de forţă la AGA precedentă şi au arătat o poziţie comună faţă de emitentul BVB. Patru SIF-uri au lipsit de la Adunarea Generală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), absenţele lor contribuind la neîndeplinirea cvorumului necesar pentru ţinerea şedinţei, astfel că Bursa nu a trecut la sistemul dualist de conducere.

Acum, SIF-urile se pare că vor trebui să se orienteze spre susţinerea unor candidaţi care nu fac parte din propriile conduceri, deşi ar fi dorit să participe la alegeri cu candidaţi din linia întâi.

Printre acţionarii mai mari ai Bursei, au raportat deţineri SIF Moldova (5%), SIF Transilvania (7,17%), SIF Muntenia (4,32), SIF Oltenia (5%) şi BERD (5%). Conform surselor din piaţă, pachete de aproximativ 5% ar mai avea şi Grupul BCR, fondurile ING şi fondurile Franklin Templeton.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ce tare e ASF. nu-i lasa pe sifonari sa se joace cu masinuta numita BVB. bravo misule. din 2 una. ori este baiat ori te ramolesti si ai uitat sa-i autoizezi p-astia in termen.

    1. ori se da baiat ca sa nu fie acuzat de partizanat la urmatorul favor facut sifelor. Ai putintica rabdare!

    Bravo Ursache! Asa se construieste increderea in piata de capital; declari una in presa si faci exact invers! Doar asa o sa devi persoana "credibila"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb