Un acţionar a propus tragerea în răspundere a Franklin Templeton

F. A.
Piaţa de Capital / 25 aprilie 2012

Un acţionar a propus tragerea în răspundere a Franklin Templeton

UPDATE 4: Un acţionar a propus tragerea în răspundere a Franklin Templeton

Propunerea lui Dan Bărbulescu a fost respinsă.

--------------------

UPDATE 3: Un acţionar a propus tragerea în răspundere a Franklin Templeton

Acţionarul FP, Dan Bărbulescu, a propus tragerea în răspundere a Franklin Templeton şi a membrilor Consiliului de Supraveghere în cadrul Adunării Generale de astăzi. Acţionarii urmează să se pronunţe asupra acestui nou punct pe ordinea de zi.

Dan Bărbulescu reclamă prejudicii produse FP şi acţionarilor, o administrare defectuoasă a participaţiilor minoritare şi numirea de administratori pasivi în consiliile de administraţie ale societăţilor din portofoliu. Totodată, domnia sa a reclamat o tranzacţie despre care spune că ar fi avut loc pe baza unei informaţii privilegiate, cu acţiunile Oil Terminal. Potrivit lui Bărbulescu, FP şi-a vândut acţiunile Oil Terminal cu puţin înainte ca societatea constănţeană să publice convocatorul AGA propunând majorarea capitalului cu terenuri aportate de stat şi respectiv diluarea acţionarilor.

--------------------

UPDATE 2: FP a aprobat un dividend de 0,03854 lei/acţiune.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în cadrul AGOA, un divident de 0,03854 lei/acţiune.

----------------

UPDATE: Acţionarii FP au votat reducerea capitalului social

Acţionarii FP au votat, astăzi, reducerea capitalului social, la 13,5 miliarde lei, ca urmare a anulării unui număr 240,3 milioane acţiuni proprii dobândite de către societate, potrivit unor acţionari prezenţi la Adunarea Generală a Acţionarilor.

Reducerea capitalului nu se afla pe ordinea de zi a Adunărilor convocate pentru astăzi, însă acţionarii au ţinut, înainte să treacă la dezbaterea ordinii de zi, a doua convocare a Adunării Generale Extraordinare, programate iniţial pentru 4 aprilie.

-------------------

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP), au aprobat, astăzi, în cadrul AGA, autorizarea Franklin Templeton, Sucursala Bucureşti pentru luarea de măsuri în vederea dobândirii propriilor acţiuni de către FP, pentru un număr maxim de 1.100.950.684 acţiuni ce urmează să fie dobândite, într-o perioadă de 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial al României, la o valoare care nu poate fi mai mică de 0,2 lei/acţiune şi mai mare de 1,5 lei/acţiune.

Programul de răscumpărare are ca obiect reducerea capitalului social.

Totodată, acţionarii au decis aprobarea tuturor celorlalte hotărâri luate de AGA în perioada cuprinsă între 6 septembrie 2010 şi 24 aprilie 2012, precum şi adoptarea Actului Constitutiv aprobat în cadrul AGEA din 6 septembrie 2010.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Draga Make,

    eu nu stiu cum brutele acestea de romani inca nu au inteles la ce ar fi bun acest lucru. Doar asa sa puna bete in roate unor mari investitori este absolut ridicol. Daca am apela la proverbul cu vopsea , leopardul si gardul as spune pentru vopsea atributele albastru si auriu pentru gard fondul papagalilor si pentru vopsea franciza temperata. O zi ca-n povesti,/ sa auzim tot astfel de vesti, / detaliile sunt doar tehnice / schemele insa zoo....... Gasitorului rimei se ofera recompensa 100 actiuni dupa modelul : de muncesti la noi cu drag/ te lasam doar pana in prag/ dar iti dam ca amintire/ suta aktii si-un PA iubire! 

    1. TU CONFUNZI niste SPECULATORI ORDINARI CU INVESTITORI ?! Ei joaca toti aceeasi mana, doar tu nu te-ai prins inca... Inainte sa deschizi gura, studiaza piata UE sa vezi cine-si mai vinde (pe deasupra si la Megadiscount) participatiile din energie: NIMENI !, doar fraierii de romani, adica smenarii din guvernul ROmaniei. !Lasa-ne omule, apuca-te de teatru de revista, ca la asta vad ca te pricepi mai tare...

      Draga Investitor Roman,

      cu catva timp in urma domnul Make mi-a facut propunere sa-i conduc ziarul vazand in mine o anumita cota de talent. Desi inca o iau drept o gluma buna propunerea dansului faptul ca astazi comentariul meu a fost interpretat in acest mod de dumneavoastra ma pune pe ganduri. Ziarul dumnealui atinge punctul sensibil. Deunazi am vizionat Dacii. Extraordinar momentul cand Decebal ii spune solului roman ca suntem blestemati cu aceste bogatii pe care le avem trebuind sa ducem razboaie ca sa fim lasati in pace. Astazi cuvantul razboi a fost inlocuit de sintagma conditii bune pentru investitii. La fel tot domnul Make scrie ca mari investitori straini in tara noastra au venit sa vizioneze obiectivele noi care trebuie expuse pe taraba. Ce ne-a mai ramas in afara de umorul lui Caragiale pentru a comenta aceste zile? Uitati-va la reprezentantii Romaniei la expo Hannover. In afara de UMEB unde sunt Republica, 23 August, IMGB sa prezinte produse de li se terminau bateriile la chinezutzi de cat trebuiau sa filmeze pentru copyright. Tot la domnul Make am scris ca nu mai meritam sa fim denumiti Draculas Land, ci Discount Land. Candva o sa terminam tot ce mai era de privatizat si atunci poate o sa fim lasati in pace sa ne vedem de saracia noastra. Si daca imi permiteti vreau numai sa va recomand a va linisti, caci avand nervi nu vom reusi niciodata sa castigam. Legea este facuta pentru a fi respectata. De ei, dar si de noi. Impozitele trebuiesc platite. De ei, dar si de noi. Si oamenii trebuiesc respectati. De ei , dar si de noi. Iar aici noi am pus painea si sarea pe masa. Iar ei au scuipat si ne-au ocarat. Felia mea de paine o sterg tacticos cu latul palmei de secretiile ingamfarii si ma gandesc ca stramosii mei si-au varsat sangele sa-si apere glia. Rasfoiesc mai departe in cartea cu legi si incerc sa-i inteleg de ce se comporta astfel. Probabil ca inca nu l-au citit pe Eminescu si-a 3 a sa scrisoare. De aceea continui sa le dau pilde, doar vor intelege ca si niste BRUTE trebuie sa mance, bea , viseze.

      O seara buna tie INVESTITOR ROMAN si fie ca inima ta curata sa fie la fel de curajoasa precum graiul tau cel navalnic si tumultos!  

    Domnule Barbulescu,

    nu va mai impacientati, totul o sa fie bine asa cum reiese din articolul domnului Asaftei Bogdan de la Wirtschaftsblatt. Titlul: Modelul Polonez: Romania poate si ea". Acum stiu ca nu suntem in America sa spunem Yes we can insa aceasta simbioza dintre covrigii cu miere de la ASE si ciuing-gam fredonata pe ritmuri de vals ne face sa fim increzatori in viitorul luminos care radiaza pana si din Logo. Va rog sa nu va suparati pe mine, insa va pierdeti in prea multe detalii tehnice. Daca ati fi motivat ca ati suferit o pierdere deoarce spectacolul oferit de Teatrul de Revista Constantin Tanase nu s-a ridicat la inaltimea prestatiei de la evenimentul cultural de astazi, acest lucru cu toata bunavointa nu poate fi pus in carca regizorului acestui teatru ambulant avand prima escala in capitala campionatului european de fotbal. 

    1. nimeni in 2012 nu-si mai vinde participatiile valoroase din energie bucata cu bucata cand piata e jos. Ce au facut polonezii acum muuuulti ani in urma s-a intamplat in plin avant bursier si chiar si asa le cam pare rau politicienilor, Singurii care se bucura sunt SPECULATORII ordinari ca tine, fara nicio bruma de responsabilitate ptr tara sa. Eu nu vreau sa-i acopar pe hotii nostri din partide care au capusat companiile de stat, dar nici sa cad in plasa unor straini ce vor sa ia pe nimic industria grea dintr-o tara UE. E suficient sa listam 30-40% din ele si sa punem un management privat si performant. Ptr a obtine asta nu trebuie sa facem SOLDOUT !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb