Ungaria a inaugurat o staţie de comprimare a gazelor naturale în apropierea graniţei cu România

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 octombrie 2019

Ungaria a inaugurat o staţie de comprimare a gazelor naturale în apropierea graniţei cu România

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijj-arto, a inaugurat luni o staţie de comprimare a gazelor naturale operată de compania FSZG Ltd. la Csanadpalota, în apropiere de graniţa cu România, trans-mite MTI citată de Agerpres.

Crearea unei rute bidirecţionale pentru livrarea de gaze naturale între Ungaria şi România va îmbunătăţi securitatea aprovizionării cu gaze a Ungariei, a precizat Peter Szijjarto.

Potrivit acestuia, conectarea reţelelor de gaze naturale ale Ungariei şi Româ-niei, precum şi creşterea capacităţilor au reprezentat cele mai importante proiecte în domeniul securităţii energetice întreprinse în Ungaria în ultimii cinci ani.

Peter Szijjarto a mai spus că, după ce România îşi va finaliza proiectele sale, interconectorul va permite livrarea în sis-tem bidirecţional a cel puţin 1,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, începând din luna mai 2020. Szijjarto a adăugat că, în viitor, capacitatea interconectorului va fi majorată la 4,4 miliarde metri cubi pe an.

Compresorul inaugurat luni la Csanadpalota face parte din coridorul energetic Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Finalizarea unei rute de aprovizionare sud-nord este de importanţă strategică pentru regiune şi va facilita importul de gaze naturale din Azerbaidjan, a gazelor naturale lichefiate din Grecia precum şi a gazelor naturale care ar urma să fie extrase din platoul continental al Mării Negre, a adăugat Peter Szijjarto.

În acest context, oficialul ungar a subliniat că este important ca "fiecare ţară să facă progrese" şi să facă legături între reţelele naţionale, adăugând că "toate aces-tea vor avea sens atunci când vom lua în considerare şi noile resurse".

În urmă cu doar o săptămână, compania Transgaz a inaugurat Staţia de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa, în judeţul Caraş-Severin, primul obiectiv de investiţii din proiectul BRUA (Bulgaria, România, Ungaria, Austria), aflat pe lista proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene şi care se dezvoltă în contextul necesităţii diversificării surselor de gaze în ţările comunitare.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est. Proiectul asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb