Ungaria continuă investiţiile în Transilvania

G.B
Miscellanea / 4 iunie 2021

Ungaria continuă investiţiile în Transilvania

Programul de Bunăstare Digitală (DJP) implementat de Guvernul Ungariei din anul 2015 s-a extins, începând de ieri, şi în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, prin deschiderea unui birou regional la Târgu Mureş, scopul fiind de utilizare a experienţei ungare în domeniul economic şi al administraţiilor locale, potrivit g4media.

Programul digital marchează astfel o nouă investiţie a guvernului maghiar în Transilvania, după programul de investiţii economice, cel de construcţie şi renovare de biserici, şcoli şi creşe şi cel de investiţii în sport.

Coordonatoarea biroului transilvan al Programului de Bunăstare Digitală, Sarolta Besenyei, a declarat, pentru Agerpres, că, pentru început, va fi implementată una dintre măsurile Programului Digital Village, constând într-un sondaj de opinie pentru a se vedea necesităţile comunităţilor.

Sarolta Besenyei a declarat:"Programul Digital Village îşi propune să ridice nivelul de trai al celor care locuiesc la sate prin utilizarea de soluţii digitale inteligente şi să consolideze beneficiile tradiţionale ale modului de viaţă rural. Programul îşi propune să facă regiunile atractive pentru cei care locuiesc în zonele rurale şi pentru cei care doresc să se stabilească în sate. Sondajul de opinie va evidenţia necesităţile şi preferinţele locale şi va face o evaluare a stării digitalizării".

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a arătat că dezvoltarea oraşelor şi regiunilor inteligente se bazează pe cooperarea tuturor actorilor, începând cu reprezentanţii guvernamentali, ai administraţiilor, ai agenţilor economici, ai lumii ştiinţifice, ai societăţii civile, precum şi ai cetăţenilor.

Peter Ferenc a spus:"Dezvoltarea unor soluţii inteligente presupune un program unic pentru fiecare comunitate şi, în paralel cu dezvoltarea tehnologiei, necesită corecţie şi monitorizare continuă. Scopul sondajului este să se formuleze propuneri care să reflecte nevoile comunităţii locale, cu ajutorul cărora sistemul de servicii al administraţiei să poată fi organizat mai eficient, inclusiv transportul public local, partea de sănătate şi latura socială, dezvoltarea durabilă şi economică, gestionarea deşeurilor, producerea de energie sau organizarea de servicii bazate pe resurse locale. Rezultatul cercetării va fi util pentru factorii de decizie municipali şi guvernamentali cu privire la nevoile locale specifice, tendinţele şi problemele care trebuie abordate",.

La prezentarea Programului Digital Village, de ieri, de la Târgu Mureş, au participat directorul general al Digitalis Jolet Nonprofit Kft (Programul de Bunăstare Digitală, n.r.), Laszlo Jobbagy, directorul general adjunct pentru dezvoltarea întreprinderilor digitale din Digitalis Jolet Nonprofit Kft., Attila Balla, şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Mureş, Harghita şi Covasna.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Legislatia nationala trebuie sa prevada interzicerea investitiilor facute de guvernele altor tari pe teritoriul Romaniei. Scopul Ungariei nu este investirea ci infiltrarea si subminarea autoritatii romane.

    1. Fac pariu ca in urmatorii 10 ani,vom pierde TRANSILVANIA fara ca Ungurii sa traga vreun cartus.Investitiile facute cu CAP de Unguri in Transilvania,ii v-a face pe Romanii care traiesc acolo,sa isi ia CETATENIA Ungara si astfel,Transilvania v-a deveni TERITORIU Unguresc prin vointa Romanilor. Asa s-a intamplat si cu Romanii care au luat drumul STRAINATATII,si care traind mai bine acolo,nici nu vor sa mai auda de TARA. Pai asta este si SCOPUL lui Iohannis,dupa ce a distrus PSD,sa DISTRUGA si ROMANIA. Apoi,v-a fugi cu SACII de BANI in GERMANIA NATALA.!

    Acum vreo 35 de ani asa ceva era numit spionaj, acum procesul e numit investitii. Ne vom trezi ca nu mai avem loc de "investitori", de toate natiile, in functie de interese.

    Ba istetilor..Prostia este ca guvernul roman nu face nimic in afara de faptul ca fura cat poate... Daca ungaria, UE, Suedia, austria, germania, si multe alte tari nu ar investi in romania, tara asta s-ar prabusi. Fiecare judet ar trebui sa foloseasca bugetul calculat dupa impozite in judetul lui si nu impartit asa intre toate judete.... Daca cineva e lenes sa moara acolo in vaslui si macar restul sa traiasca bine, pentru ca momentan sunt cam 5 milioane de romani care lucreaza in strainatate si numarul acesta este in crestere drastica....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb