UPDATE: 19 MORŢI ÎN MUNTENEGRU Un autocar înmatriculat în ţara noastră s-a prăbuşit într-o prăpastie

F.A.
Miscellanea / 24 iunie 2013

Un autocar înmatriculat în ţara noastră s-a prăbuşit într-o prăpastie

Update 17:57

"Autorităţile muntenegrene ne-au spus că se accelerează procedura de identificare, având în vedere că două persoane nu sunt identificate", a declarat Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, conform surselor de presă.

Update 17:43

Epava autocarului a fost scoasă din prăpastie, anunţă sursele de presă.

Update 17:41

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) îşi exprimă condoleanţele şi întreaga compasiune pentru familiile victimelor care au decedat.

ANT anunţă că nu are competenţe legale pentru verificarea firmei de transport implicată în accident, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Update 17:38

Reprezentantul firmei "Despăgubiri Accidente Vătămări" declară că în urma unor verificări au descoperit că Gregory Tour avea poliţa RCA încheiată la compania Euroins.

Cei de la Euroins vor trebui să despăgubească toate rudele şi victimele din Muntenegru, a precizat directorul general al firmei "Despăgubiri Accidente Vătămări", Dan Hosu, conform Realitatea.net.

Update 17:05

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dispus măsurile necesare pentru preluarea răniţilor în accidentul din Muntenegru de la Baza 90 din Otopeni şi transportarea lor la spital, şi pentru transportul persoanelor decedate în localităţile de reşedinţă, după sosirea în ţară, conform Realitatea.net.

Update 17:02

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a ajuns la Podgoriţa, unde a fost primit de preşedintele republicii şi urmează să meargă la spitalul unde se află victimele accidentului de autocar, anunţă postul de televiziune Antena3.

Update 17:00

Procurorii muntenegreni au declarat că nu au stabilit deocamdată cauza accidentului, dar că este cert că, la ora producerii accidentului, carosabilul era ud din cauza ploii, potrivit surselor de presă.

Update 16:42

Doi dintre românii grav răniţi în Muntenegru nu au putut fi identificaţi. Ceilalţi au fost identificaţi şi urmează formalităţile pentru a fi aduşi în ţară, conform Antena3.ro.

Update 15:20

17 victime ale accidentului din Muntenegru sunt din Argeş, informează sursele de presă.

Update 15:18

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor cetăţenilor români care au murit în accidentul rutier, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a mulţumit autorităţilor din Muntenegru pentru sprijinul acordat victimelor, şi autorităţilor române.

"Cu mare durere am aflat despre stingerea din viaţă a cetăţenilor români în cumplitul accident rutier petrecut duminică în Muntenegru. Sunt alături de cei care au suferit această dureroasă pierdere şi îmi exprim profunda compasiune pentru familiile victimelor tragicului accident", se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu, de pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Update 14:59

Una dintre persoanele rănite în accident a declarat că şoferul autocarului conducea cu viteză, arată surse de presă.

Update 14:42

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis astăzi, în numele Parlamentului român şi al autorităţilor din ţara noastră, mulţumiri autorităţilor şi cetăţenilor din Muntenegru care s-au implicat direct, acordând ajutor la faţa locului şi donând sânge pentru cetăţenii români răniţi, arată Antena3.ro.

"Doresc să le transmit mulţumiri autorităţilor muntenegrene care s-au implicat în acest accident şi au luat măsuri rapide pentru gestionarea acestei situaţii extrem de dificile. În plus, doresc să le mulţumesc, în numele Parlamentului din România şi autorităţilor române, cetăţenilor muntenegreni, care s-au aflat la locul tragediei şi care s-au implicat direct, fie acordând ajutor la faţa locului, fie donând sânge pentru cetăţenii români răniţi", precizează Antonescu.

Update 14:20

Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) a declarat că va fi efectuat un control la agenţiile implicate în vânzarea pachetelor de servicii, conform surselor de presă.

Update 13:33

Unul dintre medicii din clinica din Muntenegru a declarat că patru dintre persoanele rănite prezintă risc vital, conform surselor de presă.

Update 13:25

Parchetul General va deschide o anchetă pentru ucidere din culpă în urma accidentului produs, potrivit surselor de presă.

Update 12:40

Ministerul de Externe organizează, la ora 18:00, o celulă de criză.

Premierul Victor Ponta va conduce celula de criză.

Update 12:35

Primul-ministru, Victor Ponta, transmite întreaga sa compasiune către familiile românilor decedaţi în urma tragicului accident din Muntenegru, se arată într-un comunicat de presă.

"Regret enorm cele întâmplate în Muntenegru şi doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor îndoliate, care trec acum prin nişte momente extraordinar de dificile. Vreau să dau asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru a oferi ajutorul necesar depăşirii acestui moment, atât familiilor, cât şi autorităţilor implicate. O asemenea tragedie este o grea încercare pentru toţi românii, iar, în astfel de clipe, cel mai important este să fim uniţi şi solidari", declară Ponta.

Premierul a anunţat că, încă de aseară, de la momentul producerii accidentului, a dispus măsuri pentru implicarea directă a autorităţilor române.

Guvernul, prin intermediul structurilor sale, va veni în sprijinul familiilor îndoliate şi, de asemenea, va pune în continuare la dispoziţie toate informaţiile necesare către rudele celor implicaţi în tragicul accident.

Vor fi continuate eforturile comune ale autorităţilor din cele două ţări, şi ale echipelor operative din România aflate la faţa locului, pentru acordarea de asistenţă, recuperare medicală şi pentru transport în ţară.

Două aeronave sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării pentru a pleca spre Podgoriţa, pentru a ajuta la repatrierea celor implicaţi în accident, cu acordul autorităţilor din Muntenegru.

Acesta a confirmat că toate persoanele din autocar erau de cetăţenie română.

Update 12:17

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că a fost impresionat de mobilizarea autorităţilor din Muntenegru pentru salvarea românilor răniţi în accidentul de autocar.

Update 12:15

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că încă nu au fost identificate victimele.

Acesta a confirmat că toate persoanele din autocar erau de cetăţenie română.

"Răniţii vor fi repatriaţi cu ajutorul avioanelor", a menţionat Arafat.

Acesta s-a declarat imrpesionat de modul în care au fost trataţi românii în clinica din Muntenegru.

Update 12:15

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că încă nu au fost identificate victimele.

Update 12:07

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ştefan Grigore, care opera autocarul prăbuşit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar şoferii aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum, conform Antena3.ro.

Ştefan Grigore a declarat, azi, că a aflat de accident ieri, în jurul orei 18:30, de la reprezentanţii agenţiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.

Update 11:38

Guvernul român a anunţat că va întreprinde "rapid" verificări la firma de transport implicată în accidentul din Muntenegru, în care şi-au pierdut viaţa 19 cetăţeni români, iar patru sunt în stare critică.

Update 10:19

Analistul politic, Cozmin Guşă, a declarat, privind reacţia MAE după accidentul din Muntenegru, că instituţia şi Titus Corlăţean au dat dovadă de "indolenţă şi prostie", în comparaţie cu autorităţile din Muntenegru, care au dat dovadă de solidaritate şi au făcut "tot ce se poate".

...

Un autocar înmatriculat în ţara noastră s-a prăbuşit, ieri după-amiază, într-o prăpastie de 30-40 de metri din Muntenegru, la aproximativ 30 de kilometri de capitala Muntenegrului, Podgoriţa, a anunţat Rasko Konjevic, ministrul muntenegrean de Interne.

În autocar erau 47 de persoane, cetăţeni români, printre care un minor, a precizat Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul în care plecaseră sâmbătă turiştii.

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la reuniunile Consiliilor Afaceri Externe (CAE) şi Afaceri Generale (CAG) din Luxemburg, urmând să plece la Podgoriţa pentru a coordona, la faţa locului, activităţile echipei operative din ţara noastră, în cooperare cu autorităţile locale, pentru asistenţa victimelor accidentului.

Corlăţean l-a contactat telefonic, în această dimineaţă, pe vicepremierul şi ministrul afacerilor externe muntenegrean, Igor Luk¹ić, privind accidentul din Muntenegru.

Ministrul muntenegrean a exprimat condoleanţe pentru victimele tragicului accident şi întreaga compasiune a guvernului muntenegrean pentru familiile acestora.

Cei doi oficiali au discutat despre eforturile comune întreprinse de autorităţile muntenegrene şi echipele operative din ţara noastră aflate la faţa locului, pentru acordarea de asistenţă şi recuperare medicală victimelor şi pentru realizarea transportului în ţară al acestora.

Medici români şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, s-au prezentat în Muntenegru, pentru a evalua situaţia victimelor, a anunţat, în această dimineaţă, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost convocată ieri seară: "La faţa locului va fi trimisă o echipă consulară mobilă din Centrala MAE, pentru a sprijini Ambasada României în Muntenegru, în demersurile de acordare a asistenţei consulare adecvate la faţa locului", precizează MAE.

Ambasadorul României la Podgoriţa se află la spitalul în care au fost internaţi pasagerii răniţi în accident, pentru evaluarea situaţiei.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a autorizat ieri seară un zbor către Muntenegru cu o aeronavă Spartan.

"O aeronavă Spartan este pregătită să decoleze spre Muntenegru pentru a-i aduce în ţară pe românii implicaţi în accident, în cazul în care va fi nevoie", a declarat Duşa.

Lista românilor internaţi la clinica din Podgoriţa

Clinica de Ortopedie şi Traumatologie:

- Dobrin Maria

- Carmen Dorobăţ

- Georgeta Marinescu

- Victor Vulpe

- Gheorghe Roibu

- Niculescu Ana Mihaela

Clinica de oftalmologie:

- Mariana Sora

- Liliana Dorobanţu

- Morar Maria Loredana

- Dorobăţ Florin

- Meşter Elena

Chirurgie toracică:

- Elena Roibu

- Robea Gabriela

- Dumitriu Mariana

- Olga Elena Hutchinson

- Rodica Radu

Clinica de ORL şi chirurgie maxilo-facială:

- Sora Petre

- Enescu Maria

- Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestivă:

- Dana Elena Tamara

Chirurgie plastică:

- Leescu Georgeta

Neuro-chirurgie:

- Niţu Gheorghiţa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb