UPDATE Elevii unei clase din Năvodari, eliminaţi de la bacalaureat

F.A.
Miscellanea / 29 august 2013

Update 13:51 Deputatul PSD, Angel Tîlvăr: "Proaspăt încheiata sesiune de bacalaureat a avut parte de câteva evenimente regretabile"

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat: "Proaspăt încheiata sesiune de bacalaureat a avut parte, din nefericire, de câteva evenimente regretabile, ba chiar absolut groteşti. Descinderi ale Poliţiei şi ale procurorilor Departamentului Naţional Anticorupţie în instituţii de învăţământ, urmate de anchetarea a zeci de elevi şi cadre didactice sau chiar de arestarea unui director al unui liceu din Capitală. Cum era de aşteptat, partidele politice aflate în opoziţie s-au grăbit să arunce responsabilitatea pentru cele întâmplate pe seama Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN)".

Deputatul a adăugat că este reprobabil faptul că niciunul dintre cei care au transmis responsabilitatea MEN pentru cele întâmplate nu a specificat în ce constă vina ministerului de resort.

"Ce putea face Ministerul Educaţiei Naţionale mai mult decât a făcut, deja? Din câte ştiu, organizarea examenului a fost una ireproşabilă, nimeni neavând vreun motiv a se plânge. Mai mult încă, s-a păstrat procedura instalării camerelor video în sălile de examen, procedură inaugurată în anii anteriori", explică deputatul.

Domnia sa continuă: "În ceea ce priveşte culpa cadrelor didactice dovedite a fi încălcat legea, nici nu o contest şi cu atât mai puţin, o scuz. Ba, chiar o spun deschis: mi-e de-a dreptul ruşine să am aceeaşi profesie cu astfel de oameni, care nu au ce căuta într-un sistem care, mai înainte de orice, trebuie să se ocupe de educaţia generaţiilor tinere".

---

Elevii unei clase din Năvodari au fost eliminaţi de la examenul de bacalaureat, în urma unor suspiciuni de fraudă, arată sursele de presă.

Profesorii care au verificat camerele de supraveghere au constatat că elevii schimbau ciornele între ei.

Niciunul dintre profesorii supraveghetori nu a intervenit, doi dintre aceştia fiind cercetaţi disciplinar.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, consideră că o soluţie de prevenire a fraudelor la bacalaureat ar fi aducerea unor jandarmi.

Un număr de 46.051 de candidaţi au susţinut ieri proba obligatorie a profilului, la matematică sau la istorie, în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, fiind eliminaţi 81 de elevi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb