Ursula von der Leyen a ridicat vălul de pe faţa hâdă a totalitarismului din Uniunea Europeană

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2022

Sursă foto: Facebook / European Commission

Sursă foto: Facebook / European Commission

Călin Rechea

Pentru a nu da italienilor nici cea mai mică speranţă că votul lor ar putea conta în glorioasa democraţie din Uniunea Europeană, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a lansat o ameninţare iresponsabilă cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare anticipate din 25 septembrie 2022.

În buna tradiţie a conducătorilor totalitari care nu acceptă niciun alt punct de vedere, von der Leyen a declarat că "dacă lucrurile merg într-o direcţie problematică - am menţionat Ungaria şi Polonia - atunci avem instrumente".

"Ce este aceasta, o ameninţare?", a scris Matteo Salvini, preşedintele formaţiunii Lega, pe contul său de Twitter, unde a mai subliniat că declaraţia este manifestarea unei "aroganţe ruşinoase".

Nu, de fapt este vorba despre o aroganţă neruşinată din partea unui politruc căruia i s-a urcat puterea la cap şi care nu mai consideră că este nevoie să-şi ascundă adevăratele opinii şi intenţii în faţa electoratului.

"Respectaţi votul liber, democratic şi suveran al poporului italian!", a cerut imperativ Salvini.

Oare chiar crede politicianul italian că votul italienilor va fi respectat, tocmai acum când există toate condiţiile, inclusiv ameninţarea existenţială externă, pentru ridicarea ultimelor ziduri ale lagărului european?

În toate articolele şi ştirile din ultimele luni referitoare la alegerile din Italia s-a acordat o atenţie deosebită accentuării faptului că partidul Fratelli d'Italia este un descendent al mişcării fasciste a lui Benito Mussolini.

Cu câteva zile înainte de alegeri, revista Foreign Policy întreba dacă Italia se confruntă cu ascensiunea unui nou fascism. Profesorul Adam Tooze a încercat să analizeze nuanţele partidului Fratelli d'Italia şi a precizat că acesta a exprimat deja o atitudine pro-europeană, în condiţiile în care majoritatea populaţiei este pro-europeană, iar partidul va favoriza mai degrabă pragmatismul în locul unei ideologii stricte.

Strategul militar, politologul şi istoricul american de origine română Edward Luttwak consideră că victoria Giorgiei Meloni este binemeritată şi subliniază că orientarea politică a acesteia este conservatorismul.

"Este doar un Tory", scrie profesorul Luttwak pe contul său de Twitter, unde mai arată că toate comparaţiile cu Mussolini, Hitler şi Ginghis Han sunt false.

Totalitarismul este definit în DEX drept "formă de regim dictatorial bazat nu doar pe teroare, ci şi pe sprijinul maselor mobilizate printr-o ideologie care preconizează schimbări sociale radicale şi care presupune un control complet al statului şi scoaterea în afara legii a opoziţiei".

Dar este perfect acceptabilă scoaterea în afara legii a opoziţiei din Italia, în condiţiile în care etichetele "extremişti de dreapta" sau "urmaşi ai lui Mussolini" nu sunt uitate niciodată în ştirile şi comentariile din presă.

Protestele împotriva acestei declaraţii arogante, prin care preşedintele CE a ridicat vălul de pe faţa hâdă a totalitarismului din Uniunea Europeană, astfel încât chiar şi orbii pot să o vadă, au fost inexistente la nivelul liderilor din Uniunea Europeană, lideri care proclamă neîncetat virtuţile democraţiei europene şi sunt gata să lupte până la ultimul european, inclusiv prin îngheţare şi înfometare, pentru victoria acesteia.

Ministrul adjunct al justiţiei din Polonia, Sebastian Kaleta, a declarat că ameninţarea preşedintelui CE reprezintă "o nouă dovadă că apelarea la "domnia legii' nu este decât o formă de şantaj pentru a fi impuse dictatele UE, sau mai degrabă ale Germaniei", după cum scrie Reuters.

Din păcate, nu este orb mai mare decât cel care nu doreşte să vadă. Din fericire, chiar şi cei care nu doresc să vadă au simţuri şi nevoi, ei pot să simtă foame şi frig şi întuneric şi frică, iar toate aceste "chestiuni neînsemnate", cel puţin din punct de vedere al ideologiei distructive a "elitelor" europene, ar putea să le deschidă ochii.

Prezent la Adunarea Generală a ONU, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că "Uniunea Europeană, în principiu, devine o entitate autoritară, rigidă şi dictatorială".

Lavrov ar trebui să ştie despre ce vorbeşte, doar este reprezentantul unei entităţi de aceeaşi natură, după cum subliniază neîncetat toţi liderii occidentali, nu-i aşa?

"Aceasta este aroganţă, sentiment de impunitate, excepţionalism. Doar ei au dreptul de a judeca", a mai precizat ministrul rus de externe în urma declaraţiei preşedintelui CE. "Ceea ce a spus doamna von der Leyen despre alegerile din Italia a fost uluitor", a continuat Lavrov.

Pa marginea ameninţărilor lansate de preşedintele CE, analistul politic Tom Luongo a scria că "nu mai este un secret pentru nimeni că UE este o instituţie anti-democratică", a cărei conducere "nu este aleasă, ci selectată dintr-o listă predeterminată de candidaţi care provin din structurile Partidului".

Luongo ne aminteşte că, totuşi, Italia nu este Ungaria. "Ungaria este un stat asupra căruia UE doreşte să aibă controlul complet, iar zdrobirea naţionalismului şi identităţii sale culturale este necesară pentru a ţine în frâu celelalte ţări din Estul Europei", accentuează Luongo, iar "UE nu are nevoie de supravieţuirea Ungariei şi nici nu i se poate permite să se opună majorităţii".

Pe de altă parte, "Italia este a doua economie din UE şi reprezintă al treilea picior al tripodului pe care este construit întreg Proiectul European", adică "UE are nevoie de Italia, altfel întreaga Uniune va intra în colaps".

Tom Luongo mai aminteşte că datoriile Italiei din cadrul sistemului TARGET2, sistemul de plăţi deţinut şi operat de Eurosistem, sunt aşa de mari încât au devenit datorii ale UE.

Conform ultimelor date de la BCE, pasivele nete ale Italiei în cadrul sistemului TARGET2 erau de 640 de miliarde de euro în iulie 2022, de peste două ori mai mari decât în perioada crizei datoriilor suverane din zona euro.

"Această datorie imensă transformă orice silabă a preşedintelui CE într-o ameninţare goală de orice conţinut şi substanţă, la fel cum este şi puterea pe care crede că o are", este concluzia lui Luongo.

Dincolo de aceste argumente, care evidenţiază poziţia extrem de fragilă a statelor din Estul Europei în mecanismul auto-distructiv al UE, nu trebuie să uităm că însăşi Comisia Europeană a adoptat recent o serie de măsuri cu un profund caracter fascist, reprezentat de "fuziunea" dintre stat şi corporaţii, conform definiţiei pe care a dat-o chiar Benito Mussolini.

Este vorba, desigur, despre Instrumentul de Urgenţă pentru Piaţa Unică (Single Market Emergency Instrument, SMEI), care permite CE să intervină direct pe pieţe şi să dicteze companiilor ce să producă şi unde să livreze. Dictatul se va aplica inclusiv statelor membre, adică guvernele nu vor mai putea adopta măsuri, de exemplu, pentru livrarea prioritară a gazelor naturale către proprii cetăţeni.

Un cititor al blogului Unherd a scris, pe marginea unei ştiri despre introducerea SMEI, că "în 1930 a fost înfiinţat Consiliul Naţional al Corporaţiilor în Italia, iar rezultatul practic a fost o birocraţie imensă a comitetelor, care a consolidat puterea statului, însă a introdus un sistem ineficient de obstrucţionare a activităţii".

Acest coşmar birocratic, limitat la nivelul unei singure ţări, este nimic pe lângă oroarea care se va instaura la nivelul Uniunii Europene.

Cititorul Unherd mai avertizează că "marile corporaţii, cu bune conexiuni birocratice, pot să înflorească într-un astfel de mediu, chiar dacă vor rămâne la mâna deciziilor arbitrare ale politicienilor".

Pentru toţi ceilalţi, în special pentru firmele mici şi mijlocii, acolo unde are loc adevărata inovaţie, noua realitate va fi doar un teribil coşmar, care le va împinge către faliment sau către migrarea către "ţările calde".

Au mai fost experimente politice care au promis o nouă speranţă pentru italieni, însă odată ajunse la putere au uitat, s-au "adaptat" şi au preluat integral natura formaţiunilor contra cărora au luptat.

Probabilitatea ca experimentul Fratelli d'Italia să fie altfel este foarte mică.

Dar chiar dacă astfel de aşteptări vor fi răsturnate, iar partidul condus de Giorgia Meloni se va dovedi un urmaş al fasciştilor, liderii UE trebuie să se bucure, deoarece Italia s-ar încadra perfect în această nouă Europă, care accelerează marşul către fascism, în condiţiile în care nu ştie să gestioneze o criză energetică generată exclusiv de autorităţi, criză care va trimite Europa în Evul Mediu Întunecat.

Oare se va merge până acolo cu absurdul, încât cetăţenii europeni să îşi îndrepte speranţele către promisiunile fascismului, un stadiul al evoluţie societăţii considerat preferabil celui medieval?

Despre Il Duce se spune, atunci când se doreşte căutarea aspectelor pozitive ale regimului său, că "măcar a făcut trenurile să ajungă la timp".

Acest "ideal" va fi, foarte curând, irealizabil pentru promotorii fascismului cu faţă europeană de la Bruxelles, deoarece trenurile trebuie să fie alimentate cu ceva pentru a se deplasa.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Cu Italia nu mai tine măgăria cu

    "statul de drept" și bani retinuti,  

    ca cu Polonia și Ungaria,  

    Panica e mare la UE

    1. Nu e nici o panica, nu e nici un totalitarism, iaca fratia italiana e la putere iar acum poate sa dea lectii de buna administrare a statului si sa ridice Italia pe noi culmi ale progresului.

      A aparut un nou BIN LADEN in persoana presedintei ue,Ursul von der LAYEN. Dupa ce a otravit populatia europei cu vaccinuri netestate in urma carerora au decedat multi cetateni,dupa ce a decretat ca trebuie sa ucidem vacile,oile ,porcii(sa ramana numai cei din conducerea UE), si pasarile,iar cetatenii europeni sa manace gandaci,viermi si lacuste (ii si vad pe rares bogdan si ceilalti europarlamentari PNL,scarmand prin gunoaie dupa viermi si gandaci,) Ultimul ordin,dat de noul BIN LADEN de eUROPA,a fost datt cetatenilor italieni care trebuiau sa voteze cu neomarxistii si neoliberalii condusi de ursula,ca daca nu vor vota cu acestia,li se vor taia subventiile din pnrrul italian si vor fi lasati sa moara de foame si frig.Iata a aparut o noua organizatie neofascista majoritara in UE. LA MAI MARE.!

      medicamenteeee

      Troll rus.

      1.3 si 1.4 sunt doar 2 creaturi cu creierul pe post de extraoptiune!

      Troll rus.

      troll UE

    pas cu pas catre... impas

    cei care au vederea tabloului general incep sa inteleaga apelurile legate de faptul ca UE e pusa pe drumul disparitiei. 

    fiecare piesa de puzzle a avut rolul ei: datoriile statelor raportate la PIB, defectul morfologic al proiectului euro (neunificarea datoriilor nationale intr-o datorie unica europeana pe model SUA) , schizofrenia obligativitatii injectarii cu un asa-zis vaccin anti-covid, etc...etc....  

    fiecare piesa de puzzle ingrijora ea in sine... dar ce a iesit unind piesele de puzzle e direct o realitate horror.  

    proiectul UE e ceva bun in opinia mea, la fel si moneda euro.  

    dar a fost deturnat miseleste si terorist de interesele marilor economii din UE care au folosit toate parghiile pentru a drena de resurse economice tarile mai mici si mai slabe din UE ... proiectul "marii uniuni" s-a bazat pe dreptul de viata si de moarte (socio-economic vorbind) a celui tare asupra celui slab. Ce fel de uniune e asta... ? Acum celor puternici li se intoarce galeata de gunoi in cap. Nu inteleg... de ce se plang?!?

    :) 

    1. "dar a fost deturnat miseleste si terorist de interesele marilor economii din UE care au folosit toate parghiile pentru a drena de resurse economice tarile mai mici si mai slabe din UE ... proiectul "marii uniuni" s-a bazat pe dreptul de viata si de moarte (socio-economic vorbind) a celui tare asupra celui slab. Ce fel de uniune e asta... ?"

      din acest punct de vedere Romania a suportat moartea economica prin metoda celor 1000 de taieturi su sangerare lenta....  

      cretinilor care nu inteleg ce am scris aici sa se gandeasca la realitatea urmatoare: asa-zisa bunastare de acum reprezinta firmiturile bogatiei nationale furate de vestici din Romania. Noi ne bucuram ca avem firmituri intre dinti si zambim tampeste ca ne-au cazut in gura resturi ale hotilor de avutie nationala!  

      sa ma ascultati clar cand va zic ca peste 500 miliarde euro au fost drenate din Romania in cadrul proiectului UE (2007 - prezent) prin diferite mecanisme financiare ... acesti bani erau ai nostri si trebuiau sa se vada in bunastare interna!  

      Inafara de case si datorii la banci pt ele,s a distrus tot,de la agricultura la industrie,turismul a vandut clientelar hotelurile,luarea fortei de munca calificata dupa falimentarea industriei inclusiv cea de aparare,cumpararea celui mai productiv teren arabil de catre occjdentali,acum fiind niste iobagi moderni!

      Am devenit doar piata de desfacere si clienti pt banci,totul,din toata inima,pt Romania,magazin dupa magazin,strangularea producatorilor romani cu preturi mizere si importuri,legume de cauciuc,carne injectata fara gust ,lactate cu amidon si lapte praf,la un pret atat de mic!!! 

      Daca nu-i "furau" vesticii, cum spuneti dvs, lucru foarte discutabil,dar ma rog, ii furau cu siguranta rromanii nostri, de la Nastase la Tariceanu, si de la Dragnea la Ponta. Cat am furat noi insine, nu o putea face nimeni. Chestia e ca banii furati de rromani nu se regasesc nicaieri, in timp ce vesticii ne-au facut macar supermarketuri si au modernizat fabrici.

      Minciuni. Fabrici ar fi modernizat si capitalul romanesc. Tu chiar nu intelegi notiuni de baza economice. Cand strainul a furat bani (si cred ca poate sunt de zece ori mai mici decat 500 mld), i-a luat in tara lui, prin externalizarea profitului, furt sau contrabanda. Nu a ramas nimic in Romania.

      capitalul rromanesc reprezentat de Ion Nicolae, Dinu Patriciu si alti mari industriasi rromani.

      Eu nu stiu cum nu va este rusine sa aduceti vorba de "capitalul rromaanesc"???!!! 

      Singurii intreprinzatori romani ce merita respect sunt cei mici, care se lupta intr-adevar cu un sistem opresiv si un stat dusmanos cu ei si prietenos cu d'alde Ion Nicolae, cel care a inchis si redeschis amonilul de 10 ori, pe alte firme, de exemplu. Duceti teama ca-si repatriaza kauflandul profitul....

      Mi-e scarba... 

      Deci "Kaufland"-ul sa-si repatrieze profitul, dar statul roman sa-ti faca autostrazi, sistem sanitar, invatamant si mai ales statul roman sa "asigure" intreprinderilor private gaz, hidrocarburi, access la credite preferentiale, scutiri de taxe, ajutoare de stat:-)...Daca tot esti privat, de ce stai cu mana intinsa la stat? Descurca-te, importa-ti gazul de unde vrei, plateste-l in ruble, yuani, rupii sau bitcoin dar nu astepta ca un asistat social ca statul sa-ti subventioneze pretul la toate ca sa poti tu sifona profitul

      Dar restul ce a făcut Base,iohanis Constantinescu Udrea,blaga,Videanu,Orban,catu ce au facut,te pomenești ca au adus bani de acasă și a dat la prostime,și da trebuie sa facem supermarketuri,multinaționale unde noi romanii trebuie sa fim sclavi în tara noastră,mai trădătorii ca noi nu cred ca se mai exista,tot ce este străin este waw iar ce este romanesc pute

    Daca Ursula dupa cum au spus chiar nemtii , a fost cel mai slab ministru din guvernul german si asta la un minister fara importanta ( in Germania , nu are asa mare importanta ) de ce a fost numita in fruntea UE , unde responsabilitatile sint imense ? daca vedem dosarul de coruptie cu Pfizer , avem raspunsul , este lacoma si usor de manipulat .

    1. Foreign Policy scria asta si iti raspunde la intrebare.....

      "The Aristocratic Ineptitude of Ursula Von Der Leyen 

      How the EU president’s family connections explain her rise to power—and failures using it during the pandemic.

      APRIL 30, 2021," 

      n-am nevoie , aveam raspunsul .

      Ursula e cea mai buna lidera din cati a avut UE pana acum, ma distreaza comentariile de pe aici, unii care n-au nici cea mai mica notiune economica....

      Și băsescu a avut susținătorii lui, admirator înfocați chiar. Nu mă miră că Ursula îi are pe ai ei.

      Ursula ar trebui impuscata in ceafa pentru cat de corupta si santajabila este! De afacerile cu sotul ei si cu A. Bourla (CEO Pfizer) ai auzit?

      Tu pe jigodia asta, Stalin in fusta a UE-URSS o ridic in slavi ma amaratule?  

      ce, iti iei si tu 2 euro sparti fiind un mic birocrat la UE, la Bruxelles cumva de o ridic asa in slavi?  

      Esti cumparat?

      Nu esti om liber?  

    U.E care de fapt trebuia sa fie un spațiu de libera circulație a mărfurilor, capitalului și persoanelor a devenit din păcate un lagăr eco marxist suprareglementat acaparat de forte extremiste care prin natura lor nu sunt democratice. Tocmai de aceasta este imperios necesar sa se prăbușească. Sa ne imaginam doar un moment cum fără toate reglementările stupide cele 27 de state ar fi de fapt în competiție pentru a atrage capital și Investiții. Atunci ar avea si cetățenii în mod real de câștigat și control deplin asupra celor care ii conduc.

    Atata bucurie pentru rezultatul alegerilor din Italia, vezi-Doamne o palma data neo-marxistilor din UE.

    Astept sa vad guvernare eficienta si in interesul poporului de la castigatorii alegerilor din Italia.

    Da, e adevarat ca guvernul NEALES de la Bruxelles pare ca face totul pentru a strica ideile de baza ale UE. Dar nu stiu daca italienii astia care s-au ales acum sunt parte a solutiei sau doar o problema coafata frumos. 

    1. ca sa nu astepti prea mult sa vezi ce face guvernul nou ales al italiei , vezi ce bine este chiar acum , in cele conduse de neomarxisti , olanda , franta , austria , uk, si celelalte marionete ale brxls .

      si UK este o marioneta a brxls? Parca au iesit din UE de ceva timp...

      subiectul era neomarxismul , pfff nea Vasile ....

    UE a facut ce a vrut pana acum,

    pe oamenii cu buzunarele și burta plina 

    nu-l interesa ce fac conducătorii, 

    dar acum cu criza economica si 

    scăderea nivelului de trai, se va vedea

    ce incompetenți conduc UE 

    Ursula Von Leyen este un dusman al UE... Este omul americanilor care v a distruge UE economic si energetic.. Se vede de la o posta ca toate deciziile ei sunt antieuropene... E legata de Ukraina desii nu este membra UE dar are ordin de la stapan sa se ocupe indeaproape de aceasta tara barbara dar plina de resurse naturale si teren fertil necesare SUA.. Iar UE se alege cu praful de pe toba plus dusmania Russiei....

    1. cineva molfaie sosetele puturoase ale cracanatului pitic in timp ce ma da 2 taste pe un site rusofil... doar doar pricepe cineva, vreun turmentat in coma alcoolica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb