VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%"

G.B
Miscellanea / 6 noiembrie 2021

Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă

Dacă va fi păstrat ritmul vaccinării din această perioadă, România va ajunge la 55% din populaţie vaccinată, iar împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%, a declarat astăzi la Maratonul Informării, colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit Digi24.

Gheorghiţă a mai precizat că sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel naţional de la debutul campaniei de vaccinare. Peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

"Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populaţia adultă a României care a primit cel puţin o doză de vaccin sau peste 42% din populaţia peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă şi aproape un milion de persoane care au primit deja şi doza de rapel", a spus col. dr. Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, dacă va fi menţinut ritmul actual de vaccinare, până la finalul acestui an am putea să ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

"Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populaţia eligibilă a României peste 12 ani. Aşa încât, împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%. Însă ne întrebăm în mod firesc: este, oare, suficient, acest lucru, în condiţiile în care astăzi varianta Delta este dominantă? Ne permitem să creştem rata de imunitate de grup prin îmbolnăviri, prin mii şi mii de cazuri noi, care vedem că în fiecare zi, din păcate, generează sute de decese? Ei bine, nu", a mai spus medicul.

Gheroghiţă a dat exemplul Portugaliei, o ţară în care rata de testare împotriva COVID-19 este similară cu rata de testare din România. În Portugalia, în momentul de faţă rata de acoperire vaccinală este de peste 90%, în România este de aproximativ 40%.

"Care sunt cele mai mari diferenţe? De 5,5 ori mai multe cazuri de îmbolnăviri raportate la un milion de locuitori în fiecare zi înregistrăm în România, de 17 ori mai multe internări în secţia de Terapie Intensivă şi peste 42 de ori mai mai multe decese înregistrăm în România ca urmare a acestui decalaj foarte mare al ratei de acoperire vaccinală", a explicat Valeriu Gheorghiţă, prezent în Capitală, la Maratonul Informării.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu exista imunitate de grup la 75%. Vezi Danemarca ce a renuntat la restrictii si revine.

    1. Nu doar Danemarca. Mai sunt exemple de 'imunizare' - Israel, UK, Singapore. Aceste tari au fost declarate campioane insa acum apostolii inteparii nu mai zic nimic. Zadarnicirea combaterii...

    La cata prostime exista astazi in Romania, e foarte posibil ca rujatul satanist sa aiba dreptate, in legatura cu procentul de 55%, de romani insemnati cu "serul mortii"!

    De ce nu o spuneti pe aia dreapta ;

    vaccinul te ajuta sa scapi mai usor de boala, sa nu dai ortul popii. 

    Evident exista si risc secundar si e evident e necesar un vaccin mai bun/eficient. 

    Imunitatea de "turma" NU EXISTA pentru covid, si cei vaccinati se imbolnavesc -dar scapa mai usor- si ei transmit boala mai departe.

    Daca o spuneati de la inceput asa eram toti vaccinati acum, asa cu tampenii de propaganda mai mult speriati lumea sa nu vina. 

    1. imunitatea de turma exista!

      cei care s-au infectat cu MERS (sars-cov-1 acum vreo 10 ani) inca aveau anticorpi care au recunoscut sars-cov-2 ...am citit studii serioase pe chestia asta pe populatia din Singapore.

      deci lasa vrajeala 

    acum 3-4 saptamani iOhannis dadea tarile din vestul Europei care exemple de top pentru ca s-au vaccinat in proportie de 80-95% si uite ca acum au sub control covidul

    cu bucurie in suflet observ noi si noi sperante in Italia, Danemarca, UK (!) , Belgia , Germania (!) unde au luat-o cazurile de infectari in sus DIN NOU !  

    De ce ?

    PENTRU CA VACCINUL ANTI-COVID ADUCE BOALA , O FACILITEAZA PERIODIC PRIN MECANISMELE DE SLABIRE IN CAZUL SISTEMULUI IMUNITAR, DE INDUCERE DE FLUCTUATII PANA LA DISTRUGEREA SA COMPLETA (si dependizarea voastra de prietenii de la pfizer) !  

    1. alt exemplu superb de top : OLANDA !

      Acolo marea majoritate are certificat nazist verde si peste 85% sunt vaccinati anti-covid!  

      Si ce daca?  

      De doua saptamani au decolat parabolic cazurile in Olanda!  

      Au contat vaccinul si certificatul nazist verde?  

      NU  

      Au disparut drepturile si libertatile cetatenilor in urma vaccinului anti-covid si mai ales a certificatului verde?  

      DA! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb