VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19"

S.B.
Miscellanea / 28 mai 2021

"Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a transmis, vineri, că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului Pfizer pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. "În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi", a ttansmis Gheorghiţă, informează news.ro.

"Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi", a transmis, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, odată cu această autorizare "facem încă un pas spre normalitate".

"Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal", a mai prcizat Gheorghiţă.

Acesta anunţă că în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se pot dar trebuie sa fie de acord și părinții cu un astfel de act criminal.. responsabilitatea e enorma. Putem decide fiecare pentru noi, e ok, mai greu e însă sa decidem pentru alții, pentru copii, să-i înțepăm cu seruri experimentale...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb