VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Deja suntem în scenariul în care era Italia anul trecut"

G.B
Miscellanea / 7 octombrie 2021

Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiţă a făcut încă un apel la vaccinare anti-Covid şi a subliniat că este singura cale de a depăşi valul 4 al pandemiei, care este atât de virulent din cauza variantei Delta şi duce la mii de îmbolnăviri zilnic. România e în acest moment în scenariul în care era Italia în primele luni ale pandemiei, a spus el, referindu-se la faptul că spitalele sunt copleşite de numărul de pacienţi care au COVID. Medicul a afirmat că ridicarea restricţiilor a contribuit la rata mică de vaccinare, potrivit Digi24.

Întrebat cât de departe este România de ce s-a întâmplat anul trecut în Italia, Gheorghiţă a răspuns: "Îmi e teamă că deja suntem în acest scenariu. E cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, copleşite de pacienţi cu Covid, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, arsurile, accidentele rutiere".

Este o situaţie extrem de complicată, iar valul 4 e agresiv, a mai spus medicul.

În ceea ce priveşte evoluţia campaniei de vaccinare şi scăderea ritmului de vaccinare vara, Gheorghiţă a afirmat că sunt mai multe motive pentru care s-a ajuns aici: "Vorbim de un procent mare de persoane ezitante, procent de persoane pentru care informaţiile false transmise au avut un impact. Ridicarea restricţiilor a contribuit la demotivare. Cu atât mai mult cu cât situaţia epidemiologică era una foarte bună."

"Să nu ne lăsăm păcăliţi de informaţii din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte şi nu ştim cine sunt. Să nu lăsăm garda jos.

Să înţelegem că dacă nu rămânem solidari şi nu respectăm măsurile de prevenţie, va fi extrem de complicat să depăşim acest val 4.

Putem creşte cât vrem numărul de paturi al ATI, să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi aşa câştigată.", a fost apelul lui Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a subliniat că trebuie limitat numărul de cazuri care apar zilnic şi că acest lucru se poate face prin respectarea regulilor de igienă, purtarea măştii, distanţare socială, dar mai ales prin vaccinare.

"Ne uităm la toate sistemele de sănătate mult mai performante decât al nostru, toate au fost depăşite de numărul de cazuri. Delta generează mii de cazuri pe zi.

Fără respectarea măsurilor de prevenţie, a regulilor - igienă, mască, distanţarea fizică şi vaccinare nu putem câştiga această lupta.

Dacă ne uităm la raportările zilnice - poate sunt persoane pe care azi nu le cunoaştem, dar mâine pot fi cei dragi nouă, rude, prieteni.

Fiecare persoană care azi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli să poată fi internaţi în spitale, va lăsa un pat liber pentru ei.

Dragi români va rog să aveţi încredere în noi, în medici, indiferent de situaţia pe care o avem azi în România", a transmis medicul.

Valeriu Gheorghiţă a dat ca exemplu situaţia din Marea Britanie, afirmând că datele publicate de Institutul de Sănătate Publică arată că prin vaccinare s-au evitat 127.000 morţi din cauza Covid, 250.000 de internări şi peste 24 de milioane de îmbolnăviri.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. se testeaza agresiv in numar tot mai mare pentru a cauta infrctati cu lumanarea si a umfla statisticile , toate astea impreuna cu propaganda funebra pentru a se vaccina lumea . o propaganda gretoasa am vazut la antena 3 pe muzica trista la vioara . cred ca le-a intrat bani , ca badea si gadea iar au inceput sa faca spume , gadea chiar s-a sters de transpiratie inainte de a anunta apocalipsa . banul te dezumanizeaza si te face ridicol !

    1. evita antena 3... din tv-ul meu curge levigat (zeama scursa de la gunoi) cand din greseala dau pe antena 3 ... e neplacut.

      trec pe la toate , dar nu rezist mai mul de 5 ' e peste tot la fel , propaganda ,care se inteteste vizibil ,cand le intra o transa noua de bani la tonomate .

      da... eu mai folosesc televizorul doar pt ca i-am bagat un cablu hdmi conectat la laptop ... ma mai uit si eu la un film in format home cinema...

      la stiri nu ma mai uit... imi vine greata fizic .... adeseori am avut nevoie de ceai contra colicilor hepatice pe fond de stres dupa stirile cu Andreea Esca (de la televiziunea aia isterica , distructiva si anti-romaneasca).  

    Gheorghiţă, baiatule rujat, de ce nu te-oi face tu, autor de scenarii horror?

    1. Valeriu are buzele rosii de la valeriana consumata. HYPER rau baiatu asta

    Este meritul vostru, a celor care ati luptat pe acest front. Romania esuata, vaccinarea esuata, buzunarele voastre pline.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb