VASILE DÎNCU: "Procentul românilor reticenţi faţă de vaccinarea anti-COVID s-a dublat, în doar un an şi jumătate"

S.B.
Miscellanea / 22 ianuarie 2022

"Procentul românilor reticenţi faţă de vaccinarea anti-COVID s-a dublat, în doar un an şi jumătate"

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că studii sociologice realizate la nivel naţional indică faptul că procentul românilor care se arată reticenţi faţă de vaccinarea anti-COVID s-a dublat, în doar un an şi jumătate, informează news.ro.

Sociologul consideră că această creştere este şi efectul unui război hibrid care are rolul de a creşte neîncrederea populaţiei în autorităţi şi în Uniunea Europeană.

"Din ceea ce am studiat eu, în ultima vreme, nu numai în calitatea mea de ministru al Apărării, dar şi ca profesor universitar, ca şi conducător de doctoranzi în zona comunicării şi a informării de masă, se poate observa că în ultima vreme s-au produs modificări importante, chiar în opinia publică din România, ca parte a unui război hibrid din partea Rusiei şi a altor agenţi de influenţă de genul acesta, statali, non-statali, civili şi v-aş da un exemplu, pentru ca să nu vorbesc despre teorii. Dacă, să spunem, în ceea ce priveşte reticenţa la vaccinare aveam la începutul perioadei, într-un studiu sociologic, pe eşantion naţional serios, avea în jur de 20% dintre oameni care contestau cumva vaccinarea, unii erau nehotărâţi, alţii voiau dovezi în plus, într-un an şi jumătate, de când am făcut studiul, studiile făcute recent arătau o reticenţă aproape de 50%. Era o parte din acest efect, nu totul, dar o parte din această dinamică a neîncrederii în vaccin şi în statul român care articulează o asemenea strategie provine şi dn social media, provine din organizări ale războiului hibrid, după părerea mea. Neîncrederea în autorităţi, apoi neîncrederea în Uniunea Europeană sunt indicatori pe care, dacă îi privim cu atenţie, fac parte din războiul hibrid", a declarat Vasile Dîncu, sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24.

El susţine că un astfel de fenomen s-a observat şi în alte ţări europene şi că un astfel de fenomen s-a observat şi din alte studii.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu (sociolog) (...) afirma : " se poate observa că în ultima vreme s-au produs modificări importante, chiar în opinia publică din România, ca parte a unui război hibrid (care are rolul de a creşte neîncrederea populaţiei în autorităţi şi în Uniunea Europeană) din partea Rusiei şi a altor agenţi de influenţă de genul acesta, statali, non-statali, civili. "

    Razboi hibrid bazat pe comunicare ????  

    Vai de capul meu si de pacatele mele ! ...  

    Deci eu sau Cristian (atunci cand posta) sau STATY sau emil sau altii care posteaza ... noi suntem agenti, nu ? Ai Rusiei ! :) ....  

    Mai, sunteti jenanti cu explicatii de genul asta! :) Sa mi se usuce mainile si gura daca am luat un ban de la cineva sau daca am vreun sef care sa ma coordoneze in eforturile mele DE SALVARE A POPORULUI ROMAN DE LA INOCULAREA DE TOXINE aparent sub masca serului anti-covid!  

    Atat de incompetenti pe comunicare sunteti incat avand in vedere ca nu ati performat pe segmentul de comunicare (avand infinit mai multe resurse decat niste amarati de civili in demersuri pro bono de salvare a Romaniei , din fata unor calculatoare personale) ... acuzati niste oameni cinstiti ca ... (Doamne fereste!) poarta un ....RAZBOI HIBRID !?!?!?!?  

    Am ramas uimit in fata acestor concluzii!  

    Daca nu aveti performeri pe partea de comunicare, un stat istet contacta comunicatorii si le facea o oferta contractuala de angajare ca si comunicatori ... nu incepea sa raspandeasca zvonuri si fake news cum ca... ar fi agenti ai unui razboi hibrid de origine rusa! :)  

    M-am spart de ras cu povestea asta...  

    Si toti romanii carora le-a murit cate un prieten (cazul meu- prietenul meu cel mai bun, Dan, murit in urma unei crize de miocardita acuta la varsta de 42 de ani) sau vecin sau coleg de serviciu .... sau poate au ramas handicapati sau dependenti de medicamente si servicii medicale dupa serul magic anti-covid ... si aia sunt agenti ai Rusiei ??????  

    Doamneee fereste! :)))  

    1. stiam eu ca esti agent, agentule!

      agentul 00patrunjel !

      :P 

      te dispretuiesc ca esti bancher

      te iubesc pentru cat te-ai zbatut sa ajuti oamenii sa nu se sinucida cu vaccinul covid

      bravo omule! 

      „O veste cumplită! A murit colegul nostru, senatorul USR de Sălaj, Cosmin Cristian Viașu. Un om sufletist, aplecat spre cei în suferință, s-a stins fulgerător aseară în urma unui infarct.

      Dumnezeu să-l odihnească și să mângâie familia sfâșiată de durere!”, a scris Emanuel Ungureanu 

       

      Iar USR transmite "Anunţăm cu tristeţe că senatorul USR de Sălaj Cosmin-Cristian Viaşu a încetat din viaţă, în urma unei lungi suferinţe. Cristian Viaşu a fost membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, precum şi în Comisia pentru cultură şi media. Cristian Viaşu avea 45 de ani" 

      Lunga suferinta si infarct? Cineva minte prin omisiune. A devenit tabu sa mai spui infarct in aceste zile. Mai ales in contextul reticentei fata de vaccinuri. 

    Apropo de dezamăgirea in UE, sa nu uitam că marea liberalizare a energiei a fost făcută și pentru că România avea infringement de la UE. Și, desigur, marii noștri negociatori nu au putut nici în criza maxima să poată obține o extensie.

    Calitatea unor lideri se vede și în stare de criza. Cred că poporul face o evaluare corecta. Întrebarea e: va face cineva un pas în spate? Desigur că nu. 

    de ce nu vb de mass formation psychosis ce se propaga in economii? (intre oameni)

    se inceara un sift fortat de la “perioada de aur” la “perioada depresiva”... 

    s e m n co c ret  

    Reticenta a ,,crescut" alimentata de reactiile adverse ale vaccinurilor, mai mult sau mai putin ,,rare" (ha-ha), in mare parte neraportate, care au ,,daruit" boli noi sau au reactivat altele, vindecate candva.

    1. Care este sursa pentru aceste informatii?

      Statisticile oficiale din diferite tari. 1 din 1400 de vaccinati a completat un raport de efect advers GRAV in Elvetia. Multumit?

    Auzi tu ce sesizează ditamai conducătorul de doctoranzi:))

    Ca reticenta romanilor (bravo lor !) la vax se datorează maicii Rusia. 

    Mai draga prof univ dr docent, chiar așa, fără jena pentru astfel de declarație penibila?

    Cica război hibrid. Rusia manipulează europenii sa nu se vaccineze ca sa moara în masa sau ce? 

    1. e un bou Dincu

      declaratia asta e ca aia a lui Citu ca cei care vorbesc vaccinul de rau si nu se inteapa ca drogatii la fiecare 3-6 luni sunt ...TERORISTI !  

      va mai aduceti aminte celebra declaratie?  

      niste tampiti toti astia 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb