Vasile Lupu vrea să fie primarul Iaşiului

NARCISA UNGUREANU
Ziarul BURSA #Politică / 9 martie 2004

Iniţiatorul legii care îi poartă numele promite că se retrage din politică dacă Acţiunea Populară nu obţine măcar 5% din voturile ieşenilor

Vasile Lupu, fost deputat PNŢCD în legislatura trecută, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi, intrînd în cursa electorală ca reprezentant al partidului Acţiunea Populară, informează Agenţia "DS Press". Asemenea contracandidaţilor săi, Vasile Lupu s-a lansat în lupta pentru primăria ieşeană avan-sînd un set de promisiuni (mai mult sau mai puţin realiste), dintre acestea nelipsind tradiţionalul angajament de a eradica ilegalităţile şi corupţia exis-tente la nivelul administraţiei locale şi de "a-i reda Iaşiului strălucirea de altădată". "Marcăm un nou început în municipiul Iaşi, capitala istorică a Moldovei şi centru universitar. Mă angajez public că nu voi abandona Iaşiul pe parcursul mandatului meu de primar şi nu voi fi şantajabil. Nu există un singur cetăţean cinstit în România care poate spune că a fost nedreptăţit de Vasile Lupu. Nu voi tolera ilegalitatea şi abuzul, şi nici mizeria sau dezordinea. Nu voi accepta şpaga în Primărie. Cînd funcţionarii iau şpagă, primarul este fie complice, fie incompetent", a precizat fostul lider ţărănist în cadrul unei conferinţe de presă.

Primul dintre planurile îndrăzneţe pe care Vasile Lupu şi le-a propus să le realizeze este acela de a cîştiga adeziunea unui segment cît mai mare din electoratul ieşean, un procent mai mic de 5% din voturi fiind de neconceput în viziunea candidatului AP. "Dacă nu obţin împreună cu partidul pragul minim de 5%, mă voi retrage din politică definitiv. Asta înseamnă că ieşenii nu mă înţeleg, ori eu nu înţeleg politica", a afirmat domnul Vasile Lupu. În ceea ce priveşte concurenţa acerbă căreia va trebui să-i facă faţă în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Iaşi, fostul lider ţărănist a explicat pueril că adversarii săi reali nu sînt contracandidaţii susţinuţi de celelalte partide ci "minciuna, banii murdari şi calomnia". "Voi opta pentru o campanie electorală curată, fără atacuri sub centură, aşa cum s-a obişnuit să procedeze cea mai mare parte a clasei politice din România", a adăugat domnul Vasile Lupu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb