VICEPREMIERUL SORIN GRINDEANU: "Bugetul statului nu poate să acopere tot timpul minusul pe care îl înregistrează Metrorex"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 2 august 2022

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Metrorex a solicitat o rectificare bugetară pozitivă de 700 milioane lei

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat, ieri, că nu mai acceptă ca Metrorex să aştepte de la bugetul statului să îi acopere toate pierderile financiare, deoarece nu este corect pentru cetăţenii din alte zone ale ţării.

"M-am săturat ca orice disconfort pe care îl au bucureştenii din cauza acestei companii să fie folosit ca un fel de mijloc de presiune asupra Ministerului, asupra Guvernului, pentru a veni de fiecare dată cu bani ca să astupăm anumite găuri de la Metrorex. Nu asta este soluţia. Soluţia este ca acolo să existe un plan foarte bine pus la punct legat de management, de cum vor arăta toţi indicatorii economici, fiindcă bugetul statului nu poate să vină de fiecare dată să acopere minusul pe care Metrorex îl are. Am mai spus: de ce nu se plăteşte din bugetul statului transportul public la Iaşi, Cluj sau Timişoara? Eu sunt deschis să discut cu Primăria Municipiului Bucureşti ca transportul public să fie în totalitate în administrarea Capitalei, iar legea poate fi modificată în acest sens. De ce să plătească un moldovean pentru metroul din Capitală? Ştiu că supăr bucureştenii, dar nu e corect. Vinerea trecută a fost termenul de la care au început să curgă cele 30 de zile pentru depunerea de cv-uri pentru selecţia pe OUG 109/2011 la cinci companii, printre care se numără şi Metrorex. Mă aştept de la viitorul consiliu de administraţie şi de la viitorul director general ca aceste practici legate de sumele de bani care se aşteaptă de la bugetul statului să se diminueze şi să se elimine în timp. Ca să închid, aproximativ 700 milioane lei au cerut cei de la Metrorex pe diverse capitole, inclusiv subvenţie, la rectificarea bugetară. Din suma pe care o vor primi la rectificare, nu se va duce niciun ban către majorarea salarială", a declarat Sorin Grindeanu, minitrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Referitor la actuala problemă a Metrorex privind plata contractului de mentenanţă, care a dus la o frecvenţă mai redusă în trafic a garniturilor de metrou, vicepremierul a precizat că problema îşi are o parte din rădăcini anul trecut când compania de stat nu a avut bugetul aprobat.

"E singura companie din coordonarea Ministerului Transporturilor care nu a avut buget, iar efectele se văd şi anul acesta. Apoi, un contract aşa de prost, din punctul de vedere al celui cu care s-a semnat, a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani în condiţiile în care nu au apărut peste noapte la Metrorex. Tot timpul au fost anumite întârzieri la plată. Asta nu înseamnă că Metrorex nu trebuie să se ţină de termenii acelui contract", a concluzionat Sorin Grindeanu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. > Apoi, un contract aşa de prost, din punctul de vedere al celui cu care s-a semnat, a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani [...] Asta nu înseamnă că Metrorex nu trebuie să se ţină de termenii acelui contract

    Aha, deci contractul e si prost e si pe 15 ani dar trebuie respectati termenii. 

    Pro tip: radiati Metrorex si distribuiti asociatilor (adica statului romani) bunurile. Apoi reinfintati Metrorex 2.0 daca nu stiti cum sa scapati de un contract pagubos pe 15 ani. 

    Faceti 5 lei calatoria la metrou.

    Metrorexul nu trebuie sustinut din banii statului. Corect!

    Din pacate toata discutia e de tip praf in ochi, specialitatea casei (parlament, guvern) de cel putin 1 an! 

    1. Dacia produce l mioveni dar plateste impozite la bucuresti. Petrom produce in toata tara, dar plateste la bucuresti. De ajuns cu Bucureștiul asta care spoliază întreaga tara! Impozitele sa fie plătite localităților in care se produce, nu aia matinal bucuresti, dar strângem din toata tara! De ce sa plateasca Moldova, Oltenia sau Transilvania pentru bucuresti? Niste îmbuibați. Daca impozitele ajung in localitățile inde se produce, sa vezi atunci datorii la Metrorex si alte tovatoare de bani…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb