VICTOR PONTA:  "Dacă există sprijinul partidului, sunt pregătit să candidez pentru funcţia de preşedinte"

Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2014

"Dacă există sprijinul partidului, sunt pregătit să candidez pentru funcţia de preşedinte"

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a afirmat, ieri, că le-a spus colegilor săi din Comitetul Executiv al partidul că este gata să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, dacă îl susţin în acest demers.

Domnia sa a spus, potrivit Agerpres: "Eu le-am spus colegilor mei că, dacă există sprijinul lor, sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijinul pentru a candida la funcţia de preşedinte. Domnul Mircea Geoană a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, că, dacă voi candida eu, mă va sprijini. Şi apreciez acest sprijin. După ce luăm această decizie în data 1 august, după aceea trebuie să avem o discuţie foarte clară cu aliaţii noştri - UNPR şi PC - pentru că va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide şi (...) pregătim proiectul de ţară'.

Orban: "Cei care pleacă din PNL nu fac altceva decât să sprijine candidatura lui Ponta la Preşedinţie"

Toţi cei care pleacă din PNL nu fac altceva decât să sprijine candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţie, a afirmat ieri vicepreşedintele liberal Ludovic Orban. El i-a criticat pe cei care "'dezertează'' şi a susţinut că scopul acestora este "'să găsească protecţie": "Cred că niciun subiect nu trebuie evitat (...). Astăzi (n.r. ieri) din PNL şi-au prezentat demisia mai mulţi deputaţi ai partidului. (...) Cei care pleacă din PNL nu pleacă la Tăriceanu, ci pleacă la PSD. Bătălia pentru România stă să înceapă. Este o bătălie în care cetăţenii români vor avea de hotărât dacă acceptă să stea îngenunchiaţi în faţa baronilor PSD sau vor o Românie democratică, fără corupţie, care să se dezvolte la nivelul ţărilor europene. Toţi cei care pleacă din PNL nu fac altceva decât să sprijine candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României. Nu reprezintă nimic altceva decât coloana a cincea a lui Victor Ponta, care din fericire pleacă din PNL înainte de a începe bătălia".

El a subliniat că PNL va ieşi întărit în urma acestor dezertări şi mult mai coerent în bătălia pe care o va avea de dat împotriva lui Victor Ponta, subliniind că este foarte greu să intri în bătălie atât timp cât ai oameni în partid care pot să treacă de partea duşmanului.

Orban a prezentat, în opinia sa, motivele celor care au plecat din PNL: "Unii dintre ei îşi caută protecţia la Victor Ponta împotriva justiţiei care îi anchetează, este cazul domnului Chiţoiu, domnului Silaghi şi cazul altor deputaţi cărora nu vreau să le fac publice numele astăzi, dar este vorba de încă doi deputaţi care de fapt fug de justiţie în faţa procurăraşului cel viteaz Victor Ponta. Alţii pleacă pur şi simplu pentru că sunt rentieri ai PSD şi pentru că au promisiuni să-şi menţină rentele PSD dacă vor pleca din PNL. Există şi unul, doi colegi care pleacă pentru că sunt trădători de profesie, mă refer la domnul Stănişoară şi la domnul Cupă. Stănişoară chiar a primit funcţia de de vicepreşedinte când a venit în PNL, numai că lipsa lor de caracter îi determină să mai trădeze încă o dată după un lucru foarte bine cunoscut, şi anume că cine trădează o dată, trădează şi a doua oară, şi a treia oară, şi a patra oară.

Demisii în PNL

Deputatul Ion Cupă, al zecelea care părăseşte PNL pentru a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu, susţine că partidul aşa cum îl ştiau cu toţii nu mai există, după ce conducerea PNL ar fi abandonat identitatea, istoria şi tradiţia prin deciziile luate în Congres. Deputatul contestă deciziile Congresului PNL prin care s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL.

Duminică, şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres "s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat" şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu.

Şi deputatul Daniel Chiţoiu a anunţat, ieri, că şi-a dat demisia din PNL deoarece este nemulţumit de deciziile luate la nivelul Congresului PNL, prin care s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL, susţinând că partidul este "stăpânit de haos" şi a devenit un teren de bătălie între Antonescu şi Iohannis.

Tot ieri, deputatul liberal de Sălaj Mirel Taloş a anunţat că demisionează din PNL şi că îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu în viitorul partid pe care îl va înfiinţa acesta.

Vanghelie a anunţat în CExN de la Orăştie că îşi înscrie candidatura la preşedinţia PSD

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat, ieri, în şedinţa informală a CExN de la Orăştie, că îşi înscrie candidatura la preşedinţia PSD, el anunţând şi intenţia de a candida în 2016 la Primăria Generală a Capitalei, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax. Sursele citate au arătat că în reuniunea CExN s-a discutat despre organizarea unui congres de alegeri în PSD în luna februarie 2015.

Aceleaşi surse au menţionat că Vanghelie a luat cuvântul şi a anunţat că doreşte să candideze la preşedinţia PSD, la acel congres.

Totodată, Vanghelie a exprimat şi intenţia de a candida în 2016 la Primăria Generală a Capitalei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-ar putea ca candidatul care este (nu am pus virgula, voit) sa si castige. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb