Vienna Insurance Group confirmă un an financiar 2023 de mare succes

T.B.
Bănci-Asigurări / 24 aprilie

Vienna Insurance Group confirmă un an financiar 2023 de mare succes

Rapoartele Vienna Insurance Group (VIG) privind anul financiar 2023, publicate astăzi, confirmă datele preliminare comunicate la 12 martie 2024: creştere puternică pe toate segmentele şi liniile de business, creştere semnificativă a profitului şi o poziţionare clară ca numărul unu în regiunea ECE, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Succes prin diversitate

Fiind un grup care cuprinde peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări, VIG se bazează pe spiritul antreprenorial local, conform sursei. Potrivit comunicatului, "Diversificarea noastră în ceea ce priveşte pieţele, mărcile, produsele şi canalele de distribuţie ne permite să fim în permanenţă extrem de aproape de clienţii noştri şi ne oferă o mare flexibilitate. Este un atu care se reflectă clar şi în rezultatele noastre şi ne permite să avem o perspectivă pozitivă pentru anul 2024", spune Hartwig Löger, Preşedintele Consiliului Director al Vienna Insurance Group. Veniturile din asigurări au fost de 10,9 miliarde de euro (+12%) în 2023, iar profitul înainte de impozitare a crescut la aproximativ 773 de milioane de euro (+32%). Datorită acestei evoluţii extrem de bune a businessului şi ratei solide a solvabilităţii, de 269%, echipa de conducere a VIG va propune la Adunarea Generală Anuală din 24 mai 2024 majorarea dividendului de la valoarea de 1,30 euro pe acţiune din anul precedent, la 1,40 euro pe acţiune. Toate informaţiile privind rezultatele financiare pot fi găsite online în Raportul Anual al Grupului intitulat "Valoare adăugată prin diversitate", arată datele companiei.

Model de afaceri bazat pe sustenabilitate

Diversitatea Grupului generează, de asemenea, valoare adăugată din punct de vedere al sustenabilităţii şi este consolidată permanent ca parte integrantă a modelului de afaceri, informează sursa. Programul de sustenabilitate VIG 25, care acoperă întregul Grup, urmăreşte atât obiective de mediu, cât şi obiective sociale. Hartwig Löger despre strategia de sustenabilitate a VIG: "Pe lângă obiectivul nostru de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în domeniile managementului activelor, subscrieri şi operaţiuni la zero emisii nete până în 2050, acordăm o mare importanţă şi aspectului social al sustenabilităţii, adresându-ne astfel clienţilor, angajaţilor şi societăţii în ansamblu. De 200 de ani, Grupul nostru este un promotor al responsabilităţii sociale şi solidarităţii. Programul VIG 25 ne permite să abordăm temele actuale pentru a contura agenda viitorului." Raportul de sustenabilitate al VIG este disponibil şi poate fi descărcat începând de astăzi. Titlul său, "Diversitate cu valoare adăugată", se aliniază cu cel al raportului anual, subliniind astfel interconexiunea dintre priorităţile strategice ale VIG, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. VIENA, omv, Raiffeisen....adică toți mulgatorii din interior Schengen

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb