Viking, afaceri de 180 milioane de euro, anul trecut

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 16 iulie 2015

Viking, afaceri de 180 milioane de euro, anul trecut

Compania austriacă Viking a anunţat o creştere de 16,5% în 2014, atingând o cifră de afaceri record de aproximativ 180 milioane de euro, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Compania Viking este un producător specializat în industria de întreţinere a spaţiilor verzi, fiind parte a grupului german STIHL.

În România Viking este distribuit prin reţeaua STIHL, produsele sale fiind comercializate în cele peste 300 de magazine ale dealerilor STIHL. "La nivel local am obţinut o creştere a business-ului pe zona de utilaje dedicate întreţinerii spaţiilor verzi, în 2014 situându-ne undeva la peste 32% faţă de 2013. Creşterea s-a datorat în principal îmbunătăţirii distribuţiei produselor VIKING şi expunerii în magazinele reţelei. De altfel, acest upgrade în distribuţie şi expunere s-a operat şi pentru utilajele STIHL", declară Ioan Mezei director general STIHL România.

"La mijlocul acestui an ne aflăm cu brandul Viking cu 10% peste anul trecut, iar ţinta noastră este să menţinem trendul crescător al vânzărilor până la sfârşitul anului. Piaţa utilajelor de întreţinere a spaţiilor verzi se dezvoltă timid în ţara noastră şi, în general, funcţionează în tandem cu sectorul construcţiilor de case. Uitându-ne la evoluţia rezidenţialelor din ultimul an, cel mai probabil este că o creştere generală mai consistentă a pieţei noastre se va produce în cursul anului viitor", precizează Ioan Mezei.

În prezent piaţa uneltelor de grădinărit se situează la aproximativ 15 milioane de euro, potrivit companiei.

Compania VIKING a fost înfiinţată în 1981, din 1992 devenind parte din grupul german STIHL. VIKING produce în Tirol, Austria, echipamente destinate industriei de peisagistică şi grădinărit ca: maşini de tuns iarba, tractoraşe de tuns iarba, motocultoare, tocătoare de grădină etc.

STIHL este o afacere de familie originară din Germania, fondată în 1926 de către Andreas STIHL. Veniturile grupului în 2014 au fost de 2,98 miliarde de euro, în creştere cu 5,9% faţă de 2013. STIHL numără 14.297 de angajati şi deţine 6 fabrici. STIHL România este o companie deţinută 100% de firma mamă şi a fost înfiinţată în 1997. În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb