Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV

G.B
Anticorupţie / 14 septembrie 2021

Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc (68 de ani) a fost condamnat definitiv astăzi de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acelaşi dosar, Laura Georgescu, fosta şefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare. Gheorghe Ştefan Pinalti a primit o sentinţă de 4 ani şi 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga (fostă membră CNA) - 3 ani de închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă muncă în folosul comunităţii la ADP, potrivit G4media.

Curtea de Apel a menţinut majoritatea sentinţelor date în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti şi a majorat sentinţa pentru Gheorghe Ştefan Pinalti, fost lider PDL şi primar al oraşului Piatra Neamţ.

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai influenţi lideri PSD de la înfiinţarea partidului şi până la retragerea sa de pe prima scenă a politicii. A fost vicepreşedinte PSD din 1992 până în 2004 şi negociatorul-şef al partidului cu restul clasei politice. În anii 90 a fost primar al Bacăului şi prefect, precum şi secretar general al Guvernului.

Acuzaţiile procurorilor

În acest dosar, Laura Georgescu este acuzată de două infracţiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale).

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.

Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in 2,3 luni este inapoi in vila sa . legea este facuta special pentru hoti in general si pentru hotii batrani in special . din cei trei ani , incep sa se scada , ca-i batran , ca s-a mai balacit in piscina lui , adica arest la domiciliu , ca-l doare burta etc si apoi o sa-l vedeti , adica o sa auziti , ca-i pe la monaco , acolo unde isi pierd timpul smecherii care au belit Romania .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb