Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

G.U.
Politică / 18 mai 2021

Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă este viitorul consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu, potrivit Antena3.

Consilier de Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde, este funcţia de care Viorica Dăncilă o va ocupa la Banca Naţională Română.

Fostul premier urmează să înceapă programul de la data de 1 iunie, notează sursa citată.

Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Fostul premier PSD şi candidat la alegerile prezidenţiale va ocupa în cadrul BNR funcţia de consilier pe strategia de sustenabilitate şi energie verde.

Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informaţiilor G4Media.ro.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA.

De remarcat că Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR - ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea - trebuie avizată de Banca Centrală Europeană, informează G4Media.ro.

Pe de altă parte, tot Dăncilă a semnat celebra OUG 114 din 2018 care a introdus suprataxarea sistemului bancar, o măsură criticată dur la acel moment de conducerea BNR.

Opinia Cititorului ( 68 )

  1. La ce îl consiliaza ???

    1. La energie verde, scrie mai sus...

      Nu SUA ci Romania este tara tuturor posibilitatilor.

      Nu inteleg de ce mai exista discutiile pe marginea educatiei din moment ce oricum pregatirea nu conteaza la noi.  

      Mai bine ministerul invatamantului ar discuta despre cum s-ar putea tipari si distribui diplomele mai usor ca sa aiba tot romanul o diploma si sa fim cea mai "disteapta" tara din lume. 

      Institutiile statului au nevoie de prosti iar invatamantul le furnizeaza materie prima din belsug. 

      De ce ar mai invata un elev din Romania daca un inginer sau un profesor castiga cat jumatate din salariul soferului STB sau al angajatului de la metrou iar in institutiile statului, pe posturi foarte bine remunerate, nu se cere pregatire ci doar diplome? 

      Mai bine se taraste in scoala, apoi face un liceu ordinar dupa care o facultate obscura (sunt facultati unde nu a fost necesara nici macar prezenta la examene pentru a le trece!!!), dupa care rezolva tata, mama, unchiul sau amantul angajarea la stat pe un loc caldut. Apoi ne miram ca nu angajatii statului nu sunt in stare sa faca un plan ordinar (pana la urma) de tipul PNRR-ului. 

      Trebuie facut ceva cu toata Cloaca asta ordinara de la stat pentru ca romania muncitoare si cinstita nu mai poate duce in carca toata aceasta cloaca.

      Ai dreptate. O cireada mare. Primul pas a fost facut prin elimunarea lui vladut voiculescu. Speram sa urmeze restul adica ghinea, turcan, clotilda, bulai etc.

      si uite cum o mai veche vorba: "ai carte ai parte" se transforma in zilelel noastre in : ai carte n-ai parte"

      Gresesti! Primul pas a fost facut prin eliminarea lui Iliescu, a lui Nastase, a lui Vacaroiu si a altor mari si ilustrii gropari ai tarii.

      Al doilea pas, prin eliminarea lui Basescu (toti astia avand aceeasi obarsie - Frontul Salvarii Nationale - o mare ciuma formata din comunisti, oportunisti si hoti) .

      Al treilea pas, a fost facut prin eliminarea marii cirezi de hoti conduse de Dragnea, Dancila si alti PSD-isti care si-au batut joc de bani si care au umplut sistemul bugetar de functii multe, bine platite si incadrate cu cumetrii membrilor PSD la care se adauga incadrarile din administratia locala, salariile neplafonate de acolo (tot PSD-ul a dat drumul la jaf si acolo) si contractele cu dedicatie alocate firmelor de partid.. Acolo sunt banii nostri, inclusiv ai tai, capsomanule! 

      se vede ca bati cămpii

      Comentatorul de la 1.2 a zis (corect) ca pregatirea nu conteaza si ca trebuie facut ceva cu cloaca. I-am dat dreptate si am remarcat ca am scapat de un ghiolban vasile/vlad/voiculescu. Nu are pregatire, e prostalau, pus de distrugere. La fel ca alti banditi din gasca lui, este pui de securist. Probabil esti userist cu ciucuri si intelegi mai greu.

      Gresesti moshule. Primul pas a fost facut prin indepartarea grupului pauker, luca etc. Problema este ca au aparut alti venetici care pe langa faptul ca fura, va mai si aburesc de nu mai stiti pe ce lume sunteti. Banii tai sunt la firma aia unde era mare sefa clotilda, firma care vegheaza autostrada Bechtel.

      Dar de Mugurel, care i-a nasit pe toti nu spui nimic? Asta este subiectul....Securistul Mugur Isarescu, care o alege pe Dancila. Pe asta nimeni nu l-a putut schimba de 30 de ani. Interesant nu? Oare cine trage sforile in Romania?

      O PRECIZARE:

      HOTIA ECONOMICA A FOST DE LA BUN INCEPUT CONTROLATA IN TANDEM DE FOSTII SECURISTI CU CEI DIN FRONTUL SCUFUNDARII NATIONALE! 

    Manole, vreau și eu un post de consilier. Dacă tuta asta este în stare, eu de ce nu aș fi? Cum poți să o angajezi pe sluga sau sclava lui Dragnea pentru o asemenea funcție? Cât minte de bibilică trebuie să ai ca să faci așa ceva? Sau poate că e vreo înțelegere cu ăia din PSD privind excepția ridicată la CCR. Dorneanu și gașca vor admite excepția de neconstituționalitate ridicată de Manole în dosarul privind colaborarea cu SECU, iar Manole s-a executat angajând-o pe coana Veorica.

    1. ...

      ...

      ...

      stii de ce nu esti tu in stare si ea da ? pentru ca tu nici sa scrii cuvantul politehnica nu poti , daramite s-o mai si faci , iaca de asta !

      bai!

      ia incetati!  

      ca si la alte articole am vazut covoare de injuraturi.

      nu va mai balacariti aici.  

      N-ai inteles nimic !

      Fara Dancila, Iohannis, Orban Catzu si toata gasca PNL/USR-PLUS erau in opozitie, iar PSD, la guvernare, cu sprijinul neprecupetit al UDMR...! 

      Il invata gramatica ,de-aia a angajat-o,ce treaba ai tu?Cine se pricepe mai bine ca ea la asa ceva?!

      O mutare mishto a lu' manole. A pus-o consilier la caterinca pe veo, toti fraierii sar la cap si ii injura pe manole si mai ales pe veo iar in acest timp, retardatul ala nu reuseste sa finalizeze PNRR, ceilalti din gasca fura de rup si nimeni nu zice nimic.

      Decât politehnică, mai bine supercalifragilisticexpialidot ion. Sau drosophila melanogaster.

      Dancila s fost angajata consultant la BNR prin sprijinul viceguvernatorului Leonardo Badea. Acesta i-a intors serviciul pentru faptul ca a fost sustinut de Dancila in 2019 sa obtina sinecura de viceguvernator la BNR. Functia de viceguvernator BNR e mai bine platita decat cea de presedinte ASF pe care Leonardo Badea a parasit-o fara regrete.

      E mișto în țara asta

      A ANGJAT-O DEGEABA DACA NU O IA SI DE NEVASTA!

      SI IN ACEST FEL ESTE LEGALIZATA TOATA AFACEREA! 

    ISARESCULE PACAT DE TINE

    dovedesti inca odata ca esti o veritabila coada de topor! 

    asa cum ai debutat in mediul social tot asa o vei parasi! 

    coada de topor  

    informator jegos!

    rusine!!! 

    1. cum crezi ca se explica 30 de ani de continuitate la BNR ?!!?!??

      CUM?  

      prin faptul ca e asa cum e 

      Dar de ce pacat de el? Aveai asteptari de la securistul cel mai vechi intr-o functie publica?

      Asta trage sforile de 30 de ani in interesul natiunii, de-aia suntem unde suntem. Restul, politicienii sunt nimicuri in comparatie cu Ceausescu 2, zis Manole Mugur... 

    ...

    1. Cate parere, felicitari d nei Viorica D merita postul

    e prea de tot... e mult prea de tot

    eu daca trimit CV la BNR nu se uita la mine nici pentru pozitii de mabager birou intr-o regionala .... si analfabeta asta devine consilier pe strategie la BNR ?!?!?!?  

    ok , e prea de tot: luati si notati mail-ul in vederea umplerii frigiderului cu carne dlui Mugur Dragos Tolici , Director Directia Resurse Umane BNR (un tampit care freaca duda in BNR din 2007 pana in prezent)  

    spuneti-i gandurile voastre calde si apreciative in cazul acestei NUMIRI POLITICE : 

    mugur punct tolici arond bnro punct ro  

    dati-i in gura  

    1. e-mail-ul d-lui Isarescu e usor de ghicit ... nu ? :)

      rugati-l sa nu asculte de strategia d-nei ... ajunge leul romanesc mai ceva ca moneda botswanei 

      cand dati mail lui nea Tolici , tartorul sef de la HR BNR, puteti sa ii comunicati ca ORICINE DIN TARA ASTA E MAI BUN DECAT D-NA RESPECTIVA!

      intreaga clasa politica trebuie demolata violent!  

      IMI E EVIDENT ASTA!  

    Ar fi de ras daca n-ar fi de plans...

    Acum intelegeti de ce ISarescu nu mareste dobanzile? Este corupt de politicienii pe care ii parcheaza la BNR sa taie frunza la caini si sa fure economiile romanilor.

    Isarescu este corupt. Este evident. 

    Dancila a fost Vicepreședintă in perioada 07-07-2014 / 18-01-2018 : Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European.

    Nu vad nicio legatura cu energia verde. 

    1. mugur punct isarescu arond bnro punct ro

    isarescu , as scrie cu litere mai mici, dar, nu se poate...Romania, tara tuturor posibilitatilor.

    1. nu e tara demult romania :(

    asta cred ca se refera la consilierea lui isarescu cand si unde sa mearga la iarba verde...Daca nici asta nu a invatat pana la varsta asta...Mai exista posibilitatea ca manole sa-si fi baut singur toata productia de vin din anul pandemiei si atunci as mai avea o mica explicatie...

    Atunci cand PSD si tabara Dragnea il acuza pe Isarescu ca fura la ROBOR din economiile romanilor si dorea schimbarea Guvernatorului (furt care s-a dovedit a fi ADEVARAT, noul indice fiind apoi cu 0.5-0.7% mai mic decat ROBOR)... PSD-ul a renuntat brusc si Dancila l-a eliminat pe Valcov si pe alti guralivi. A fost si momentul plecarii lui Socol ca strateg economic.

    Iata ca dupa 2 ani, Isarescu ii rasplateste lui Dancila tradarea. Asa se joaca traficul de influenta in politica, printre corupti si hoti. 

    1. mi-e greata de ei, de ei toti

      nu o sa ma mai obosesc sa ies la vot, cu atat mai putin sa stau la rand sa votez 

      ranga in cap merita toata clasa politica ... nu se mai poate cu parazitii astia 

    D-nul Isărescu se pregătește să stingă lumina, după el.

    1. Zaharia Stancu (Ţara): „(…) Sub cer albastru pe-albastru ocean/ Corabia noastră aleargă-nainte/ Mândră aleargă’nainte,/ Spre viitor, spre comunism aleargă…/ Prielnic e vântul. Meşter cârmaciul/ Mândră corabia… Meşter cârmaciul (Zaharia Stancu, „Ţara”, volumul „Slăvim Republica”, Bucureşti, 1972, p. 10).

      :)

      apreciez umorul  

    ...

    Vai de viitorul nostru.

    Pe Dragnea cand il pune prim-sinistru??? 

    1. Mai bun ca citu nu exista!

      SAU PRESEDINTE JUCATOR

      CA SASUL! 

    cireasa de pe tort e viorica la bnr. maxima mizerie. maxima

    1. :( ...da... am crezut ca era gluma prima data cand am citit.

      Maxima. Mizerie maxima. La bnr se umplu de psdisti de trista amintire. La fel la asf toti protejatii lui dragnea si gasca. Fratica ce tara.....

    Chiar și tu Brutus ?.....

    Chiar în acest domeniu nu vă înțeleg ! 

    Cred că e o faptă umanitară....

    Dar la BNR !?... 

    1. mail-ul amicului de la BNR =>

      mugur punct isarescu arond bnro punct ro 

    Oau,au intrat in sevraj toti postacii pnl usr isti

    1. nu e vorba de partide istetule.... e vorba de calitatea umana si pregatirea profesionala....

      ba esti nebun? e veorica , tuta cu specializare in crosetat si lucru manual la liceul indistrial din videle. e proasta satului omule, cum sa ti se explice mai in detaliu?

      Ce calitate umana sau pregatire ai vazut la toata gasca pnl usr ista,au mintit ,furat vandut tara, astea da calitati

      A croseta nu este ceva rau. Dupa ce te-ai spart la Moscova si rupi canapelele cu tot felul de ciumeti e nashpa.

      corect

      este angajata sa croseteze prima bancnota care va avea denumirea de mileu

      adica mi leu 

      Nu "ba"nebunii sunteti voi astia de dreapta care ne ati pricopsit cu basescu si pdl ul 10 ani,iar acum stam cu iohanis 10 ani,spuneti ce a facut iohanis pentru tara in 7 ani de mandat,pnl are aproape 2 ani de guvernare si nu vad autostrazi,spitale,salariile au scazut,preturile au crescut,se lauda iohanis ca suntem in UE ,oare de ce nu avem salarii ca in UE sau noi primim doar m e de la guvernanti si presedinte

    Mafia pe viata!

    DNA Dancila se potrivea mai bine la asf consiliera lui Marcu. Erau mai compatibili si mai potriviti profesional si intellectual.

    Rog BNR sa calculeze aria circului.

    1. buuuuuuuuuuuuna replica asta! Profunda! :)

      Pi ori pi tot pi îți dă!

      FABULOS

      Roaga pe iohanis,nici el nu a raspuns cand la intrebat un jurnalist,doar a ranjit talamb

    snspa ul ala ... e vrajeala.

    Toata lumea stie.. de diplome pe genunchi. 

    E bine ca o calificare in perol si gaze iti da post pe energie verde. 

    Adica tot ala calificat sa “polueze” are abilitati si de “curatare” sau sfatuire in metode de curatare. 

    Miroase rau de tot, da foarte rau, a politizare. 

    Se doreste atingerea banului public direct de la sursa. 

    E bine... 

    Salariu de la x, de la y, de la z... intrebarea e cand este prezenta real pe toate posturile? 

    In condica si acte mii de parlamentari, politicieni, sunt angajati in 3-5 locuri, real doar sifoneaza bani si achita cote randuieli partidelor aciuate. 

    semnat comenturi “cretine” 

    Noa doara doamna, acu sa te vedem. Poti si stii sau esti o curca in ploaie.

    Ca Romania are multe de facut cu banii. Fa! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb