VLAD ALEXANDRESCU, SENATOR USR: "Guvernul PSD-ALDE pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor din sectorul public"

V.D.
Politică / 11 iunie 2019

Vlad Alexandrescu (Sursa foto: Facebook)

Vlad Alexandrescu (Sursa foto: Facebook)


Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a postat astăzi pe pagina personală de Facebook un document care arată că Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a trimis tuturor instituţiilor publice din ţară o notificare prin care cere reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale.

"Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituţiilor publice din ţară, inclusiv instituţiilor de cultură şi a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, "reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale", USR Vlad Alexandrescu.

Potrivit documentului, Teodorovici arată că banii prevăzuţi pentru plata salariilor pentru trimestrul al IV-lea sunt insuficienţi. Ministrul Finanţelor reaminteşte obligaţia ordonatorilor principali de credite de a se încadra în cheltuielile aprobate prin buget, ceea ce ar însemna fie o restructurare de personal fie o reducere corspunzătoare a salariilor.

Senatorul USR mai arată că: "Promisiunile electorale populiste şi măsurile fiscale care avantajează companiile şi instituţiile camarilei politice de la Bucureşti şi ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă.

Practic, instituţiile publice, inclusiv teatre, spitale, şcoli şi centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat în primăvară, cu o întârziere de aproape jumătate de an, să nu ducă la deficite bugetare galopante.

După schimbările legislative promovate de guvernarea Dragnea-Dăncilă, inclusiv creşterea indemnizaţiilor demnitarilor şi creşterea nediscriminată a salariilor funcţionarilor publici, Teodorovici îndeamnă acum instituţiile publice să strângă cureaua şi să sufere de pe urma proastei guvernări a PSD-ALDE, apelând la austeritate şi tăieri de salarii pentru a evita reducerea personalului".

Vlad Alexandrescu afirmă că: "Toate acestea în condiţiile în care multe instituţii sunt deja subfinanţate şi nu îşi pot îndeplini menirea stabilită de legislaţia în vigoare.

Creşterea veniturilor şi a nivelului de trai al populaţiei trebuie să fie un deziderat pe care toate guvernele trebuie să îl urmărească, dar acest deziderat trebuie urmărit prin măsuri realiste şi care pot fi îndeplinite fără a afecta funcţionarea instituţiilor statului. Ultimatumul semnat de Orlando Teodorovici arată caracterul heirupist, nerealist şi toxic al unei guvernări care acţionează într-o logică populistă şi ipocrită, crescând cheltuielile fără să se asigure că veniturile pot să le acopere.

După ce au adoptat pensii speciale şi au crescut indemnizaţiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE ameninţă acum cu tăieri de salarii şi concedieri în sectorul public. Din informaţiile primite din instituţiile publice, fondul de salarii are lipsă în lunile septembrie şi decembrie, din pricina "trimestrializării", o inovaţie marca Valcov".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ciorba reincalzita. Se stie de adresa asta de cel putin 2-3 luni.

    1. Concedieri si taierea salariilor in sectorul public ? Dar asta a preconizat-o raspicat , recent

      , daca ajung la putere , colegul politic al USL , presedintele PNL ,Ludovic Orban .Daca o zice Orban e buna , daca o zice Teodorovici e rea , duplicitate de politician neserios ! Cum sa ai incredere in asemenea oameni ?  

      Data de pe original e 14.04.2019.

      Azi suntem in 11.06.2019.

      Care 2-3 luni? 

      Cam stai prost cu aritmetica. 06-04 = 2 luni.

    isi face bunicul de ras, acest o fara meserie.

    valuta jormanilor produsa in west se scurge in imperiul maculist cu asentimentul militiei secrete si a stapanilor politici.

    au dat cu o mana si au luat cu zece si nu au bani? pentru prosti nu au bani. tipariti bani oligofrenilor.

    cu cit se ataca mai mult buzunarele cu atit scaderea economica va fi mai mare si somajul va creste , insolventele vor creste , oamenii vor pleca si mai multi afara , recesiune, , sa vedem atunci cum e mai bine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb