Vladimir Putin a demis 20 de generali

Marius Constantin
Internaţional / 8 mai 2015

Vladimir Putin, preşedintele rus, a eliberat din funcţii aproape 20 de generali cu o zi înainte de parada militară "Ziua Victoriei", organizată de Moscova pentru a sărbători 70 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste, relatează RIA Novosti, citată de Business Insider.

Generalii au fost eliberaţi din funcţii printr-un decret prezidenţial. Printre cei demişi se află şi locotenentul-general Serghei Lavrov, precum şi şeful de relaţii cu mass-media în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Pilipchuk.

Vladimir Padalko, primul comandant adjunct al comandamentului militar central-regional, a fost, de asemenea, eliberat din funcţie, precizează Gazeta, citată de Business Insider.

Momentul schimbării este curios, deoarece Rusia se pregăteşte să găzduiască lideri mondiali în Moscova pentru parada echipamentului militar, de pe 9 mai, când ruşii vor sărbătorii 70 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste, iar oficialii militari aveau un rol semnificativ în organizarea evenimentului.

Presa internaţională relatează că demiterile fac parte din procesul de modernizare a armatei, care reprezintă unul dintre priorităţile lui Putin. Liderul rus a semnat o nouă doctrină militară în decembrie 2014 ca să actualizeze obiectivele forţelor armate ale ţării sale.

Unul dintre principalele obiective ale Kremlinului este revizuirea forţelor militare şi modernizarea acestora. Totodată, se doreşte modernizarea arsenalului nuclear al Rusiei şi revizuirea forţei marine şi aeriene.

Cu toate acestea, sancţiunile economice suportate de Rusia în urma conflictului din Ucraina au reprezentat o provocare în calea procesului de modernizare a forţelor militare.

Pe de altă parte, Putin se confruntă şi cu o creştere a tensiunilor politice la Kremlin, datorită faptului că liderul rus încearcă să echilibreze puterea în jurul său.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb