VLADIMIR PUTIN: "Lumea a intrat în deceniul cel mai periculos după Al Doilea Război Mondial"

V.G.
Internaţional / 27 octombrie 2022

"Lumea a intrat în deceniul cel mai periculos după Al Doilea Război Mondial"

Lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după Al Doilea Război Mondial, a estimat astăzi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei, relatează Agerpres.

"Suntem într-un moment istoric. Ne aflăm fără îndoială în faţa deceniului cel mai periculos, cel mai important, cel mai imprevizibil după 1945", a apreciat liderul de la Kremlin, în intervenţia sa la forumul de discuţii Valdai de la Moscova.

''Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare şi majoritatea popoarelor lumii nu o vor accepta'', a continuat Putin, conform căruia omenirea se află acum într-o ''situaţie revoluţionară''.

Potrivit preşedintelui rus, ofensiva militară pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei se înscrie în această ''schimbare tectonică a ordinii mondiale''.

De asemenea, el a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei.

''Rusia nu sfidează Occidentul, Rusia doar îşi apără dreptul de a exista'', a susţinut Putin.

În acest nou rechizitoriu împotriva rivalilor săi geopolitici care susţin şi înarmează Ucraina pentru ca această ţară să facă faţă armatei ruse, liderul de la Kremlin a acuzat SUA şi statele occidentale în general că încearcă ''să distrugă, să şteargă Rusia de pe hartă printr-un joc geopolitic periculos, sângeros şi murdar''.

"Cel care seamănă vânt, culege furtună'', a avertizat Putin, susţinând că statele occidentale vor fi în final nevoite să discute în condiţii de egalitate cu Rusia şi cu restul lumii asupra unui viitor comun. El a pledat în acest sens şi pentru reflectarea diversităţii lumii în structurile ONU, inclusiv în componenţa Consiliului de Securitate.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. E clar ca unii doresc razboi cu orice pret,

    sacrificand oameni,economii si bunastarea

    populatiei neputincioase 

    1. Putin este un dictator nenorocit care a atacat o tara independenta fara nici un motiv. Ucrainenii vor elibera toate teritoriile ocupate de rusi iar Putin va avea soarta lui hitler.

      Si ce crezi ca putin a invadat ucraina pt a le acorda drepturi romanilor din ucraina? De ce nu zici nimic de cei 800 000 de romani deportati de rusi in siberia ? Lor ce drepturi le acorda federatia rusa? Dar de ce sunt 500 000 de romani in ucraina si nu apartin de statul roman sti? Pt ca un rus nenorocit (molotov) si cu un neamt nenorocit (ribentrop) prin tratatul din 23 august 1940 au sfartecat romania . Atunci basarabia(actualul teritoriu al republicii moldova) nordul bucovinei , chilia , hotinul, cetatea alba au fost luate cu japca de rusnaci . Tot atunci ardealul a fost dat bozgorilor . Concluzia este ca rusii sunt imperialisti si ca tendinta lor este aceea de a subjuga popoare libere . Tie celui care tii cu rusii si le aprobi crimele si ororile iti dau multa ,multa placuta suedeza????????????

      exista 3 pozitii : de partea ucrainei , de partea rusiei , neutru

      eu sint neutru = nu sint de partea rusilor dar nici de partea ucrainei  

      pina la urma nu e un concurs cine a fost mai rau pentru romania _ rusia sau ucraina  

      raspunsul este ca pentru romania atit rusia cit si ucraina au fost rele ( de fapt amindoua tarile au fost URSS !)

      ce vreau sa soun este ca nu inteleg de ce trebuie romania sa se sacrifice pentru ucraina care nu ne-a fost prietena niciodata  

      Iti voi explica.

      Romania nu trebuie sa se sacrifice pentru Ucraina, ci Romania trebuie sa combata agresiunea, in general, iar acum, in cazul concret al invaziei rusesti in Ucraina, trebuie sa combata agresiunea ruseasca.

      Acum intelegi, mai, Vladimir Putin, neutru mincinos ce esti?! 

      Ucraina,la fel ca si toate celelalte 13 tari,au fost bagate cu forta in URSS! Rusii au obligat 14 tari, cu forta armelor,sa faca parte din URSS ca sa le poata exploata in avantajul ei! Plus ca mai avea inca 6 tari in estul Europei care erau "satelitii" lor! In concluzie,Rusia cu 150 milioane de locuitori exploata 20 de tari cu o populatie de aproximativ 250 milioane de locuitori! Luarea cu japca a teritoriilor romanesti,care astazi fac parte din Ucraina,a fost dictata si executata de Stalin! Rusia a fost mereu capul rautatilor! Este in interesul nostru si al intregii Europe ca sa fim solidari cu Ucraina! Daca dictatorul Putin reuseste sa subjuge din nou Ucraina,care este cea mai mare tara din estul Europei,atunci Moldova si Georgia vor cadea imediat si fara lupta in ghearele Rusiei! Daca Putin reuseste sa puna un dictator precum marioneta Lukasenko la conducerea Ucrainei si a Moldovei,crezi ca Romania va avea viata usoara in cu niste vecini ostili? Crezi ca vom mai putea exploata resursele din Marea Neagra? Bine inteles ca tu faci propaganda pentru Putin si nu incerc sa te conving pe tine ca sa intelegi realitatea! Eu,ca roman si european,vreau sa-ti spun ca exista 3 pozitii:in 4 labe in fata Rusiei; solidari cu Ucraina si cu toate tarile din estul Europei sau sa ne comportam precum niste lasi,tradatori si ipocriti,asa cum face Viktor Orban! Eu personal vreau sa fiu solidar cu Ucraina,Moldova si Georgia si sunt gata sa fac sacrificii pentru ca Europa Unita sa iasa invingatoare in acest razboi inceput de tiranul de la Kremlin!

      Bravo, subscriu cu ce ai zis aici!

      -Dad, why is it so cold?

      -Because Russia invaded Ukraine. 

      -What does this have to do with us? 

      -We introduced sanctions. 

      -Why? 

      -To make Russians suffer.

      -Does this mean we’re Russian? 

      ai scris o poveste lunga , lunga ....

      dar ai uitat sa spui - cand a fost Ucraina prietena romaniei ? 

      Cand ne-a luat bucovina ? sau cind a luat budjakul Moldovei ?  

      cand ne-a luat insula serpilor ? cind ne-a luat zacamintele de gaze din marea neagra ?

      cins zelensky a acuzat romania ca a ocupat bucovina in trecut ?  

      cum sa o combata?

      spunand lucruri traznite? 

      cum? 

      dam bani sponsorizari pt ua,georgia si Moldova si ,la campie,sunt multi oameni care traiesc cu 600 lei,ard cioxcalai si bete de floarea soarelui,traiesc intr-o saracie extrema,iar noi sponsorizam Nato,dam miliarde pe armament,impozitam Petrom cu 16 % ,a avut profit de peste un miliard $ intr-un trimestru folosind resursele RO! 

      interesul nostru care este?sa bagam bani in toate buzunarele strainilor si noi sa fim rupti in ..ur?

      Ukraina nu a fost prietena cu Romania pt ca nu a lasat-o Rusia! S-a aflat sub ocupatie rusa mai mult de 100 de ani! Rusii au fost si sunt tartorii! Armata rosie sovietica,din ordin de la Moscova si nu de la Kiev,a invadat teritoriile romanesti! Tu vrei sa fim dusmani cu Ucraina pentru inca 100 de ani? Nu vreu sa ajutam UA si MD sa intre in UE? Daca reusesc rusii sa controleze din nou UA,MD,BEL,GEO,atunci va fi mai bine? Sa fim inconjurati de tari ostile,din toate partile? Pentru ca nici ceilalti vecini nu prea sunt prietenosi cu noi! Sarbii,bulgarii si ungurii sunt in mare parte rusofilii! Ce se va alege de Romania? Vom fi cu siguranta urmatorii pe lista lui Putin la "denazificare" si "desatanizare"! Eu nu vreau asa ceva pentru Romania,de aceea zic sa stam alaturi de Ucraina! Tu oricum,se vede ca-ti castigi painea facand propaganda pentru Putin! Zelenski a cerut scuze pentru declaratia despre Bucovina! A fost din cauza spalarii pe creier la care au fost supusi toti cetatenii din estul Europei de catre regimul bolsevic de la Moscova!

    totul pleca de la resurse ATAT!!

    ca te aliezi sau ca ataci!!! 

    Lupta pentru RESURSE sub diferite chichite idologice si culturale. 

    s c cret 

    1. Rusia nu are suficiente resurse? Este cea mai intinsa tara de pe glob:17 milioane km patrati dobanditi prin japca! Probabil ca este cea mai bogata tara din lume in ceea ce priveste resursele! Era nevoie ca sa bombardeze Ucraina si sa acapareze si mai multe resurse? Chiar daca cucereste toata lumea,Putin nu va putea sa ofere un trai mai bun rusilor! Rusiei îi lipseste DEMOCRATIA si TRANSPARENTA si RESPECTUL PENTRU DREPTURILE OMULUI! In Rusia colcaie CORUPTIA,iar oamenii traiesc intr-o HAZNA pana peste cap! Incearca sa subjuge popoarele vecine ca sa poata respira ei! Incearca sa atraga si popoarele vecine in haznaua lor ca sa stam noi in genunchi iar ei sa ne calce pe ceafa! In felul asta pot si ei sa scoata capul din rahat si sa respire! Rusia este bogata,dar a investit sume uriase in dotarea cu arme in loc sa investeasca si in bunastarea cetatenilor sai! Tinand cont de arsenalul nuclear pe care-l au rusii, nu poti sa spui ca va ataca Occidentul pe Rusia ca sa-i fure resursele! Cea mai mare teama a dictaturii de la Kremlin,dar si a rusilor de rand,este destramarea Rusiei! Este un stat fara temelii solide,democratice! Nu poate NATO sa destrame Rusia prin forta armelor! Rusia se poate destrama din interior cand cetatenii Rusiei vor vedea ca toate tarile din jur se dezvolta,au libertate si prosperitate,in timp ce in tara lor se traieste mizerabil! Asta incearca Putin sa impiedice,prin actiunile sale barbare!

      Nu are suficiente resurse!!!

      Si "zona de tampon" tot o resursa e. Sacrificarea unui teritoriu doar ca siguranta si garantie ca nu va cadea regimul si practicile lor interne. 

      Ce este mai bine sa iti faci zid in fata dusmanilor cu prietenii sau cu alti dusmani? 

      Este mai logi sa iei tot un "dusman" doborat si sa il tii zid /in fata armelor altor dusmani. 

      Rusia are tratat secret cu china pe "mancare" ceea ce rusia nu poate sa livreze atat si nu ii permite relieful; China se vede nevoita sa faca intelegeri secrete pentru asigurarea mancarii a cetatenilor ce vor intra cu miliardele in vremuri de "pensii / scadere prodcutivitate". China cade productiv mai rapid ca India. 

      s c cret 

    Nu inteleg cum nu intelegeti! Americanii si-au bagat coada si interesele in Ucraina. Rusiei nu ii convine. De aici si pana la razboi, nu a fost decat un pas...

    1. au inceput usurel cu pl si h,apoi tarile baltice,apoi usor a ajuns la RO si BG si nu s-au multumit,au vrut si UA ,dar surpriza!

      daca tarile care au resurse vor vinde in moneda lor .atunci dolarul si euro supratiparirti,vor incepe sa se duca rau in jos!

      un baril de petrol are un pret care e jucat de smecheri de la 15-150 $ ,nu e corect,manipulari de pret din care,tiparnita castiga mereu si consumatorul final e pagubit mereu! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb