Vladimir Putin pledează pentru intensificarea cooperării economice cu Occidentul

Elena Deacu
Internaţional / 10 august 2014

Vladimir Putin pledează pentru intensificarea cooperării economice cu Occidentul

ExxonMobil şi Rosneft, parteneriat pentru explorare petrolieră în Arctica

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a pronunţat ieri în favoarea intensificării cooperării economice cu Occidentul, în numele "bunului simţ" şi în pofida sancţiunilor, lansând un proiect de explorare petrolieră ruso-american în Arctica, relatează AFP.

Companiile occidentale sunt dispuse să coopereze cu Rusia, în pofida sancţiunilor, şi Moscova salută această abordare şi este gata să extindă cooperarea, a declarat ieri preşedintele rus Vladimir Putin, dând startul deschiderii platformei de forare West Alpha în Marea Kara, un proiect comun al puternicului grup rus de petrol şi gaz Rosneft şi al gigantului energetic american Exxon Mobil. Lucrările din cadrul acestuia vor avea loc în perimetrul Universitetskaia-1 din Marea Kara, foarte aproape de Polul Nord, şi vor ţine din august până la sfârşitul lunii octombrie.

"Astăzi, succesul comercial este determinat de cooperarea internaţională. Marile companii naţionale şi străine înţeleg foarte bine acest aspect şi, în pofida conjuncturii politice actuale complicate, pragmatismul prevalează", a afirmat liderul de la Kremlin în cadrul unui duplex cu platforma West Alpha, potrivit RIA Novosti.

"În opinia noastră, este vorba de o abordare cu adevărat responsabilă, singura productivă. Noi salutăm fără rezerve această abordare şi suntem deschişi, la rândul nostru, pentru extinderea cooperării cu partenerii noştri", a mai declarat Vladimir Putin.

La ceremonie au participat Igor Secin, şeful Rosneft, companie vizată de sancţiunile americane, şi Glenn Waller, şeful Exxon Mobil Russia.

Revista Forbes scria recent că Exxon Mobil se află într-o situaţie complicată, în contextul sancţiunilor decise de Washington împotriva Moscovei ca urmare a acţiunilor Rusiei în Ucraina, şi că trebuie să decidă în privinţa continuării sau nu a proiectelor cu Rusia. Aceeaşi revistă aprecia că Exxon Mobil înclină să continue cooperarea cu Rosneft, având în vedere că cei doi giganţi au demarat mai multe proiecte comune.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb